Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po bankovní loupeži utrpěl vůdce gangu lupičů ztrátu paměti a skončil v psychiatrické léčebně pro zločince. Když se mu po mnoha letech podaří utéct, vydává se po stopě milionů dolarů, které po loupeži ukryl. V patách mu ale je neúnavný detektiv. (Filmbox)

Recenze (45)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Standardny sucasny DTV thriller. Je to lacne. Odohrava sa to v par lokaciach. Ale technicka stranka je kompetentna. Aj ta tradicna Milerova roztrasena kamera ma tentokrat zmysluplne vyuzitie, takze rezii tentoraz nemam co vycitat. Dokonca aj vedenie hercov je v poriadku a Matthew Modine podava dobry vykon, vdaka ktoremu ma fakt zaujimalo jak jeho postava dopadne nech uz to bolo akokolvek predvidatelne. Za hlavnu slabinu povazujem scenar, ktory mohol byt ovela vynaliezavejsi. Jednotlivym postavam mohol dat silnejsie motivacie pre to co robili, aby to bolo napinavejsie. Ani sokujuce odhalenie zloducha v pozadi tentokrat vzhladom na casting nebolo sokujuce. Vysledkom je proste film na jedno pozretie, pokial nic lepsie nejde v TV a mate radi Modinea. Nakoniec som si nechal faktor Stallone. Z jeho minimalnej ucasti budu nasrati vsetci, ktori sa nechali ojebat Slyom na plagate. Hra tu uplne zbytocnu postavu. Parkrat sa na chvilu objavi na scene a cely cas pôsobi znudene. Okrem par milionov dolarov ma nenapada jediny dôvod preco tuto ulohu zobral. Ak by zobral hlavnu ulohu, tak by mal aspon moznost predviest kvalitny dramaticky vykon. Snaha zakomponovat ho co najviac do filmu napriek jeho minimalnej ucasti pôsobi strasne komicky. Hodnoteniu filmu jeho ucast/neucast zbytocne ublizila. Odpad to rozhodne nie je. 3/10. ()

Tom Hardy odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden by řekl, že po Plánu útěku 2 už nebude kam klesat, ale ta režijní partička, která své neumětelské pařáty v posledních letech obtočila okolo kariéry Bruce Willise (a jejich záběr se evidentně rozrůstá), pokaždé umí překvapit. Willis už byl asi málo, tak došlo na Stalloneho. Jistě, nelze céčkovým režisérům vyčítat to, že jim akční veteráni do filmů takhle lezou (bezpochyby nemají pistoli u hlavy, když podepisují kontrakty na "5 mega za 10 minut"). Ale proboha, kdo má zapotřebí točit podobné zhůvěřilosti? Backtrace už ani není ani to dno, tady někdo ještě hodně zapracoval lopatou. Režie nula, v celém filmu asi čtyři lokace, k tomu dvě auta a příběh, který by vystačil na 20 minut. Hotová smrtonosná past na fanoušky. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Od Slye jsem ještě zvědavý na Ramba. Tady se jenom mihne a možná i za to nedám nakonec odpad, protože je to jinak totálně nekompetentní a navíc i nezábavný film. No a kazit si na stará kolena pověst účastí v podobných pochybných projektech snad Stallone nemá zapotřebí. Aspoň jsem v to tedy doufal...10% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hrůznost jako Plán útěku 2 se sice neopakuje, ale kdyby si tohle Stallone odpustil, určitě bych se nezlobil. Proč jen tihle velikáni nedokážou se ctí odejít :( Je ti 72 chlape, vypadáš skoro na 70 a myslíš že ti někdo uvěří že hraješ aktivního detektiva policejního sboru? Zřejmě i v Americe mají problémy s nedostatkem lidí. Takže Willis, Cage, Seagal a teď už i Stallone. 30% ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Detektiv Sykes (Sylvester Stallone) se snaží přijít na to, kde skončily miliony z vyloupené banky. Aktér loupeže Macdonald (Matthew Modine) by mu na to mohl pomoci odpovědět, ale končí po divoké přestřelce v nemocnici se ztrátou paměti... Sly ve filmu hraje bohužel vedlejší postavu. Divák si ho ani pořádně neužije, protože jeho scény (necelá půlhodina) jsou rozstříhány po celé stopáži tak, aby to vypadalo, že hraje mnohem důležitější roli. Příběh nepřináší něco originálního a pouze recykluje. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(14%) BACK TRACE mě teda vůbec nepřesvědčil. Neřeším hodnocení na CSFD, recenze apod., ale tohle se opravdu nevydařilo. Béčkový režisér Brian A. Miller natočil 3 mnou viděné béčka The Prince, Vice a Reprisal. Všechny tyto tři filmy - to bylo nic extra, ale na to jedno shlédnutí a na tu nejslabší možnou 3* (a mé hodnocení 50%) to stačilo. Zato tohle ? Už od začátku jsem necítil skoro žádný příběh. Nezaujal mě, nebavil mě a ani jsem mu nerozuměl. Veškeré dialogy byly neskutečně táhlé a nezáživné. Akce byla nudná, především úvod – u něhož jsem málem usnul. Scéna na začátku jako kdyby já s babičkou a dědou točil přestřelku. Následující akce byla většinou v 3/3 filmu, která rovněž stála za vyliž prdel, usínal jsem u ní. A celých 2/3 filmu se neskutečně vleklo. Stallone ve vedlejší roli tu občas moudře promluvil a ani to mě moc neuspokojilo. Opravdu nebýt tu on a něco málo ještě ve filmu chybělo a už bych šel do nudného odpadu. Nějaký ten příběhový námět se ztrátou paměti tu byl, nic extra nelogického bych tu nehledal, ale i tak to byla ztráta času a ta 1*je tu opravdu jen z milosti. Už nikdy více! ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Levná lidl naháněčka v lesíku. Co z toho jako? Připomínalo německý kriminální seriály z roku 2004. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Co by jste udělali s 72 letou akční hvězdou? Tohle ne! Zápletka je celkem krkolomná. Poté co utrpí zranění mozku se u MacDonalda (Matthew Modine) rozvine amnézie a je uvržen do vězení na psychiatrii. Pod nátlakem je po sedmi letech přinucen na vícelůžkovém oddělení (Ryan Guzman a Meadow Williams) přerušit vězení , vzít si sérum a znovu prožít zapomenutý život. MacDonald nyní musí uniknout místnímu detektivovi (Sylvester Stallone), a zocelenému agentovi FBI (Christopher McDonald) a nebezpečným vedlejším účinkům drogy, tak aby znovu získal ukradené peníze, zatímco je konfrontován s minulostí. Během akčních scén film občas přijde k životu. Je zde ale po celý film převládající nedostatek akčního dramatického napětí. Matthew Modine je vynikající. Největším problémem tohoto absurdně nesoudržného kriminálního thrilleru je skutečnost, že je hrán s vážnou tváří. Je to vlastně nudné ještě dříve , než se z toho stane chaos. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Sly ve filmu na úrovni novodobých Seagalovek. Nicotný akčňák, který je ještě o úroveň nižší než příšerná pokračování Escape Plan. Snad si novým Rambem spraví reputaci. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tak i já jsem se dostal ke zhlednutí nového filmu mého oblíbeného Sylvestra Stallona.Potom co jsem si přečetl zdejší dojmy a na jiných stránkách recenze,tak jsem očekával totalní sr.. Jasně,není to žádné mistrovské dílo,ale na druhou stranu,aby to zde bylo v černých číslech,tak to zase fakt jako ne.Ano je viděť,že to točil režisér béček a je znát i to,že to mělo malý rozpočet,ale herecké výkony a příběh zapadají do škatulky průměrný tv film.Ani ty řeči,že jde o nejhorší film Slye mi moc nesedí.Takže pokud vám nevadí průměrná ,levně vypadajicí tv kriminálka na víkendové odpoledne,tak proč ne.Navíc pokud máte jako rádi Stallona.Za mě tedy celkově 50% a tři hvězdy ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

potřeboval jsem se přesvědčit,jestli je tohle opravdu ještě horší než extrémně strašný Escape plan 2 a musím konstatovat že není.Samozřejmě ani tohle neni žádný zázrak a upřímně nechápu co vede Slye k tomu aby se objevoval v podobných filmech,ale tady se aspoň neparazituje a neprzní se povedený první film.Jinak je Backtrace zábavný asi jako libovolný díl Ulice,popřípadě cokoliv kde se poslední dobou objevil Kohák...20% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Moje dvě hvězdy jsou asi až moc.Miller sice je hodně na rozhraní béčka až céčka,ale jak Elitní zabiják,tak i Vice byly poměrně slušný kousky s přitažlivym obsazením.tady sice figuruje můj oblíbenec Sly,ale vlastně se tady jen míhá a vyskytuje.Děj filmu blbej jak necky,stokrát omšelý,což by ani nevadilo,ale nemá to nic ,co by film ozvláštnilo,a diváka zaujalo.je to sice škoda,ale holt ne vše se povede.30%. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

V rámci hloupoučkého scénáře si tu chlapi občas hrajou s pistolkama a aby toho nebylo málo, tak je přitom trochu usměrňuje Sylvester Stallone. Tvůrci zřejmě předpokládali, že tím diváky uspokojí. Na mě to tedy nezafungovalo ani náhodou. (25%) ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Do vod akčních Céček nám spadla další velká hvězda akčního filmu, a i Sly se rozhodl za jeden rok zarobit na celý rok dopředu, a už pak nemusel nic dělat. Film vypadá jak z laciného amatérského videa. Akce je naprosto šíleně nasnímáná, a nepřehledná, a vrcholem jsou dialogy, psané jak dítětem po lobotomii ("Nalákal jsi mě sem - Tomu se říká trík"; "Musíme ho nechat s jeho vzpomínkami o samotě, jinak mu ty obrazy narušíme"). Sly jede těžkou údržbu, jediné, co jde pochválit, že je jeho stopáž sestříhána tak, že to působí, že je tam docela často, ale třeba celou poslední třetinu stráví v autě, a režie si vystačí s tím, že občas hodí záběr na to, jak řídí... Nebýt jeho, tak si na tohle nikdo nikdy nevzpomene, ale vlastně je lepší na to nevzpomínat i tak. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Tentokrát bych asi neviděl problém v Millerovi, ale v dementním scénáři. Krom toho, že je předvídatelný, tak je celý hodně slabý a závěr pak vyloženě dementní. Akce nebyla zas tak hrozná a Sly se před kamerou moc neohřál. Za to příšerný Modine je tam skoro furt. Ten člověk je nesympatický a k tomu neumí hrát. ()

Reklama

Reklama