Reklama

Reklama

Hitlerův kruh zla

(seriál)
  • Česko Hitler a jeho stoupenci zla (více)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Německo bylo po první světové válce v troskách. Hledalo spasitele. Poznejte příběh Hitlerových stoupenců, kteří umožnili nejbrutálnější hrůzy Třetí říše... Nenechte si ujít příběh o pozadí vzestupu a pádu Třetí říše, který je stejně dramatický jako byla skutečnost. Uvidíte ho z pohledu mužů, kteří byli u toho – z pohledu pohůnků nejzlovolnějšího politického režimu v historii. Hitlerovi muži byli malou skupinou válečných hrdinů, vyvrženců společnosti, kariéristů a fanatických nacistů. A Vůdce jim naslouchal. Hlavními postavami tohoto dokumentárně laděného seriálu jsou bývalý chovatel kuřat a velitel SS Heinrich Himmler, Hitlerův obdivovatel a mentálně vyšinutý zástupce Rudolf Hess, válečné letecké eso závislé na morfinu Hermann Göring a sexem posedlý šéf propagandy Joseph Goebbels. Každý z nich usiluje o moc. A v temné atmosféře intrik, zrady a vraždy se postupně obrací jeden proti druhému. V totalitním politickém uspořádání, kde veškerý vliv závisí na momentálních vrtochách jediného muže, se snaží vzájemně překonat jeden druhého v brutalitě i zaslepené oddanosti nacismu. (TV Prima)

(více)

Recenze (19)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikajúce, podrobné a mnohokrát celkom nové informácie, takže obsahovo mega vyčerpávajúce. Škoda len tých hercov, Hitler je stvárnený katastrofálne, Himmler skôr ako svoja karikatúra, tam to vôbec nebolo dotiahnuté, šlo len o to, aby sa aspoň trocha herec podobal, ale to je trocha málo. Ale inak sú to kompletné dejiny NSDAP od začiatku až do konca. ()

BigBang 

všechny recenze uživatele

Dokument o Hitlerovi se stal jako žánr svébytným pilířem TV zábavy a my, jeho fanoušci, pořád nemáme dost. Tento příspěvek je moderní, nemá možná úplně extraprvotřídní produkci, ale celkem se mi líbil. Snaží se o mírnou revizi příběhů hlavních nacistů, ale dělá to s rozmyslem a inteligentně. Soustřeďuje se důkladně na jediný aspekt nacismu: soupeření a intriky mezi hlavními nacisty v boji o vůdcovu přízeň. Tím mi přinesl plastičtější obrázek dotčených protagonistů. ()

Reklama

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Dokumentárny seriál britskej produkcie nám predkladá históriu výstavby nacistickej strany a popri rôznych sprisahaniach, sporoch o moc a intríg nám postupne vysvetľuje, ako ľudia najbližší k Adolfovi Hitlerovi prevzali moc v Tretej ríši a plánovali budúcnosť svojej krajiny. Ako sa to skončilo už vieme, ale aby sme sa dopracovali k serióznym záverom je potrebné si pozrieť 10 dielov tohto seriálu. 1. diel Hrdinovia a odpadlíci, 2. diel Preskupovanie, 3. diel Röhmov pád, 4. diel Vzostup antisemitizmu, 5. diel Partia z Berghofu, 6. diel Šialenstvo Rudolfa Hőssa, 7. diel Vzostup a pád Reinharda Heydricha, 8. diel Vzostup pochlebovačov, 9. diel Začiatok konca, 10. diel Koniec ríše. Kladom seriálu je využívanie nových archívnych fotografii a záznamov o ľuďoch vo vnútri kruhu zla: Hitler, Himmler, Speer, Hess, Röhm, Bormann, Göring, Goebbels a Heydrich. Dokument nám pomohol pochopiť kto bol kto, kto bojoval proti komu, ale tento krát bez generálov a vojakov. Vyslovene ide len o profil nacistickej strany. Čo mi maximálne vadilo, že britskí historici nám predkladali dôkazy ale aj závery, ale ja by som rád na základe faktov si vytvoril svoj záver a tak sa nemôžem zbaviť názoru, že sa jedná o propagandistický ťah jednostranne orientovaný. Veď nacizmus nebol iba jednostranne zločinecký a Nemecko dokázalo v dobe hospodárskej krízy takmer malý ekonomický zázrak. Ďalšou otázkou je prečo krajiny ako USA, Veľká Británia a Francúzsko v tejto dobe nepodnikli žiadne kroky na ustabilizovanie situácie, jednoducho absolútne podcenili túto situáciu, keď Hitler na vybudovanie armády potreboval čas a ten mu všetci dookola poskytli. Aj napriek niektorým nedostatkom doporučujem tento seriál si pozrieť a tak rozšíriť historické vedomosti z obdobia prípravy a priebehu 2. svetovej vojny. ()

Martinius 

všechny recenze uživatele

skvely pohlad do mocenskeho zakulisia tretej rise. vhodne pre laikov i odbornikov. serial velmi dobre vykresluje, preco nacisti na cele s hitlerom dospeli k roznym sialenym, zakernym i iracionalnym rozhodnutiam, kedze casto v zaujme vysokych pohlavarov nebol osud krajiny, ale vlastne mocensko-intriganske manevre. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Nacistická strana rozhodně nebyla parta dobrých kámošů, co šla společně za stejným zrůdným cílem. Bylo určitě zajímavé se podrobně podívat na zákulisní a mocenské boje uvnitř Hitlerova kruhu zla. __ Dokumentů o Hitlerovi, jeho kumpánech, nacismu a válce je tolik, že se mi na ně vlastně ani nechce koukat, i když mě to téma dost zajímá. U tohoto jsem udělal výjímku, protože na mě vyskočil na netflixu. Dokument prezentuje hodně zajímavostí, které jsem nevěděl. Co bych vytknul byly některé hrané pasáže. Někteří herci byli vybraní docela dobře, jiní absolutně nevhodně. A potom, co jsem si na ně zvyknul, přišla někdy v půlce výměna, která měla jednotlivé postavy "postaršit". Změna byla bohužel většinou k horšímu. Obzvlášt u Goringa. Zatímco mladý Herman si při troše fantazie podobný byl, ten starší ani omylem a nebýt modrého vyznamenání na krku a uniforem, nebylo by poznat o koho jde. ()

Galerie (57)

Reklama

Reklama