Reklama

Reklama

Vagabond

(seriál)
  • Jižní Korea Baegabondeu (více)
Trailer

VOD (1)

Epizody(16)

Kaskadérovi Cha Dal-geonovi zahyne při havárii letadla synovec. S pomocí tajné agentky Go Hae-ri se pokusí přijít pravdě na kloub. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

mira007 

všechny recenze uživatele

Seung-gi Lee jako filmový kaskadér pátrá po teroristech, kteří mají na svědomí havárii letadla na cestě do Maroka, kde byl jeho synovec. Jako osvěžení jsem dal tento korejský akční špionážní seriál, který mne přesvědčil, že korejský filmový průmysl se dokáže rovnat s tím americkým. První díl je asi the best of podívaná - přestřelky, bitky, velkolepé honičky ( v ulicích Marakéše kdy auťáky rozmetají tržnici se zbožím celkem impozantní ), lokace od Asie, Evropy až po Afriku, krásné asijatky... příběh není úplně hloupý, provedením mi to místy připomnělo osmdesátkové akčňáky z Hong Kongu akorát ve velmi moderním balení na úrovni, které v produkčních možnostech nesahá ta česká ani po kotníky. V dalších dílech se sice věci zpomalí v politický thriller často v kancelářích, což nemění nic na tom, že to je solidní podívaná. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Vagabond je smutné špionážně-politické-krimi-akční drama, ve kterém se hned v první epizodě zřítí letadlo a po zbytek seriálu pozůstalí zjišťují proč. Seriál atraktivní hereckým obsazením (Lee Seung-Gi a Suzy spolu byli už v Gu Family Book), akcí, která táhne po celou dobu a Marockými exteriéry. Pohled na politiku a biznis okolo ní je extrémně nerůžový a v průběhu sledování jsem si opakovaně říkal, že jsem rád, že žiji u nás. Hlavní záporáčka je hnusná, že se na ni skoro nedá dívat, úplný konec je zajímavý. Hodně doporučuji, aktuálních 88% není nadsazených. ■ Trailer https://www.youtube.com/watch?v=Qoh4Owl-qzQ ()

Reklama

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Spousta postav má obrovské charisma, choreografie akčních scén jsou vymazlené a celkově se na to hodně dobře kouká, ale těch nelogických a nesmyslných vyřešení mnoha situací je tolik, že musím jít s hodnocením hodně dolů. V tomto směru fungovaly Iris a Athena mnohem celistvěji. Je to škoda, protože mě to vážně hodně bavilo, nicméně to jak při přestřelkách je pomalu i papír vynikající štít a spousta dalších nesmyslů u kterých nechci spoilerovat, bylo bolestivé sledovat. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Lee Seung-gi je jedním z těch, na kterého - myslela jsem si - bych se mohla dívat třeba celý den v kuse. Proto mě překvapilo, že mě vůbec poprvé nechal naprosto chladnou. Jeho roli jsem mu nevěřila. Občas hystericky něco zařval, z toho se někde zasekl, třeba zrovna když byl na mušce, nebo měla vybuchnout bomba. Po chvíli jsem ho začala podezírat, že možná touží po tom, aby ho oddělali, a postupně jsem přestávala mít chuť mu fandit. Štve mě to, ale považuji tenhle počin za plýtvání jeho talentem. Přitom umí být jindy tak přesvědčivý. Suzy podle mého zvládla svoji roli o kus lépe, ale svého parťáka z Gu Family Book s sebou ani v těch méně akčních chvilkách strhnout nedokázala. Nelítaly mezi nimi jiskry, nepodlamovaly se mi z nich kolena. Prostě vedle sebe jenom byli. Jo, vlastně si tady stěžuji na nedostatek romantiky, i když chápu, že pro velkou většinu je to plus, a možná taky důvod, proč se jim seriál oproti jiným, kde je té lásky zbytečně moc, líbil. Já asi teda nejsem cílovka. Ale abych si jen nestěžovala, a nevyznělo to, že se mi seriál vůbec nelíbil... Příběh je zajímavý, ve spoustě směrech vyniká, ale v akčních scénách se tvůrci nechali unést. Sice tyhle věci hrozně ráda ignoruji, pokud mě všechno kolem baví, jenže na to Vagabond neměl dostatečnou hloubku. Hezký soundtrack a pár zajímavě vyprofilovaných postav prostě nestačí, 3* ()

TheRoller 

všechny recenze uživatele

Najočakávanejšia kdrama roku 2019, na ktorú sa čakalo vyše roka a keď mala v máji konečne vyjsť, opäť ju presunuli (fakt dik, Netflix). Začalo to pekne zhurta a slzičky upadli už v prvých dvoch epizódach. Herecké obsadenie do posledného prítomného na jednotku na čele s mojou milovanou Suzy - ázijskou Audrey Hepburn, a som rád, že ňou nie je len mimo plátna, ale hereckou úrovňou aj na ňom. Výprava fantastická a veľkým plusom je, že konečne to nepripadalo ako príbeh z uzavretého sveta Kórei, ale malo to medzinárodný nádych s cieľom byť seriál na svetovej úrovni. A to sa mu postupom epizód celkom darí, napriek prítomnému klasickému klišé "armáda profesionálov prehráva v súboji s obyčajným chlapíkom, všetci naokolo umierajú, len on nič." Napriek tomu človek hltá jednu epizódu za druhou, najmä vďaka dobrému scenáru a už spomenutým hereckým výkonom nielen hlavnej dvojky, ale každého zúčastneného. Čo si týka climaxu, osobne by som bol radšej za staré dobré "menej je viac" - keby to skončí epizódou číslo 13 s objasnením pôvodného cieľa a nejakým pekným finishom a tým by to zhaslo. Prehlbovanie príbehu, robenie ho komplexnejším a otváranie dverí, ktoré ukážu ďalších 100 zamknutých nie je dobré znamenie, ak vám zostávajú 3 epizódy času. A to sa aj naplnilo, posledná epizóda vôbec neprišla ako posledná, skôr ako jedna z radových, ktorá necháva cliffhanger na ďalšiu časť a zo spomenutých dverí zostalo neotvorených asi tak 98. Autori povedali, že to písali s druhou sériou v mysli, ale také niečo sa nerobí, ak nemáte druhú sériu istú a ak k nej nedôjde (čo je môj osobný názor), tak tento "záver" je celkom fiasko a celkom výsmech. Prekvapuje to o to viac, že seriál je kórejský - vec, čo si najviac vážim na ich produkciách je, že vždy vedia kedy je toho akurát, dynamicky vyvážené a namiesto nudných naťahovačiek na 3 a viac sérií s priemerným výsledkom urobia sériu jednu a vynikajúcu. Tu sa vzhľadom na "záver" tak nestalo a nakoľko až po odvysielaní uviedli, že sa bavia s hercami, či náhodou nemajú voľno na druhú sériu, obávam sa, že sa ani nestane. A mám taký blbý pocit, že v tom celom má tak nejak prsty Netflix, ktorý seriálu pravdepodobne viac ublížil ako prospel (už naťahovačky o premiéru boli čudné). Seriál po 13. epizódu pre mňa na jednoznačne 5*, po 16. epizóde - ak nepríde séria číslo 2, tak na 3*. Ak príde, na základe jej kvality určite prehodnotím. Zatiaľ to teda dáva 4* so zmiešanými pocitmi kvality na jednej strane a - optimisticky verím, že dočasného - finálneho sklamania. Ak aj druhá séria príde, nebude to skôr než o 2-3 roky a už len kvôli tomu bol tento záver "shitty". Ale pre Suzy odpúšťam. ;) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (10)

  • V rámci přípravy docházeli 3 měsíce před natáčením Lee Seung Gi a Suzy do akční školy, kde se připravovali na natáčení akčních scén. Oba dva cvičili velmi poctivě, aby jejich akční scény vypadaly přirozeně. (Roby)
  • Natáčení začalo už v červnu 2018 a skončilo až 23. května 2019. Trvalo tedy dlouhých 11 měsíců. Velká část seriálu se točila v severoafrickém Maroku. Natáčení probíhalo ve dvou městech – v Tangeru, který se nachází u Gibraltarského průlivu, a v Marrákeši. Nejdříve se natáčelo v Tangeru a po natočení všech scén v tamní oblasti se štáb přesunul do Marrákeše. (Roby)
  • Jeong-woo Ha coby umělec, ano, opravdu mám na mysli umělce a to konkrétně malíře, pocitově ovlivněný autentickým německým expresionismem debutoval už v roce 2010. Od toho okamžiku se nebál velkých kroků a svoji práci, rok za rokem stále se rozrůstající, prezentoval na velkém množství veřejně přístupných výstav a uměleckých workshopů. Obraz, ten ošklivý na rudém pozadí, ten, o němž je řeč v souvislosti s jeho fiktivním tvůrcem Sung-hoon Kim, figurující v seriálové galerii a zapůjčený na popud scenáristické dvojice Kyeong-soon Jeong a Young-cheol Jang, pochází z umělcovy osobní galerie z roku 2018, na jehož pravém spodním rohu lze zaznamenat dokonce i hercův umělecký podpis. „Po odvysílání epizody jsme dostávali otázky na původ zmíněné kresby, a tak nebylo divu, že se vše dostalo na povrch poměrně záhy; někteří jej dokonce poznali. Herci jsme za jeho gesto samozřejmě velice vděční.“ (Conspi)

Reklama

Reklama