Reklama

Reklama

25. Český lev

(pořad)

Obsahy(1)

Adela Vinczeová uvádí přímý přenos slavnostního předávání výročních filmových cen z pražského Rudolfina. Jubilejní předávání výročních cen České filmové a televizní akademie Český lev proběhne opět ve slavnostním stylu ve Dvořákově síni pražského Rudolfina v sobotu 10. března 2018 od 20:00 hodin v přímém přenosu na ČT1. Šanci získat letos ocenění mají tvůrci 15 nominovaných filmů z celkem 51 celovečerních hraných, animovaných a dokumentárních filmů, uvedených do distribuce v roce 2017. O sošku Českého lva se filmy utkají v 15 kategoriích. I letos budou udíleny ceny za televizní tvorbu, a to ve dvou kategoriích. Vítězové budou v tomto roce oceněni novou soškou, křišťálovou trofejí v podobě lva, navrženou u příležitosti jubilejního 25. ročníku Rony Pleslem. Předávání cen jistě zpestří hudební vystoupení a zajímavé osobnosti české a slovenské kinematografie v roli předávajících. (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem koukat na předání filmových cen na úrovni a dostal jsem politickou agitku, u které bych byl radši, kdyby si ji někteří tvůrci nechali pro sebe a šli si ji říct někam do hospody nějakejm zoufalcům, kteří je budou poslouchat. A o to víc mě mrzí, že jejich tvorbu mám i rád, ale politická angažovanost mě u nich vysloveně sere. Jen info pro Vás, pokud to někdy někdo z Vás tady bude číst. Jděte s těmi politickými kecy do hajzlu. Koukám na slavnostní chvíle českého filmu a rád bych si je nezkazil Zemanem. Všude to stojí nějak za hovno a já bych si ty dvě hodiny radši vyplnil slavnostními momenty, které mě pobaví. Naštěstí technicky to bylo docela na úrovni a Adéla Banášová taky byla docela fajn. Nejvíc mi udělala radost, když umělce požádala o to, aby ve svých příspěvcích mluvili spíš o umění, než o politice. Ne každý to splnil a tak můžu říct, že vysloveně radost mi udělal Jarda Plesl s Václavem Neužilem a pak hlavně získaná cena Pavlovi Novému. Moc hezké chvíle Českého lva, který jinak za loňský rok byl kvalitou o dost chudší, než tomu bylo v předchozích letech. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Bohužel se stalo to, čeho jsem se obával. Jedinou slavnostní filmovou událost v naší zemi proměnili naši umělci v neuvěřitelnou politickou agitaci. Uvědomují si vůbec naší páni umělci, že jejich až fanatická snaha to do nás mydlit má opačný efekt ? Já taky nejsem fanoušek toho rusko-čínskýho hajzlpapíru na pražským hradě, ale tahat tohle na slavnostní večer a cpát to celýmu národu z nichž půlka volí Zemana, fakt náš národ moc nespojí a hlavně vůbec se to nehodí . A pokud jde o Českou televizi, ano jistě hlídejme jeji svobodu, ale trošku mám dojem, že si spíš pár lidí hlídá svůj luxusní penězovod. Všechna čest moderátorce Adélce, která se na začátku pokusila tuhle politickou agitaci zastavit a vést to zpátky k filmům, bohužel bylo to marný. Vůbec Adélka byla jediný světlo v tomto přenosu a to jak svým přirozeným vystupováním, tak taky že jí to moc slušelo a doufám, že bude moderovat leva i příští rok už jen za to, že si neplete vyhlášení filmových cen s politickou demonstrací. Pokud jde o ceny, Bába z ledu byla loni jediný náš kvalitní film, takže ceny oprávněné jen mně trošku mrzí, že se nedostalo i na slovenskou Špínu, protože to je rovněž bomba a Terezce palec nahoru. A našim umělcům bych doporučil se kouknout na nějaké filmy z Polska a Maďarska, protože kdyby byla cena středoevropského filmu, byli by tam jen v pozici diváků, v jejich případě spíše v roli politruků. Hvězdičky dávám Adélce, krásné scéně, zajímavě oblečené Terezce a pradoxu, že předavájící má delší prostor než oceněný. ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

Adélka pro mě asi zůstane pořád Banášová, hlavní je, že ona sama zůstala sama sebou, roste do krásy, dokáže být pohotová, vtipná, vždycky je vstřícná a pohotová, dokáže zlehčit nepříjemné situace. Doprovodná hudba od Vladivojny nebyl moc šťastný nápad, loňské duo Ondřej&Ondřej se hodilo podstatně lépe. Tak jen doufám, že tam příští rok nenasadí jiné extravagantní umělce a dostadí někoho méně alternativního. Hodnotím přenos a tan měl slušnou úroveň. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Ach, ta politika. Ta do tohoto pořadu nepatřila. Ale země je zase rozdělená a emotivní po Zemanově inaguračním projevu. Úmělci jsou taky lidi, co chtějí říct svůj názor, tak se vyjádřili a já s nimi souhlasím. Ale těch politických narážek bylo vážně příliš mnoho, až to ten večer jenom pošpinilo a odvedlo pozornost od filmu. Stejně to ničemu nepomohlo. Co se mi dále nelíbilo byl časový tlak na ocenění. Podle mého názoru mají právo mít dlouhou děkovnou řeč jak chtějí, pokuď se vejdou do takových pěti minut. Hrozně mě štvala ta kapela, co oceněné pořád utínala nějákou píšťálkou. Poměrně nedůstojné. Celkově vůbec nechápu proč se, když je to velký slavnostní večer tak spěchalo. Tento ročník byl celkově o dost slabší než ten předchozí ve kterém se mi líbilo klavírní duo, které zde nahradila ta trapná kapela. Ale byly zde i věci, které mi udělaly radost. Vinczeová celý večer stejně jako loni velmi dobře zvládla. Opět byla vtipná, pohotová a vyvarovala se politice. Dalším potěšením bylo ocenění Kaislera, který si ho zasloužil a aspoň zase přinesl oživení v podobě své děkovné řeči. Dále mám radost z úspěchu Báby z ledu, která své sošky získala také zcela zaslouženě. Suma, sumárum, trochu slabší 3 hvězdy. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Už loňské výroční ceny byly ostudou, když ignorovaly docela slušné snímky, které vznikly a vše se nahrnulo jen jednomu filmu, který ale diváci mohli vidět v premiéře až o tři týdny později. A teď zase - samá Slovenka (na Českých! lvech) a samá politická agitka, která ve veřejnoprávním vysílání nemá co dělat. Ať si jdou umělci demonstrovat na Václavák, ale tohle mělo být o předávání filmových cen. Ani na festivalech politické písně nebývalo za komančů tolik politické agitky. ()

Galerie (139)

Reklama

Reklama