Reklama

Reklama

25. Český lev

(pořad)

Obsahy(1)

Adela Vinczeová uvádí přímý přenos slavnostního předávání výročních filmových cen z pražského Rudolfina. Jubilejní předávání výročních cen České filmové a televizní akademie Český lev proběhne opět ve slavnostním stylu ve Dvořákově síni pražského Rudolfina v sobotu 10. března 2018 od 20:00 hodin v přímém přenosu na ČT1. Šanci získat letos ocenění mají tvůrci 15 nominovaných filmů z celkem 51 celovečerních hraných, animovaných a dokumentárních filmů, uvedených do distribuce v roce 2017. O sošku Českého lva se filmy utkají v 15 kategoriích. I letos budou udíleny ceny za televizní tvorbu, a to ve dvou kategoriích. Vítězové budou v tomto roce oceněni novou soškou, křišťálovou trofejí v podobě lva, navrženou u příležitosti jubilejního 25. ročníku Rony Pleslem. Předávání cen jistě zpestří hudební vystoupení a zajímavé osobnosti české a slovenské kinematografie v roli předávajících. (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Už loňské výroční ceny byly ostudou, když ignorovaly docela slušné snímky, které vznikly a vše se nahrnulo jen jednomu filmu, který ale diváci mohli vidět v premiéře až o tři týdny později. A teď zase - samá Slovenka (na Českých! lvech) a samá politická agitka, která ve veřejnoprávním vysílání nemá co dělat. Ať si jdou umělci demonstrovat na Václavák, ale tohle mělo být o předávání filmových cen. Ani na festivalech politické písně nebývalo za komančů tolik politické agitky. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Bohužel se stalo to, čeho jsem se obával. Jedinou slavnostní filmovou událost v naší zemi proměnili naši umělci v neuvěřitelnou politickou agitaci. Uvědomují si vůbec naší páni umělci, že jejich až fanatická snaha to do nás mydlit má opačný efekt ? Já taky nejsem fanoušek toho rusko-čínskýho hajzlpapíru na pražským hradě, ale tahat tohle na slavnostní večer a cpát to celýmu národu z nichž půlka volí Zemana, fakt náš národ moc nespojí a hlavně vůbec se to nehodí . A pokud jde o Českou televizi, ano jistě hlídejme jeji svobodu, ale trošku mám dojem, že si spíš pár lidí hlídá svůj luxusní penězovod. Všechna čest moderátorce Adélce, která se na začátku pokusila tuhle politickou agitaci zastavit a vést to zpátky k filmům, bohužel bylo to marný. Vůbec Adélka byla jediný světlo v tomto přenosu a to jak svým přirozeným vystupováním, tak taky že jí to moc slušelo a doufám, že bude moderovat leva i příští rok už jen za to, že si neplete vyhlášení filmových cen s politickou demonstrací. Pokud jde o ceny, Bába z ledu byla loni jediný náš kvalitní film, takže ceny oprávněné jen mně trošku mrzí, že se nedostalo i na slovenskou Špínu, protože to je rovněž bomba a Terezce palec nahoru. A našim umělcům bych doporučil se kouknout na nějaké filmy z Polska a Maďarska, protože kdyby byla cena středoevropského filmu, byli by tam jen v pozici diváků, v jejich případě spíše v roli politruků. Hvězdičky dávám Adélce, krásné scéně, zajímavě oblečené Terezce a pradoxu, že předavájící má delší prostor než oceněný. ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Mám trochu zkreslený pohled, protože jsem přenos neviděl, byl jsem přímo v Rudolfinu v sále, takže mi asi ledacos uniklo. V zásadě ale s večerem spokojenost, kvalitativně slabší než Oscaři, což se dalo čekat. Výsledky jsou fajn, že se Bába z ledu utrhne a posbírá to nejlepší, to se taky čekalo, radost mi udělal i Kaiser a spousta nádherných holek (o šatech Táni Pauhofové a nádherným úsměvu Terezy Nvotové z foyer se mi bude dnes zdát). Výborný výstup Plesla a Neužila, trapárna Kohoutové a Gedeona. Že tam bylo tolik Slováků, no, toho si nešlo nevšimnout, ale v nejmenším mi to nevadí, Adela Banášová je jako moderátorka fakt dobrá. Co mi ale hloupé přišlo, byla ta píšťalka a další zvuky, když děkující přetahovali. A politika? Přímo v sále mě to otravovalo, ale když tu teď vidím to kvičení zemanovců, jsem rád, že ty proslovy padly, a mám nutkání jen kvůli tomu zvýšit hodnocení o hvězdu. Jen tak dál. Nakonec, tu Svěrákovu výzvu Pět vět jsem ještě večer podepsal taky. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Oscarům se kupodivu politická agitace téměř vyhnula, o naší nejznámější filmové ceně bohužel totéž říct nemůžu. Opravdu mi nepřijde vhodné narušovat významnou kulturní událost kritickými komentáři směrem k hlavě státu (demokraticky zvolené, to je asi potřeba připomínat), proto jsem byla šťastná za každou děkovnou řeč, která se tomuto aktuálnímu trendu vyhnula. Jinými slovy, díky za Pavla Nového a také za báječnou Adelu, která moderovala snad ještě lépe než loni. Co se týče výherců, neměla jsem, snad až na herce ve vedlejší roli (Fingerovi jsem lvíčka přála víc), žádné výhrady. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Po roční pauze jsem sebral odvahu a Lvy zapnul. A když už jsem zhlédl pořad celý, zkusím nějaké to zhodnocení. Tak předně, maximálně příjemně mě překvapila moderátorka Vinczeová. Za celý večer jsem zaznamenal přesně 1 její slabší moment, jinak to zvládla s grácií a snad budou tvůrci natolik soudní a osloví ji i pro Lvy příští. Naopak Vladivojna La Chia a její uskupení…to byl zkrátka největší trapas večera („krapet“ nedůstojné chování vůči oceněným). Nemůžu také opomenout snahy mnoha zúčastněných udělat ze Lvů politickou agitku. Nesouhlasím, že do pořadu tohohle typu něco takového patří a postupně jsem jásal nad každým, kdo prostě „jen“ normálně poděkoval či předal (nejvíc pobavili pánové Neužil s Pleslem). Jen kdyby se tak hloupě na všechno nespěchalo…Těžko se mi hodnotí samotní vítězové napříč kategoriemi, neb jsem neviděl úplně každý nominovaný snímek, ale minimálně v té hlavní, nejlepší film, nepovažuju ocenění Báby z ledu za žádný přešlap, spíš naopak. Celkově to vidím na slabý průměr, je co zlepšovat. ()

Galerie (139)

Reklama

Reklama