Reklama

Reklama

Rudý pes: Blue

  • Česko Nejlepší přítel Blue (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Legendární a oblíbený Red Dog se vrací v tomto prequelu k australskému kasovnímu trháku režiséra Kriva Stenderse. Je rok 1968 a jedenáctiletý Mick byl poslán pryč, aby po otcově smrti a matčině následném umístění do léčebného ústavu žil se svým dědečkem na vzdálené dobytčí farmě v australském vnitrozemí. Zarmoucený a osamělý Mick, který si jen těžko zvyká na nové prostředí, se po bouři náhodně setká se zrzavým štěnětem jménem Blue. Mick a Blue, z nichž se okamžitě stane nerozlučná dvojice, zažijí řadu dobrodružství, která navždy změní jejich životy. (HBO Europe)

(více)

Recenze (27)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem nezažil tak příjemný a pozitivní rodinný film. Zaručeně počítejte s totálním odpočinkem a zábavným příběhem, na který je radost koukat. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nie každý príbeh sa musí skončiť zle. Zmena môže byť aj dobrá. A pekné spomienky si uchováme.“ Mohlo by sa zdať, že je zlý nápad natáčať prequel Red Doga – Červeného psa, ale nakoniec tomu skoro určite dá 4* každý, kto má podobné psie príbehy rád. Sranda je, že aj tento psí kúsok natočil rovnaký režisér, takže atmosféra zostala zachovaná. Oceňujem, že sa film nekončí až tak smutne, ako „jednotka“, nakoľko je dosť vyčerpávajúce pozerať filmy o psoch, kde neustále nejakí psí a ľudskí herci umierajú (ale nebojte sa, o dojatie na konci rozhodne ukrátení nebudete). Kvalitný kasting, skvelá výprava, typicky svojrázny austrálsky fíling, super soundtrack. Hlásim spokojnosť a kto nie, ten proste nemá rád filmy o psoch a jeho názor tým pádom proste neberte do úvahy. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Red Dog: True Blue je krásným snímkem o výjimečném psíkovi a jeho silném poutu s malým chlapcem. Levi Miller je krásný kluk, který mi trochu připomíná Shiu LaBeoufa. Snímek nabídne množství humorných scének, stejně jako těch dojemných. Vyprahlá australská krajina, slunce, uzavřená komunita lidí... člověka popadne během sledování touha sbalit se a odjet někam daleko, tam, kde se svět řídí úplně jiným řádem, mimo konzumní, vystresovanou společnost. Konečně taky jeden snímek s hlavním zvířecím hrdinou, který nekončí smutně, ani tragicky. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jason Isaacs vypráví stokrát provařený příběh. Tak co je na tom objevného? Vůbec nic, jenže jakmile se objeví on, šel jsem hned do kolen. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ, len priemerná záležitosť. Na "prvotinu" sa "Blue Dog" nechytá ani omylom, aj keď na nedeľné dopoludnie, je stále lepšou variantov, ako Olsen Twin´s .. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Kolikrát jsme takový příběh už viděli – chlapec a jeho pes. Jedenáctiletý chlapec Mick je poslán k dědovi do vzdálené zapadlé oblasti na západě Austráie, zažije dobrodružství a pes mu změní život. Film má dvojí strukturu – současnost a časté návraty do minulosti v 60. letech. Půda je zde červená, západy slunce oranžové, srst psa jménem Blue je zrzavá. Levi Miller má přívětivou tvář . Celkově trochu nostalgické. Sladký příjemný rodinný film pro děti a pejskaře. Kočkaři mají smůlu. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taky pseudoprequel k Red Dog v ktorom sa nam snazia nahovorit, ze to bolo cele trochu inak. Sklamanim pre mna bolo, ze linia so psom tu je dost upozadena. V jadre to je rodinny pribeh o svojich zazitkoch z detstva, ktory rozprava otec svojmu synovi pred spanim. No a obcas v nich figuruje pes, ktory vyparati nejaku srandovnu vec. Dobrodruzstva toho chlapca su take obycajne. Nikto tu ani nezomrie, takze ani ziadne citove vydieranie sa nekona a cele to konci dokonalym happyendom. Jednotka bola v kazdom ohlade ovela intenzivnejsia a lepsia. Ale ako taka rodinna jednohubka sa to da vydrzat. 6/10. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Lepší, než jednička a to díky zajímavějším postavám a lépe nasnímanému prostředí. Stále ale film nevybočuje z takové té rodinné klasiky - malý kluk, pes a prázdniny u dědy. Milé, sympatické a nenáročné. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dobrý film, ale je to prostě klasické pokračování. Původní snímek "Red Dog" byl výborný, jiný, vtipný. Tohle je prostě snaha z toho dostat trochu více. Je hezké, jak se filmy odkazují samy na sebe, ale tohle pokračování už prostě není tak vtipné, už není tak jiné, prostě je jenom dobré a jeho sledování neurazí. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příjemný lehce dojemný snímek o životě v australském vnitrozemí z pohledu dospívajícího kluka v 70. létech. 1) Zajímavá australská polopoušť, něco domorodé mystiky a pěkný kelpie Blue. 2) Tvůrci se očividně chtěli přihřát na popularitě předchozího filmu. Ten jsem zatím neviděl. 3) Hlavní roli hraje 14letý Levi Miller (Mick). Dabuje ho v češtině uječený Matěj Macháček = typická ukázka nevhodného obsazení. Dále je tu 26letý Thomas Cocquerel (pilot Stemple) a 24letý Aboridžinec Calen Tassone (domorodec Taylor Pete). ()

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

Pokracovani, ktere asi vetsinu neurazi, ale pro me bylo podstatne slabsi nez puvodni Red Dog. Velky podil na tom ma i samotne herecke obsazeni, ale dost mi vadi i prapodivna logika a "zapletka", aby se tento film mohl odehrat, prijde mi dost umela. Kdyby se z toho vyskrtlo to vypraveni a jen se to vsechno odehralo, bylo by to jednodussi a podstatne lepsi. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem ten první, ale zde by mělo jít o prequel, takže je v pořadí. Upřímně hezké, ta australská divočina neměla chybu! Po dlouhé době jsem viděl B. Browna a fakt mu tato role sedla. Těšil jsem se na J. Isaacse, ale zde měl jen malinko prostoru. Každopádně je filmek směřován mladšímu publiku, tak to nejde brát vážně. Místy vtipné, často hezké, roztomile naivní, ale fungující. Australská pohádka... za mě ale nadprůměr. Kelpie perfektní! ()

pushover 

všechny recenze uživatele

Nakonec tenhle prequel nedopad tak hrozně jak jsem se bál. Bohužel tomu chybí ten humor, kterej mě v jedničce bavil. Je to zřejmě víc zaměřený dětskýho diváka. Ani patosu se tentokrát nevyhnuli. Za to atmosféra a soundtrack opět výborný. ()

Reklama

Reklama