Reklama

Reklama

ČNSO Studio Live - Danny Elfman

(koncert)
  • Česko Danny Elfman
všechny plakáty
Hudební / Dokumentární
Česko, 2018, 52 min (Alternativní 98 min)

Obsahy(1)

Setkání se skladbami legendárního amerického hudebníka v rámci koncertu na Prague Proms 2017 v Obecním domě v Praze. Český národní symfonický orchestr diriguje John Mauceri. Když se řekne Danny Elfman, ti starší si vybaví nezaměnitelného zpěváka z americké skupiny Oingo Boingo a jeho bohatou tvorbu filmové muziky, reprezentovanou takovými tituly, jakými jsou Batman, Střihoruký Edward, Planeta opic, Návrat Sommersbyho nebo také TV seriál Zoufalé manželky. Napříč generacemi pak má své příznivce jeho hudba z filmů Tima Burtona, jako Karlík a továrna na čokoládu, Beetlejuice, Ukradené Vánoce, PeeWeeho velké dobrodružství a další. Pro festival Prague Proms a sólistku Sandy Cameron, pražskému publiku se představila před třemi lety fenomenálním sólem ve Střihorukém Edwardovi, zkomponoval Danny Elfman Koncert pro housle a orchestr a této světové premiéry se zúčastnil osobně. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

castor 

všechny recenze uživatele

Není žádným sběratelem filmových cen, ovšem od počátku kariéry se vyznačuje humorem, živelností, rozpustilostí, takže málokoho překvapí, že byl u začátků osobitého režiséra Tima Burtona. Nespoutaná tvůrčí energie těchhle dvou nám dala řadu osobitých momentů, Elfman proslul šokujícími instrumentacemi i „vážnějšími“ polohami, posluchač miluje jeho smyčce v permanentním zápřahu, za sebe smekám zejména před soundtracky k Edwardovi, Mrtvé nevěstě, Velké rybě a skvělému dramatu Good Will Hunting. Moc příjemné setkání v Obecním domě v Praze. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Záznam výstupu Českého národního symfonického orchestru v Obecním domě v Praze 25.7.2017, hrajícího skladby legendárního hudebníka a skladatele filmové muziky Dannyho Elfmana. První část tvoří koncert pro housle a orchestr, který Danny Elfman zkomponoval pro houslistku Sandy Cameron, jejíž projev je jako utržený ze řetězu! Co tahle ďáblice během své hry vyvádí, to je kapitola sama pro sebe! A přitom hraje bez koukání do not a je až neuvěřitelné, že tohle všechno není improvizace, ve spojení s orchestrem to vše ladilo geniálně! Celou její prezentaci jsem sledoval v podstatě s otevřenou hubou. Ve druhé části zazní motivy z filmů Batman, Alice in Wonderland, Edward Scissorhands a jako přídavek The Simpsons. Celému představení byl přítomen i sám Danny Elfman a já můžu jen litovat, že jsem se tohoto krásného vystoupení nezúčastnil. Díky Čt Art jsem si mohl zážitek vychutnat alespoň doma u televize. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Obecně musím říct, že hudbu Dannyho Elfmana moc nemusím, protože jí nerozumím a nemá-li hudba jasný motiv, pak se v tom hodně ztrácím. A Elfman dokáže složit jak totální hudební galimatyáš, tak i hezky znějící a motivem velmi silnou hudbu. Po úvodních dvou hrůzách, které nemají melodii a které jsem přetrpěl, se nám ukáže sám autor Danny Elfman. Pak už zazní filmová díla jako např. Batman Returns Suita, Alenka v říši divů, Střihoruký Edward nebo v přídavku Simpsonovi. Celkově Prague Proms nabízí velmi zajímavé filmové autory a myslím, že na Elfmana bych já osobně zrovna nešel. Ale to už je věc názoru. Díky ČT Art za zajímavý koncert. ()

Reklama

Reklama