Reklama

Reklama

Linie obrany

  • Čína Zhong hua ying xiong (více)

Obsahy(1)

Mladý voják čínské armády Jet (Jet Li) přichází na sklonku druhé světové války do Tsing Tao, aby se poohlédl po novém životě. Jednou v noci se stane svědkem toho, jak arogantní americký důstojník Hans zraní svou bezohlednou jízdou nevinného chodce. Jet se mu vydá na pomoc, ale dostane se do potyčky se skupinkou amerických vojáků. Ačkoliv Jet muže přepere, je jimi nadále pronásledován, pouští se tedy do boje o život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Nejenom dnes, ale už před dvaceti lety bylo v módě plivati po zlých imperialistických Američanech. Vždyť kam přijdou, tam lezou po našich ženách, kradou naše peníze a rozbíjejí naše držky a rikšy. A my jim ji taky rozbijeme (držku, ne rikšu). A všem! A na ně! Téměř odpad! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak z tohoto jsem byl vyloženě na větvi!! Film, kterému jsem vůbec nevěřil mne maximálně posadil na prdel... Jednak jsem netušil, že ho Jet Li režíroval a musím uznat, že jako režisér by se asi neuživil, ale jako režisér-choreograf bojových scén ve filmech rozhodně ano. Tohle je vyloženě neuvěřitelnej martial arts nářez! Ten film sice nemá skoro žádný děj, prostě v jednom čínským městě se Jet Li řeže s americkými vojáky. Tak trochu vykrádá, nebo se prostě nechává inspirovat filmy s Brucem Lee, Sonny Chibou a staršími filmy s Jackie Chanem. O to zde ale nejde, protože film stojí vyloženě na soubojích - "fightech" a atmosféře, a to je fakt absolutní špička. Film od prvních pár minut, které jsou spíše komediální ala Jackie Chan rychle přechází v drsné a brutální souboje v baru, ringu, na ulici a v nějaké továrně/stavbě. Atmosféra houstne a celkové výtvarné pojetí filmu je absolutně úžasné. Celé to připomíná staré automatové videoherní rubárny jako byl "Street Fighter II" či "Pit Fighter", souboje jsou neuvěřitelně dynamické, šíleně rychlé, jdou vyloženě na tvrdo, nepomáhají si střihem ani dráty a jak film ubíhá, jsou stále brutálnější ... Ve finále již řežba Jet Li vs amíci nezná žádná slitování, řežou do sebe vším možným nářadím, co se dá v továrně a na stavbě najít a když uvedu, že Jet Li jednoho ze zásadních protivníků bez milosti upálí za živa v peci, snad vám dojde, že tento film opravdu není žádná taškařice ... Po geniálním "Fist of Legend (1994)" a "Fearless (2006)" se jedná pro mne o třetí nejlepší Jet Liho film. Opravdu jsem byl mile překvapen, je to neuvěřitelný martial arts nářez, bez výraznějšího děje ... ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Jetova režijní prvotina atmosférou i pojetím hodně připomíná klasiky s Brucem Lee. Jinak se ale jako režisér moc nepředvedl, když se nedokázal popasovat s nevyváženým a přihlouplým (američani jako nevyzpytatelní záporáci) scénářem a musí tak zachraňovat hodně v akčních scénách, které jsou naštěstí velice slušné. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

je to celkom dobrý akčný film s Jet Lim, ktorý patrí medzi jeho horšie filmy. Má dosť dobrý príbeh o bývalom vojakovi, ktorý po návrate z vojny zistí, že sa toho veľa zmenilo, pretože tam zostalo množstvo amerických vojakov, ktorí sú namyslení a ničoho si nevážia. Spracovanie nie je zlé, aj kvôli krátkej dĺžke má rýchly spád, takže záver príde onedlho, ale je až príliš obyčajné a jednoduché. Väčšinu času sa film zameriava len na amerických vojakov, ako sa zabávajú neprimeraným spôsobom, čo im miestni obyvatelia musia tolerovať a na hlavného hrdinu, ktorý sa tomu väčšinou násilím bráni, ale aj tak si uvedomí, že tým trpia hlavne miestni. Akcie tu nie je až tak moc a aj tá je skôr priemerná. Súboje sú natočené celkom dobre a pôsobia aj pomerne reálne, ale majú len priemernú choreografiu, všetky sú len v štýle jeden na jedného a navyše sa Jet Li prakticky stále bije len s dvomi tými istými protivníkmi. A tak aj ked´ je Jet Li vo výbornej forme, táto akcia patrí do jeho podpriemeru. Najviac sa mi páči dobre zvládnutá úvodná bojová scéna z vojny alebo záverečná akcia, kde už sú súboje o niečo nápaditejšie a zaujímavejšie. Herecké obsadenie ma okrem Jet Liho už výraznejšie nezaujalo a réžia tiež nie je ničím výnimočná. Na tento film sa dá bez problémov pozrieť, dokáže pobaviť, ale Jet Li má množstvo omnoho lepších filmov. Objektívna kvalita filmu- 57%, film sa páči mne na 61%. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Jet Li nebol zrodený k tomu, aby bol režisérom, to je fakt. Vykresliť postavy a ich motivácie zvládol však bezchybne a to je základ každého akčného filmu. A už len kôli tým dvom fantastickým, dynamickým, štýlovým a drsným bojovým scénam (bar a záver) menšie hodnotenie dať nemôžem. Na duo maličký Jet Li vs obrovitý amícky kapitán sa naozaj skvelo pozerá. Pre tých, ktorí film nevideli - nedajte sa odradiť nízkym hodnotením, stojí to za to. (7/10) ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Jeden z horších filmů Jet Liho ale vůbec ne špatný, souboje se mě jevily dosti dobré, hodně uvěřitelné, realné. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Američtí vojáci jsou pěkní funtajblíci. Hrdinným číňanům ukradli všechnu válečnou slávu. Roztahují se vjejich zemi. Mají všichni vousy a všechny mlátí. No fujtajblíci prostě. Naštěstí je tu mladík Jet, kterého hraje Jet. Ano nápaditost čínských tvurců ohledně pojmenovávání postav je unikátní, že Jackie :-). Jo jo celkem vysokorozpočtová kostýmovka z druhé světové , ale se zoufale řídoučkým a naivním dějem. A pardon ale od Jet Li a jeho kámošů chci víc než fackovačku ve stylu Šimon a Matouš. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Skrz-naskrz priemerné, ale stále zaujímavé. Hlavný konflikt (nemáme radi Američanov a ich "koloniálnu" politiku) je zaujímavý, akčných scén je pomerne dosť, aj keď nejde o žiadne extra pekne nasnímané súboje. Čo sa mne najviac páčilo, bolo, ako film pritvrďoval od takmerkomédie až po drsné finále... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Pohltilo mě to. Nečekal jsem takřka vlastně nic moc.. a dostal jsem uspokojení. Drsný příběh a ještě drsnější záživný fighty. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slušný akčňák s povedenými souboji. Příběh je přímočarý a jednoduchý stejně tak i postavy ale je jasné, že v tomto typu filmu nepůjde o postavy nebo o příběh ale hlavně o akci. A té je zde dost. Hlavně co se týká soubojů. Ty jsou opravdu povedené a chvílemi se tváří docela reálně. Pro fanoušky Jeta Li povinnost pro ostatní slušná nenáročná zábava. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zacne sa to ako velkolepy vojnovy film v ktorom sledujeme bitku s tankami a dalsou tazkou technikou. Ale po tejto uvodnej vojnovej scene Jet Li prichadza do mestecka za svojim kamaratom z vojny, aby tu zacal novy zivot. Lenze zakerni amici neustale otravuju miestnych, takze to vyusti vo viacere kung-fu strety. Najprv v ringu, kedze si amici chcu dokazovat svoje schopnosti, ale nasledne aj mimo ringu, kedze ako spravni parchanti nakoniec amici zabiju nejake kladne postavy, za ktore sa Jet bude musiet vo finale pomstit. Zapletka je podana dost beckovo. Amici tu su vykresleni ako este väcsi diabli ako japonci alebo briti, ktory su v ich filmoch najcastejsie za to najväcsie zlo. Celkom dobre funguje aspon dojimava linia medzi Jetovym kamaratom a jeho dcerou. Skoda toho tragickeho vyustenia. Najväcsim plusom filmu su ale bitky, ktore si tentokrat uziju aj ludia, ktory nemusia Jetove tradicne letecke kusky. Film vznikol este pred seriou Once Upon a Time in China v ktorej sa Jet naucil lietat, takze tentokrat sa dockame neskutocne tvrdych bitiek, ktore sa cely cas drzia pri zemi a ponuknu mnozstvo spickovych chvatov v dynamickom ale stale prehladonm prevedeni. Draty su pouzite len pri nevyhnutnych kuskoch ako su pady z velkej vysky, pri ktorych by sa clovek logicky zabil. Ako reziser sa Jet nesnazil nijak exhibiciovať. Niekomu môze technicka stranka pripadat nevyrazna, ale aspon Jet nic nepokazil a vsetko je natocene a prevedene bez chyb. Takze vysledkom je solidny napriemer so spickovymi bitkami a smutnym povojnovym pribehom. Rozhodne to stoji za jedno pozretie. 6/10 ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Příběh není extra oslňující, ale o ten tu asi ani tak nešlo. Hlavní je, že bojové scény fungují, jsou svižné, choreograficky působivé a přehledné. Jinak je tu samozřejmě spousta patosu, jasné nastínění dobra a zla, jednoduše to, co v podobných filmech bývá. 70 % ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Dějová výplň mezi souboji je celkem slabá. Soubojů je zde málo, zato jsou dost dlouhé a poctivé bez triků. Překvapí jen snad, že Američané jsou tu jako hajzlové a závěrečná událost ke konci, která dá Jetovi podnět k pomstě, a aby šoupl jednoho Amíka do tavící pece. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Děj velmi pokulhává a vše ostatní taktéž, krom soubojů, které má Jet Li velmi dobře připravené a i hezky nastříhané a přehledné. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Film pôsobí ako taká rýchlovka medzi dvoma natáčanými filmami. Scenár naivný až hlupučký, o nejakom príbehu je škoda hovoriť, prakticky nie je; herci mizerní. Celé to pôsobí, ako by si čínska vláda zadala objednávku na protiamerickú agitku, v ktorom veľkí americkí hromotĺkovia vyrývajú do malých a zúbožených Číňanov. Scény Li-ho a toho dvojmetrového Amíka pôsobili na mňa dosť smiešne. A aj keď sú bojové súboje efektné, je to taká nekonečná mlátička, v ktorom sa hl. protagonisti dokážu mlátiť hoc aj celú noc. Keď odmyslíme nejakú tú slabšiu únavu, sú to bitky bez výraznejšej ujmy. A predpokladám, že aj film mi v pamäti výraznejšiu stopu nezanechá. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Pořádně drsný akční nářez, ve kterém by v reálném životě praskaly kosti snad hned v prvním souboji. Jet Li odvádí dobrou práci jako bývalý voják, který se vrací do své čínské vlasti, kde si díky poválečné situaci Američané mohou dělat co chtějí. Jet Li se však proti amíkům postaví a má plné ruce práce, aby si zachránil alespoň svůj vlastní život. Souboje nejsou nic podle pravidel, všichni do sebe neuvěřitelně mlátí, rotačky a veletoče létají vzduchem v řádu desítek za souboj. Film nenabízí mnoho oddechových scén a čím se blíží k závěru, tím je vážnější a vážnější. Hudba: Hiou De-Jian a Qu Xiao-Song. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Mlátička Jet Li ve vynikající formě. Poutavý příběh, napínavý od začátku do konce, který má svoje mínusy a nelogické momenty, ale ty se dají skousnout. Tentokrát žádné wire-fu létání, ale pořádně tvrdý boj. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Další asijský film s továrny na filmy: China vs. Usa. Navíc se ujal režie sám Jet li. Dějová stranka a okolí je tak hrozné, že ani skvělé souboje to u mě nemůžou vytáhnout než na slušný průměr. I tak maso. Dám to mu víc, protože Jet Li tu vypadá v nejlepší formě své filmografie !!! ()

Reklama

Reklama