Reklama

Reklama

Cobra Kai - Série 3

(série)
Trailer 1
Akční / Komedie / Drama / Rodinný / Sportovní
USA, 2021, 5 h 38 min (Minutáž: 28–41 min)

Kamera:

Paul Varrieur

Hrají:

Ralph Macchio, William Zabka, Courtney Henggeler, Xolo Maridueña, Tanner Buchanan, Mary Mouser, Elisabeth Shue, Jose Miguel Vasquez, Jacob Bertrand (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Dódžó Cobra Kai vede nový mistr a Johnny s Danielem tak mají dalšího soupeře. Dávné spory nikdy nezmizí – stejně jako Cobra Kai. (Netflix)

Recenze (56)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Nevymřelo karate v osmdesátkách?“ Jasně, že ne. Každopádně jeden leží v kómatu, druhého vyloučili ze školy a zmizel kdovíkam. A John Kreese dosáhl svého. Život se po velké rvačce ve West Valley vrací do normálu jen velmi pozvolna. A zejména Daniel nehodlá přijmout „karate“ jako zloducha. Zároveň se stále ozývá životní filosofie mistra Miyagiho, ostatně Daniel při služební cestě zamíří i do jeho rodného města na Okinawě. A my se díky tomu dočkáme dalšího milého návratu. Předchozí události zamávají i s Johnnym, nakonec se otřepe a nehodlá své sny hodit jen tak přes palubu („Orlům nikdo na hlavu nesere. To oni serou ostatním.“). Také ten se dočká úžasné společnosti (však si počkejte) a my s ním dalšího velkého vzpomínání na staré dobré časy. A víc, než kdy dřív platí, že se ve třetí sérii rozdílnost (ale i podobnost) a desítky let trvající rivalita mezi ústředním duem daří prodávat na jedničku. Ačkoliv karate souboje neplatí za hlavní tahák seriálu, když přijde jejich čas, prakticky vždy jde o výborně uchopenou choreografii. Je s podivem, že ústřední dvojka (Ralph Macchio a William Zabka) roky sbírala jen filmové drobky a pak přikluše s něčím, v čem funguje naprosto přirozeně. Čtvrtá série snad brzy zaklepe na dveře. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ač jede třetí série seriálu v kompletní producentské režii Netflixu, tak na kvalitě to není vlastně znát. A to i přesto, že dávám o hvězdičku méně. Méně totiž dávám asi jenom proto, že tvůrci třetí sérii hrozně natahují a ve výsledku se v ní nic moc neděje, než jen to, že se prohlubuje vztah k hlavním a vedlejším postavám. Pořád to ale stačí k tomu, abych byl spokojen a mohl se na další sérii těšit. Navíc mám pocit, že je více kecání a méně bojů. Závěr to ale krásně dohnal. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celou třetí řadu jsem přemýšlel nad tím, jestli to, jak je to hloupoučké a naivní byl vlastně záměr či nikoliv. Za mě už by se možná mohli od toho ducha původního filmu malinko oprostit. V podstatě jakékoliv bitky mi přišly vyloženě slabé, strojeně pomalé a nepřipomínaly skutečný boj leč jen choreografii. Pořád je to feel good seriál, který jsem si občas rád po jednom dílu pouštěl, ale kvalita citelně opadla a jsem docela zvědav do jaké úrovně protizákonného chování to chtějí tvůrci vyšponovat. Ale musím pochválit mnoho návratů postav, které potěší zejména fanoušky originálu...70% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V roku 2018 mal premiéru americký televízny seriál "Cobra Kai". Je to voľné pokračovanie kultového kino filmu "Karate Kid", ktorý bol natočený v roku 1984. Dej sa odohráva tridsať štyri rokov po udalostiach, ktoré sa odohrali v pôvodnom snímku. V hlavných úlohách sa znova objavili herci William Zabka a Ralph Macchio. Znova vypukla rivalita medzi Johnny Lawrenceom a Danielom LaRussom. Tretia séria bola vyprodukovaná v roku 2019. Obsahuje desať dielov: 1. Následky, 2. Prirodzenosť versus disciplína, 3. A teraz zaplatíš, 4. Správna cesta, 5. Miyagi-Do, 6. Kráľ Cobra, 7. Prekážky, 8. Dobrý, zlý a drsňácky, 9. Cítiť noc, 10. Devätnásteho decembra. Perfektné pokračovanie nostalgického seriálového karate návratu k atmosfére a ideálom osemdesiatých rokov minulého storočia. ***** ()

pepo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takze uz aj najsympatickejsi serialovy pocin poslednych rokov dobehla tradicne nezmyselna serialova struktura plna vaty a zbytocnych dejovych liniek. Nastastie to ma stale este caro a taha to ustredna dvojica. Takze stale velmi fajn, ale ten pad zabolel. Takto vysoko hodnotin hlavne kvoli skvelym poslednym trom epizodam. 7/10 ()

HAL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První dvě sezony mě bavily hodně, právě tím jak chytře dokázaly navázat na staré filmy a přitom převrátit jejich koncept, směřovat úplně novým směrem - a přesně na tohle třetí řada úplně kašle. Místo rozvíjení příběhu někam dál se jen točí v kruhu nostalgického vracení dalších a dalších starých postav, opakování pořád stejných schémat, a ve finále i návrat do té totální osmdesátkové černobílosti, kterou se první dvě řady snažily rozbít. A přitom je to i docela nuda - poslední tři díly dobré, ale všechny předtím jsou v podstatě úplně zbytečné. Docela škoda, další pokračování mě tak už moc nezajímá. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[82%] Ha, vidím, že 3 série mi procentuálně opět vychází na krásných 82%! Třetí řada je opět dobrá, začátek se trochu vleče, ale pak se to opět rozjede. Trochu je to zvraty překombinované, ale stále je na co se dívat včetně solidních soubojů. Jen tak dál! ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Jak svěží a nenucený byly díly předchozích dvou řad, tak stupidní jsou díly třetí. Tady už se jede za každou cenu drama, ke kterýmu aby se dospělo, musí se těžce cucat zápletky z prstu. Některým postavám chybí motivace, jiným IQ a veškerýmu dění logika. Finále bylo sice slušný, ale když vezmu v potaz, jakým způsobem se k tomu scénáristi domlátili, posouvá to třetí sérii o řád níž. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

trochu se to vleče, ale konec vše napraví, na konci dostane člověk přesně to, na co se od začátku těšil. Kreese a jeho minulost je vítaným zpestřením. Fajn, že ani on není 100% padouch (jen 80%):). ()

anais 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napíšu stručně, že je to kýč, který mě v prvních vteřinách každé situace většinou dost štval, ale do minuty jsem pokaždé změnil názor a říkal jsem si wow, tohle je fakt nejlepší:)) Je to konvenčně natočený seriál se skvělými charaktery, a stále geniální prací s odkazem původních filmů. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti prvým dvom sériám trošku posun nižšie. V zásade ale kvôli reciprocite určitých scén. Rozhodne sa ale nejedná o zbytočnú sériu. Vzťahy sa tú prehlbujú. Motivácie sa menia. Príbeh ako taký odsýpa. Presahy do minulosti - tentokrát do Okinawi - sú príjemným spestrením. V tých hodnotových, emocionálnych veciach to stále funguje. Rovnako aj čo sa týka humoru a romantickej línie. Kamera, ktorá si tentoraz holduje aj v dlhších záberoch je rovnako príjemným spestrením. V zásade mi tam vadila jedna jediná vec. A to, že v konečnom dôsledku je celý príbeh predvídateľný. Aspoň v hlavných bodoch. Otázne je...keďže sa jedná o seriál, čo je poctou takémuto oldschoolu. Dá sa to vôbec považovať za chybu? Práve kvôli tomu, že sa to tu nachádzalo bude štvrtá séria v rámci napätia o trošku funkčnejšia. Už len preto, lebo ak nám Cobra Kai ako seriál niečo pripomína - tak je to fakt, že nič nie je čiernobiele a všetko má v sebe prímes šedej. A mám pocit, že my ako diváci túžime po tom happyende. Som každopádne zvedavý. 3.séria 80% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klady: najviac sa mi páčilo, že sa tvorcovia postavili čelom k tej šialenej hromadnej bitke na konci druhej série a jej aktéri boli tak akurát potrestaní, aby zároveň ostali v seriáli. Takisto sa seriál venuje následkom, ktoré bitka zanechala na obetiach a hneď sa na ňu nezabudlo. V tomto smere seriál hodil spiatočku z tupej zábavy zase k civilnému dramatickému pojatiu. Ďalším plusom tejto série je, že sa postavy nemenia z kladných na záporných a naopak každé 2-3 diely, ale absolvujú tu uveriteľnejší vývoj, ktorý trvá celú sériu. Trochu ma mrzelo, že vo veľkej miere odstavili Robbyho, ale zase sa aspoň vďaka tomu donekonečna neriešil nejaký otravný milostný trojuhoľník. Nostalgici si užijú návraty ďalších postáv a navštívime znova aj Japonsko. Návrat Ali je pre dej viacmenej zbytočný, ale rozhodne potešil. Bolo vtipné keď Daniel a Johnny museli na začiatku nedobrovoľne spolupracovať. Bolo z nich zábavné buddy duo. Ale veľmi rýchlo túto líniu uťali. Medzi neutrálne body by som dal odhalenie minulosti Johna Kreese ohľadom toho jak sa z neho stal taká kokot. Keďže sa s týmto motívom v súčasnosti nijak nepracuje a Kreese je ultimatívny kokot bez ohľadu na dôvody, tak jediným prínosom je to, že zistíme pozadie vzniku názvu Cobra Kai. Negatívom je primitívny zdroj konfliktov jak z nejakej soap opery. 99% konfliktov tu vzniká z afektovanosti postáv, ktoré chcú hneď zničiť, či už fyzicky alebo aspoň slovne, oponenta. A je jedno, či sa jedná o tie akože kladné alebo záporné. Všetci hneď štartujú jak besné psy. Tento neduh sa síce tiahne seriálom od začiatku, ale už mi to začína dosť vadiť. Snáď to bude snaha o nastavenia zrkadla súčasnej spoločnosti v ktorej nikto nepočúva druhú stranu a chce ju umlčať, zakázať, proste odstaviť za každú cenu. Snáď. Všetko, čo som napísal platí až na posledný diel v ktorom znova postavy chytí rapel a dočkáme sa zase veľkolepej bitky za ktorú by si už fakt viacerí z nich zaslúžili natvrdo basu. Ale vyústenie bitky je tentokrát nádejnejšie a čakanie na ďalšiu sériu nebude tak neznesiteľné. Bitky stále patria k špičke a ja úprimne nechápem, že v nejakom seriáli predvádzajú títo mlaďasi pôsobivejšie kúsky aké vidíme v mnohých blockbusteroch. 7/10. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série nabízí téměř totéž co předchozí. Jen to překvapivě skvělé, už není překvapivé. To co bylo divné a někdy i špatné zůstává divným a špatným. Jenže člověk už si zvykl. CK ve třetí řadě umí zatlačit na nostalgii. A ne jen na tu karate kiďádskou. Nabídne výbornou týmovku se dvěma naprosto rozdílnými hrdiny. Nabídne 80kové vykonstruované bitky. Nabídne romantické zpátky do minulosti a nebojí se ve stylu filmů o bojových umění nabídnout až magické chvaty. Linky dospělých mě opravdu bavili a užíval jsem si je. Na rozdíl od linek puberťáků. Děcka se chovají jak zvířata a šílenci. trošku to jde do kontrastu a v určitých pasážích mě to nabourávalo ten svět a vlastně i rušilo. A to nemluvím o přerodu jedné z postav. Proměna Daenerys Targaryen z GoT byl proti tomu geniální maratón. Závěr má koule a příjemné vyústění, ale nemohu se zbavit dojmu, že až přehnaně fanboyovské. Každopádně CK opět bavila. O trochu méně než druhá série a o poznání méně než první. 80 příjemných procent a sem se snad poslední sérií. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Netflix se po Casa De Papel nejspíš rozhodl pomalu poslat do kopru další "nepůvodní" seriál,protože to co předvedli u třetí série Cobra Kai je ekvivalentem lobotomie.První dvě řady,jakkoliv nepřinášely nic zásadně nového se vezly na vlně nostalgie,i přes některé vyhrocené momenty dávaly smysl a postavy byly správně rozpolcené a nejednoznačné a daly se střídavě milovat i nenávidět.To ve třetí řadě nejde.Nostalgické okouzlení vzalo za své,smysl to dává jen občas a jen trochu a postavy jsou kapitola sama o sobě.Úplně všichni (čest pár výjimkám) se tu totiž chovají jako absolutní kreténi a svůj kretenismus úměrně navyšují s přibývajícím časem a jak díly přibývaly,přibýval i počet facepalmů na epizodu.Ke konci už sem si upřímně přál aby se buď konečně pozabíjeli a nebo aby tam při finálním fightu vtrhla policie a postřílela je.Bohužel to se nestalo a velmi pravděpodobně bude další řada a já budu doufat,že se jí povede vrátit původní feeling.Je ale dost pravděpodobné,že se bude ubírat cestou zmíněného Casa De Papel,což by znamenalo,že bude větší,akčnější,ale bohužel taky ještě debilnější...40% ()

Chen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To, že se seriálu ujal Netflix, rozhodně Cobra Kai neuškodilo, nejen, že se mu dostalo mnohem více (zasloužené) pozornosti, ale také kvalita zůstala stejně vysoká, jako v případě prvních dvou výtečných sérií. Stále se pracuje s fungující kombinací dramatu, emocí, sebeironie a nadhledu, znovu dojde na pár bezva návratů a byť to může na první pohled fungovat jako hodně zběsilý mix, tak to ve finále skvěle funguje. ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série je od produkce Netflix, ale nic se nezměnilo, pořád to má takovej amatérský feel. Problém této řady je, že je natahovaná a ani se nedočkáme moc soubojů. Jen v druhé polovině, která by si zasloužila klidně i čtvrtou hvězdičku. Pokud bude další řada, tak se budu i tak těšit. ()

Gumi.30 

všechny recenze uživatele

Ne a ne a ne. Třetí serii lze po grandiozním závěru druhé serie vnímat jako velké zklamání. Tvůrci si na sebe trochu upletli bič, ze kterého se horko těžko dostávali skrze celkem povedené zapojení retro japonské kliky. Celkově to ovšem nefunguje a místy se z toho stává, až nevkusné sci-fi, kde vládne doslovnost a schopnost skoro do všeho nacpat hada. Tam kde dříve fungovala alespoň velmi zlehčená snaha o spirituaslismus nyní nastupuje machismus a snaha všechno vyhánět do absolutního extrému. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. série - (8/10). Tohle byla série, kde jsem věděl, že žádné další díly zatím vydané nejsou, takže jsem si každičký díl pořádně užil. Výrazného dějového vývoje jsme se ve třetí sérii nedočkali. To pravé jádro celého příběhu této série, bylo prohlubování jednotlivých postav. Například Kreese tady má hodně povedenou nastíněnou minulost. Tento seriál mě vážně chytnul a bez problémů mu odpustím mírně hluchá místa. Hrozně mě potěšily návraty některých postav, také uzdravení jak na těle, tak duši a na vznik nových přátelství i obnovení těch starých. Nemůžu se dočkat další série, protože Cobru Kai vnímám jako naprostý fenomén, který tady nemá obdoby. Cobra Kai never dies! Nejlepší epizoda: 19. prosince (S03E10) ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I na potřetí úžasná podívaná, která mě baví víc a víc. Jsem rád, že Netflix při koupi seriálu se nezbavil celého tvůrčího týmu, to by byla hloupost...... Jelikož to tvůrčí srdíčko, jako v případě předešlých sérií jde pořád cítit a jde vidět, že si dávají na všem záležet. Skvělá technická stránka - kamera vynikající, především v 10 epizodě naprostá paráda. Odkazy na původní filmy funguje velice dobře a jde vidět, že se tvůrci snaží aby jste nepotřebovali vidět všechny 3 filmy, já viděl jenom jedničku. Pokud se vám líbili předešlé série, u třetí rozhodně nebudete zklamaní. UŽ ABY BYLA 4 SÉRIE! 10/10 ()

Reklama

Reklama