Reklama

Reklama

Epizody(2)

Obsahy(1)

Strhující dvoudílné drama vychází ze skutečné události, která se odehrála v německém městě Gladbeck v parném létě roku 1988. Dva maskovaní gangsteři přepadli tamní pobočku Deutsche bank, zadrželi rukojmí a požadovali výkupné, auto a volnou cestu na útěk. Řešením situace byla pověřena policie, ale události v bance si záhy získaly i obrovskou pozornost médií, jejichž touha po senzaci udělala ze zločinců celebrity. Vývoj přepadení gladbecké banky nemá v německých dějinách obdoby, protože jej provázela celá řada pochybení na straně policie, trestuhodný zmatek i snaha zbavit se politické odpovědnosti. Televizní minisérie režiséra Kiliana Riedhofa (Homevideo, 2011), která sleduje aspekty 54 hodin trvající krize s mrazivou autenticitou, vychází z důkladných rešerší dobových materiálů, včetně televizních záznamů a novinových článků. 54 hodin získalo řadu německých prestižních televizních ocenění a patří mezi nejvýraznější televizní díla německé produkce minulého roku. (Česká televize)

(více)

Recenze (26)

laik_60 

všechny recenze uživatele

ten film naozaj nemuože za to, že som mu dal iba dva body, to nízke hodnotenie je za tu byrokraciu v nemeckej policii, nezodpovednost starých uradníkov co sa schovavali za čísla paragrafov a vyhlášok. Takí ludia by si nezasluzili ani odchod do penzie ale rovno na smetisko bez narokov na financnupodporu ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

"Death is better than life with no money." ... cajti to zas podělali. jako vždycky. po týhle minisérii mám další důvod k tomu je nenávidět. vlastně mám víc důvodů - pojďme si je vyjmenovat! 1) nezastřelili únosce, i když mohli; 2) dali jim špatné číslo na sdělení požadavků; 3) případ si přehazovali jako horkou bramboru; 4) zatkli marion a tím je vyprovokovali; 5) neměli nikde poblíž záchranku -> když střelili emanuela (15 let), tak záchranka přijela za 20 MINUT a kluk mezitím vykrvácel..... dokument z roku 2022 se mi zdál míň nerve-racking, než tohle zpracování. a taky jsem u tohodle víc brečela.. :) ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Chirurgicky přesná rekonstrukce jedné skutečné bizarní bankovní loupeže z roku 1988, která se zvrhne v únos. Dva gauneři přepadnou banku, vezmou si rukojmí, poručí si auto a sním cestují po Německu až do Holandska a zpět, pronásledováni novináři, kterým dávají interview ( a někteří novináři jim radí proti policii ) a posílají požadavky, protože německá policie je naprosto neschopná, odpovědnost za zásah si přehazují jako horký brambor při každém překročení každého kraje a ještě se bojí zasáhnout silou. Gauneři mezitím mění auta včetně autobusu plném lidí. Chtěl jsem dát skvělé čtyři hvězdy, ale musím dát pět, protože ten závěr se mnou emocionálně zamával, zvláště když jsem si našel na youtube skutečný rozhovor s těmi gaunery a rukojmími, když si dávali poslední pauzu v centru Kolína https://www.youtube.com/watch?v=ruVIU-6je9o Brilatně odvyprávěné drama. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Že napínavý príbeh, ktorý totálne rozhodil nemeckú spoločnosť. No neviem, nemal som ten pocit. Normálne som si pritom dal žemľu so šunkou a vôbec ma nenaplo. Ani nerozhodilo, pretože je tu síce dobre vykreslená atmosféra 80. rokov a ukázaná neschopnosť polície, ale mňa tá žandárska impotencia niečo vyriešiť už necháva chladným - to je súčasť ich práce byť nekompetentný. A že boli médiá odpad už v osemdesiatomôsmom, tiež nič prekvapujúce. Takže to celkom prešlo, ale zároveň ma aj trochu obišlo, čo nie je úplne jednoduché. ()

CarloRizzi 

všechny recenze uživatele

My tady máme snad 12 století. Tak klobouk dolů co němčouři natočili. Opět Němci ukázali to dokáží natočit a neboj se sáhnout historie. Další pohled do německé historie., Tentokrát na téma Bankovní loupež 54 hodin. Je teda dost neuvěřitelné že támhle neschopná policie byla v 80 letech v Německu. Po filmu Baader Mainhof Komplex tady máme další film který který ukazuje smutnou historii Německa. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Úvodné titulky a aj tie záverečné uvádzali síce hercov, no žiaden z nich nebol zodpovedajúci názvu postavy, dokonca ani pre tie hlavné. (Tomu.Ver)
  • ŠPZ na vozidle holandskej polície (HR-20-TN) sú iné, ako sa používali v minulosti. Písmo a medzery sa nezhodujú s tými, ktoré sa používali pre holandské poznávacie značky v roku 1988. (Tomu.Ver)
  • Miniséria sa natáčala v Delmenhorste, Gladbecku, Brémach, Duisburgu a Düsseldorfe (Nemecko). Natáčanie filmu sa uskutočnilo v roku 2016. (Arsenal83)

Reklama

Reklama