Reklama

Reklama

Cobra Kai

(seriál)
  • USA Cobra Kai
Trailer 1
Akční / Komedie / Drama / Rodinný / Sportovní
USA, (2018–2024), 34 h 9 min (Minutáž: 22–49 min)

Hrají:

Ralph Macchio, William Zabka, Xolo Maridueña, Mary Mouser, Courtney Henggeler, Tanner Buchanan, Peyton List, Vanessa Rubio, Jacob Bertrand, Gianni DeCenzo (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(60)

Pár desítek let po turnaji, který jim změnil život, na sebe znova narazí soupeři Johnny a Daniel. (Netflix)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (219)

Doldus 

všechny recenze uživatele

Co je pro mě nejvíce s podivem je fakt, že si původního Karate Kida vlastně ani nepamatuji, natož abych byl fanouškem. Tento sequel mě však přesto naprosto dostal a považuji ho za jeden z nejlepších seriálů poslední doby, kde i neznalost původního díla vůbec nevadí. Málokterému dílu se podaří perfektně vybalancovat a vytěžit jak sentiment osmdesátek, tak moderní prvky současných seriálů. Snažil jsem se přijít na to, proč se mi seriál tak líbí, potažmo proč je tak dobrý: nostalgie samotná již dnes nestačí. Tvůrci však prozíravě, ba moudře začlenili několik stěžejních prvků. Zaprvé, zaměřili se rovnoměrně jak na starou generaci tak na nově příchozí, čímž efektivně přilákali v podstatě všechny majoritní divácké skupiny. Dále tu zafungoval humor, který se nebojí si dělat srandu z originálu i z dnešní, někdy dusivé, politické korektnosti (zvlášť z pohledu postav starší generace). Karate jako takové doznalo zlepšení, i když bitky ála Daredevil nečekejte. Mistrovský tah však byl zaměřit se tentokrát na Johnnyho (William Zabku) jako nového protagonistu. Má jednoznačně největší charisma i herecké vlohy (zvlášť očima hraje výborně) a svoji roli ztrápeného senseie zvládá s bravurou. Vlastně celý cast je na jedničku, navrátivší se oduševnělý Macchio má také své kouzlo a mladá garda má talent. Když si Johnny v prvním díle poprvé nandal černou čelenku a zaujmul bojovou pozici, načež se objevilo stylové logo Cobra Kai, zažil jsem cosi podobného nirváně. ()

Brandon 

všechny recenze uživatele

Danielsan není akční hrdina, neumí a ani se nesnaží předstírat, že ovládá karate (o to víc je znát, když zaskakuje doublér), ale o to vůbec nejde, seriál se veze na vlně kultu a jde mu to moc dobře. UPDATE. 1. série je hodně fajn, 2. série už trochu polevuje, ale pořád dobrý, 3. je masakrální nostalgická pecka ()

Reklama

Drnqonovic 

všechny recenze uživatele

Nevěřil bych, že budu doslova hltal pokračování přes třicet let staré, už tehdy béčkové klasiky, ale je to tak. Přesně odměřený mix patosu, trapnosti a hlavně NOSTALGIE. Tvůrci Cobra Kai si stejnou měrou dělají legraci a zároveň skládají poctu původnímu Karate Kidovi a ono to, světe div se, funguje. William Zabka ve své roli perfektní, úplně cítíte, jak se snaží vyhrabat ze sraček, které mu kdysi dávno způsobil jeden kop do ksichtu a se kterým se nikdy pořádně nesrovnal. Barney Stinson někde v dáli explodoval v extázi. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Na Karate Kid moje generace kluků vyrostla a já nebyl výjimkou. Pak přišel remake s J. Chanem a mladým Smithem, a to už jsem nekousl. Pak přiletí seriál a já nemám slov. 30 let uteklo jako voda a jsme zpět. Vzpomínky, postavy, herci. Už jsem teď dokoukal druhou sérii a nemám slov. Perfektní práce. Herecky i režijně zmáknuté na 110% a pro nás zásah na tom nej místě. Fakt povedená záležitost! Hrozně moc a čekám už teď netrpělivě 3. sérii. Proč ale nedám 5*? z jednoho jediného, ale pro mě hrozně moc významného důvodu. Ta děcka. Jakoby se tvůrci soustředili na tu nostalgii a zapomněli na zdravý rozum. Což platí pouze u scén a příběhu těch dětí. Protože to děti jsou. Mají řešit svoje problémy. Ale tady se na ně klade hrozně moc tlaku a důrazu na jejich úsudek. Sakra děcko si nemá co rozhodovat, jestli bude nebo nebude bydlet u táty. Jen jeden z příkladů. A ty bojové scény. Děti se takto neperou , nemají a nebudou. Jako vystřižené z Van Damma.... to mi vadí, ale asi jediné. Jinam nářez a děkuji moc! ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriálový klenot. 10/10 S03 10/10 Jsem z toho nekriticky nadšený a poslední čtvrthodinku jsem se usmíval jako 12 letý kretén. Proč takhle epicky nemohly gradovat nejnovější Star Wars? Beze srandy, stačilo takhle málo. Větší měřítko nevadí, naopak chci ještě větší Klidne nějaký World Tournament a dotáhnout tam Jackieho Chana s mladým Smithem. Bavily mne ty návraty vedlejších postav, které třeba desítky let nehrály, ale dali do toho herci všechno. Upřímně jsem trochu čekal že už se tam objeví i Miyagi Morita bohužel zemřel, ale jeho předobrazu Demurovi je 80 a pořád karate učí. V podstatě je to dokonalejsi návrat než Creed, bere se to s nadhledem a přitom to bere mraky nových rovin. Po Jump Street 21 mne asi nenapadá lepší návrat klasiky. Za návrat takového Karate Tigera nebo Iron Eagla se všemi těmi Avedony a Gedricky bych dal opravdu hodně . ()

Galerie (933)

Zajímavosti (32)

Související novinky

Nový Karate Kid přivítá staré známé

Nový Karate Kid přivítá staré známé

25.11.2023

Legendy z plátna jen tak nemizí, zvlášť když je nostalgie v kurzu. Přibližně za rok a pár dnů, tedy 13. prosince 2024, by měla do kin dorazit nová reimaginace klasiky Karate Kid od studia Sony… (více)

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

22.04.2021

Šéf Netflixu Ted Sarandos na nedávné konferenci potvrdil kromě rozpočtu, o kterém jsme informovali dříve, kdy se taky diváci mohou těšit na pokračování největších hitů streamovací služby. Druhá řada… (více)

Reklama

Reklama