Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anglický pár s malým nemluvnětem se plaví na lodi u afrických břehů. Loď ztroskotá, sice se všichni zachrání, ale záhy jsou napadeni tygrem. Rodiče umírají, miminko ukryté pod dekou zachrání gorila Kala. Odnese ho mezi členy své tlupy, dá mu jméno Tarzan a vychovává ho jako vlastního. Jeho dobrodružný život v korunách stromů obrátí naruby expedice profesora Portera, který přijel do africké džungle studovat život goril. Tarzan si poprvé uvědomí, že je člověk, a zamiluje se do profesorovy dcery Jane. Čeká ho velké rozhodnutí. Zvolí život po boku krásné Jane, nebo zůstane se svojí gorilí rodinou? (TV Nova)

(více)

Recenze (201)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Disneyovsky plnohodnotný snímok, plný dobrodružstva a infantilnej, ale milej zábavy. Spotrebný kúsok pre celú rodinu. ()

prkalil 

všechny recenze uživatele

TOHLETO je nejlepší Tarzan. Jméno Óchápu u nás od těch dob zdomácnělo a použiváme ho vždycky, když někomu nemůžeme přijít ... na jméno... A ta titulní píseň - ta má nade mnou zvláštní moc - větší, nežli polární noc. A to nejen v originále, ale i v češtině a dokonce i v maďarštině - vážně, nekecám, vždycky mám v určitým místě náběh na knedlík. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Tarzan, jedna z nejpovedenějších Disneyovek s úžasným emocionálním úvodem. Příběh, který zná snad každý. PERFEKTNÍ SOUNDTRACK, ať už hovořím o originálním znění od Philla Collinse a nebo o českém dabingu (který nezůstává pozadu) doplněným zpěvem Petra Muka. ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Pre deti príliš akčné a agresívne. Hudba je nevýrazná. Neviem, čo a aký zážitok si z toho deti majú odniesť. Žeby návyk na akciu? ()

Macejko 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších klasicky animovaných filmov, čo som videl. Je až neuveriteľné, aký epický a napínavý má Tarzan príbeh, ktorý navyše ani za mak nekazia muzikálové vsuvky. Disney je v tomto geniálny. Milujem ten film už od mojich šiestich rokov. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Další skvělý animák ze skvělého období Disney studia. Kdybych byl o dvacet let mladší a hledal vzor hrdiny, bylo by to zřejmě hu-hu-ha-haabsolutorium! ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Král džungle se nám vrátil. Tentokrát přišel ve své animované podobě, která je velmi příjemná. Pobaví se i dospělí, což můžu říct z vlastní zkušenosti. ()

Lulu13 

všechny recenze uživatele

Inšpirovanie sa predošlými Disneyovkami je tu značne badateľné. Nakoľko to bol zámer a nakoľko len tvorcom došla inšpirácia je už otázne. Tak či onak ma Tarazn nesklamal ani nenadchol. Scénarista sa tu tiež veľmi nevytrápil a keďže tu neuvidíme vlastne žiadne inovatívne prvky, spadá pre mňa tento snímok do kategórie priemer. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Tarzan je vtipný a má úžasné písničky, které výjimečně (u Disneyovek) nezpívají samotné postavy. Musím říct, že takhle mi to vyhovuje víc. A Jane má skvělou vyřídilku, její "nedodržuje osobní prostor" byla nejlepší Tarzanova charakteristika vůbec. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Prostě ten typ filmu, který milujete v šesti letech... ale taky v patnácti nebo ve dvaadvaceti. Objektivně by to asi bylo za 4*, ale z každé Collinsovy písně v soundtracku mám husí kůži (a neuměla bych vybrat jenom tu jednu, která si zaslouží Oscara). Další důkaz pro tvrzení, že studio Disney bylo v devadesátých letech na vrcholu, kterého už asi nikdy nedosáhne. P. S. A po kdovíkolikáté repríze musím pochválit i ten český dabing včetně zpěvu Petra Muka. Tady se prostě povedlo úplně všechno. ()

iHyik 

všechny recenze uživatele

Milionkrát přehrávaný film na staré VHSce :-) Na něj se vždycky rád podívám. Tarzan je výborná disneyovka, musím si ji zas připomenout. ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Klasická Disneyovka - pěkné kreslené postavičky, skvělá hudba a písničky, spousta vtipných scén, až se při takovýhle filmech ptám na co potřebujeme 3D animáky, když takováhle klasická kreslená pohádka je sama o sobě krásná. (Když vemu takové 3D Želvy Ninja nebo Garfielda, tak to byl fakt průser oproti jejich kresleným bratříčkům, ale to sem až tak nepatří :) ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekná rozprávka,ktorá poteší srdce dieťaťa a aj dospelého.Rozhodne ju odporúčam na pozeranie s deťmi a podobne.Je milá a nápaditá.Aj keď je jasné čo je to Tarzan.Aj tak prináša vtip a pekné momenty,ktoré ocenia ja viem sa znovu opakujem najmä najmenší diváci.Páčilo sa mi to a rozhodne si to môžem pozrieť aj znova. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tarzan ma dost slaby scenar, a pribeh tiez nie je nic moc, ale prostredie dzungle je pekne. A pacila sa mi myslienka : !Nie vsetci byvame v dzungli, ale dzungla byva v kazdom z nas". Tak a za toto 69 % ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Tarzan ma milo prekvapil. Tuto Disney animovanu verziu som videla prvykrat a dufam, ze nie naposledy. Ovela lepsie ako Kniha dzungle. Myslim si, ze je to skor pre vacsie deti, ale mojmu skolkarovi sa to tiez pacilo. Tarzan je krasne animovane dobrodruzstvo a nechyba tam ani dostatok humoru a romantiky. Jane je skvela, nie je to typicky disneovsky krasna princezna, ale inteligentne, sympaticke, normalne, vtipne a zabavne dievca. Vrelo odporucam.👍 ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Tarzana jsem neviděl už několik let, snad naposledy ve svých sedmi letech ještě na VHS a od té doby jsem ho neviděla, takže to bylo krásné oživení mého dětství. Film mě bavil od začátku do konce, je tam opravdu nádherná hudba, sice konec se mi zdál až moc neuvěřitelný, ale je to pohádka a v pohádkách se děje všechno možné, hlavně u Disneyho. Rozhodně se Tarzan zařadil mezi mé oblíbené pohádky. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Animáky já hodně rád, ale nemůžu si pomoct, Tarzan mě fakt moc nezaujal. Slabý příběh, nevtipný humor, přehršel nudných písniček, strašně pomalá gradace děje... Všechno se tu sází jen na prostředí a skákání po liánech, ale to je dost  málo na to, aby mě to zaujalo. I kvůli tomu všemu jsem se u toho dost nudil a taky kvůli tomu z toho žádné další dojmy nemám. Animace je hezká, pár zajímavých scén to je, ale jinak to šlo dost mimo mě. 2* ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Klasický parádní Disney tentokrát zasazený do džungle. Příběh o Tarzanovi zná snad každý a tahle pohádka je velmi dobrým zástupcem kvalitního animáku. Ač je však dobrý, jak chce, dokonalým Pixarům se rovnat nemůže. Velkým plusem je také hudební doprovod od Phila Collinse, který do filmu pasoval perfektně. 85% ()

danecek24 

všechny recenze uživatele

57. Zlatý Glóbus za rok 1999 - cena (1) - *Nejlepší filmová píseň - "You'll Be In My Heart" - Hudba a text Phil Collins ()

Reklama

Reklama