Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do Dne matek zbývá už jen několik dnů a několik rodin se musí vyrovnat s tím, jak tento velký den letos stráví. Ať už to znamená strávit ho s novou láskou, ztracenou láskou či úplně bez lásky, letošní Den matek se určitě nezapomenutelně zapíše do historie romantických komedií – a na několik dalších desetiletí i do povědomí diváků. Laskavý, starostlivý, vtipný a dojemný – stejně jako matky na celém světě. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (141)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ze zečátku mě ten slepičenec málem zabil samou nudou, to byly hrozný kecy. Naštěstí od návštěvy rodičů u svých dcer se podařilo nastartovat i humor a tak nějak se to až do konce prostřídávalo. Přínos filmu následující : Jenn je pořád kočka i komička, Kate je jenom kočka a Julie není ani kočka ani komička. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vlastně jsem nepochopil, jak je třeba Svátek matek slavit, ale je fajn, že někdo se na to téma pokusil natočit film. Alespoň jsem zase viděl Jennifer Aniston, která snad i za sto let bude vypadat pořád tak, jako v tomhle filmu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $24,398,153Tržby Celosvetovo $30,000,000Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ ďalší x-tí romantický vývar, ktorý sa prvú polovicu skôr len kolíše vo vánku a je skôr nemastný neslaný, našťastie v tej druhej začne troška lepšie fungovať chémia medzi postavami a začne sa aj brnkať na emócie, ako taká neškodná oddychovka to újde ale ináč len šedý priemer /videl v kine: 55%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Včera večer jsem snědla celej kávovej dort ... Pilates?" Svátek matek neslavím, protože ta moje mě ve třiceti svěřila do péče jiné ženy. Jen tak, bez boje, chápete to? Já ne. Nicméně dámské obsazení tohoto snímku mne donutilo ke zhlédnutí a zjištění, že ty holky stárnou nějak pomaleji. Jinak je to samozřejmě přesně o tom, že vše se stane tak, jak divák očekává a rodinné hodnoty vítězí nad sobeckými zájmy, což nezní moc zábavně. A přesto jednou za čas rád vidím snímek, který lže o tom, že všechno dobře dopadne - pro rozvedené holky, lesby, multikulti krasavice i smutné vdovce. Je to prostě krása, ale srovnávat zážitek při pohlazení lamy s koncertem Foo Fighters je kruté od každé matky. Na tom trvám. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dynamika, tempo, moment překvapení, pořádný konflikt. Všechno je pryč a Hector Elizondo na sílu. Herci si v tomhle totálně umělém světě takříkajíc odvedou svůj nudný standard, shrábnou honoráře a spěchají k látce, která snad nebude tak průhledná. Tahle je. A navrch zjednodušená a povrchní, žádná zápletka nemá dostatečně času na rozvinutí, na pořádné zasáhnutí diváka. Garry Marshall jede posledních patnáct let na náhody a doufá, že s mizerně napsanými postavami a dialogy zopakuje kouzlo nesmrtelné pohádky Pretty Woman. Měli jsme Valentýna, konec roku, sic Marshall (budiž mu země lehká) už nic jiného nestihne, ani tady nemůžeme tleskat. Znovu jsme svědky osudů řady postav (naštěstí jich tentokrát není tolik), které se mnohdy znají, jindy teprve poznají, a zatímco například vyrovnávání se Jennifer Aniston s novou rolí ještě docela jde, lži sester Kate Hudson a Sarah Chalke před homo- a xenofobními rodiči jsou psané snad na koleně a v poklusu. A taková Julia Roberts je tu proto, že prostě s Marshallem spolupracovala už mnohokrát. Mnozí herci prostě asi doufají, že se specialistou na romantické komedie to ještě půjde. Navíc jsou všichni chápaví a nikdo zlý, i modelkovská „nová máma“ není nikterak záporná. Jako pocta matkám to nemůže obstát, jako romantika stejně tak. A ač třeba Jason Sudeikis jede na půl plynu, díky bohu alespoň za něj a některé další. Beztvarosti a zoufalosti pak nahrává i řada scén, které jsem úplně mimo (kupříkladu závěrečný úprk v karavanu a voze ve tvaru obří dělohy). Jo, a nechápu, že v případě batolat nemají za oceánem hezčí adepty. Zvlášť když je nazývají nejroztomilejšími. Brrr.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ach tie ženy. Ťažko s nimi, bez nich ešte ťažšie ... :) Čakal som prepadák, no vzhľadom k charizme, ktorou všetci zúčastnení disponujú, je neúspech tohto snímku nereálny. Hodnotenie pod tri hviezdy by bolo krivdou. Veľmi milé, svojsky vtipné, závere dojemné ... ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Aneb, když máte skvělé herce, dobrý scénář, ale kre..na střihače a ještě většího v režisérském křesle?!!! Málo vytěženo... málo prostoru všem, hloupě skečovité. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nejvhodnější doba pro očumování žen je, když mluví. Vy si tím pojistíte, že neusnete a žena bude potěšena vaším očním kontaktem. Po monologu stačí říct "ano, to je pravda, líp bych to neřekl" a je vymalováno. Tady to máte o to snazší, že nemusíte říkat nic, od toho tu je Jasoň, takže vás čeká dvouhodinové očumování žen, jejichž svátek bych s každou zvlášť rád oslavil. Pokud jsi ale chlap, který neumí používat Box ničeho, nepouštěj si to. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

A je tu třetí díl trilogie Garryho Marshalla o lidských vztazích. U této trilogie platí čím další díl čím slabší. Obsazení baví, ale film začně pořadně bavit až od druhé části. Přesto však zabolí že bych od Marshalla radši viděl další Deníky princezny. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Podle traileru jsem čekal absolutní peklo, místo toho přišla příjemná a naprosto neškodná záležitost. První film, kde je Kate Hudson úplně v pohodě. Julia Roberts a Jennifer Aniston si zachovaly svůj friendly standard. 7/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Netvrdím, malo to aj svoje svetlé chvíle, ale častejšie dejová linka upadala do nudy a stereotypu. Snažilo sa to rozohrať príbeh do niekoľkých rovín, no jednotlivé osudy postavičiek vyznievali banálne, v podstate snímok neprišiel s ničím novým a s ničím ani nezaujal. Pritom celkom príjemné herecké obsadenie. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V Americe je blaze, tudíž vše pro blaho mamin a jejich dětí. A Svátek scenáristů k tomu. Vypadá to totiž, že by jej scenáristický kvartet potřeboval. Jsou totiž naprosto vyždímaní. Sice jsem očekával přehlídku hysterčení, afektovaných výlevů, slzopudných i močopudných scén, a skutečně se mně toho dostalo měrou vrchovatou, ovšem záhadou je, proč ten scenáristický utrejch musel trvat trýznivé dvě hodiny. Garry Marshall, budiž mu země lehká, dělal vždy nekomplikované sračky, ovšem tohle je ultrasračka. A moc jí nepomáhá ani hvězdné obsazení, nemá totiž jak přijít s něčím, co by nezvládl i herec z telenovely. K mání jsou rozvedené, zadané i bohaté paničky a navrch jeden vdovec. Zpočátku to má vypadat, že mezi postavami není žádná provázanost, ovšem není tomu tak. Osudy postav se postupem času protnou. Ty, co se na začátku neměly rády, se začnou mít rády, ty, co se neznaly, se poznají a tak pořád, až se scenáristický kruh spojí v jeden dokonalý kruh, v němž se rasové a homofobní předsudky hází do koše a lidičky jsou mocinky šťastní, mocinky tolerantní a už je nikdy záchvat hysterie a depresivní stavy nepotkají. A nějak to celé souvisí s blížícím se Svátkem matek. Zdárně jsem nepochopil, proč se film tak jmenuje, když většina děje se odehrává před svátkem a v podstatě s ním ani extra nesouvisí. Film neobsahuje žádný vtip, tedy to, co by se za definici vtipu dalo pokládat. Když se nelze u filmu zabavit, zbývá jen vysoce korektní a naivně vystavěná senilní blbost, kterou neomlouvá ani účast Jennifer Aniston, Julie Roberts a Kate Hudson, ani to, že se jedná o poslední film Garryho Marshalla. Na tomhle počinu vážně není nic zajímavého a zábavného. 2/10 ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Neočekával jsem tolik, ale nakonec se z toho vyklubala slušná, rodinná a romantická komedie, která si na nic nehrála. Pro mne to bylo jistě příjemné překvapení. Ve vlnách komedie 2016, v mém pomysleném žebříčku se Svátek matek bude držet jistojistě v předních pozicích. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Nečakal som od filmu moc, ale musím povedať, že to skutočne nepatrí medzi dobré filmy tohto roku. Ako filmovú katastrofu to nevidím, ale problémom filmu je, že podobne ako to už tohto roku skúšali tvorcovia vo filme Anesthesia, nemáme tu jeden, ale hneď niekoľko príbehov, ktoré sa vyvíjajú paralelne a miestami sa jeden s druhým prepoja, alebo niektoré postavy sa poznajú a podobne. Narozdiel však od vyššie spomenutého filmu, tu chýba akákoľvek súdržnosť a hlavne ani jeden z tých príbehov nie je veľmi zaujímavý. Všetko človeku príde ako klišé, ktoré už boli použité v iných filmoch a len sa rozhodli ich niekoľko skombinovať dokopy, aby mali svoj vlastný film. A musím povedať, že to skutočne nefunguje. Sú tu aj dobré scénky a väčšina z nich má v role Jasona Sudeikisa alebo Jacka Whitehalla, ale je to málo na to, aby človek ten film pochválil. Je to miestami až deprimujúce, že tu máme toľko talentovaných a vtipných ľudí, a veľmi málo dobrých momentov, ktoré by stáli za to, alebo by preukázali ich talent. A tak tu máme zbytočne využitých ľudí ako Jennifer Aniston, Juliu Roberts a rovnako aj Britt Robertson. Ak chcete film s veľkým množstvom príbehov, tak si pozrite niečo zaujímavejšie. Ako napríklad vyššie spomenutý film "Anesthesia" alebo pokojne aj rovno Love Actually, ktorý doteraz asi koncept viacerých príbehov zvládol najlepšie. Toto podľa mňa až tak veľmi nemá čím zaujať. A je to škoda. Hodnotenie: C- ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Niežeby šlo o zázrak, ale na rozdiel od VALNETÍNA a NOVÉHO ROKA, to je omnoho menej šablónovité a menej sterilné. Hlavne asi preto, že ani tak nejde o romantický film ako skôr o komédiu (prirodzene, s príchuťou drámy i romantiky). Je tu celá "vývojvá rada" herečiek, ktoré kedysi hviezdili v hlavných úlohách sladkých gýčov, a teraz si svoje postavenie mám užívajú, a pozerá sa na to dobre... Nečakal som, že Marshall si ešte dokáže udržať takýto triezvy odstup... ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

No to byla kravina! Nevycházím z údivu. Vážně jsem to dokoukala do konce? Nic, jdu na to: snůška žvástů, několik naznačených příběhů, které jsou povrchní, přiblbé, nikam nevedou, nejsou ani úsměvné, ani dojemné, ani snesitelné. Pokud humor je, tak je na úrovni Kameňáku, vrcholem měl být zřejmě Ind v dámském županu... Strašná kravina. Jedna za to, že Hudson konečně zhubla a už ať to nikdy nevidím. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

2 hviezdy, aj tie veľmi slabé. Američania sa nás snažia presvedčiť ako to všetko funguje aj po rozvode, všetci si krásne rozumejú, tolerujú sa. Komu by náhodou vadili homosexuálne páry s adoptovaným dieťaťom, ten je staromódny, veď to je predsa úplne normálne! Režisér podobných nevydarených romantických nezmyslov sa na sklonku života snažil do svojho filmu natlačiť pokiaľ možno čo najviac hollywoodskych hviezd, ktorým to ale nefungovalo. Miestami preafektovaná Aniston, hnusne vyzerajúca Roberts, Hudson bez iskry, Olyphant jak nejaký barón z Havany. Scenár slabučký a vtipy často trápne. Jediný príbeh, ktorý stál za to, bol príbeh Britt Robertson a Jacka Whitehalla. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Něčí hlavička zaměřená výhradně na prachy si vzpomněla na úspěch Lásky nebeské a na to, jak se každý rok opakuje, když ji vždy dávají o Vánocích. Uplatnit stejný koncept na Svátek matek se zdál být dobrý nápad. Natočit několik různorodých dojemných historek, aby si každý divák vybral tu, která je mu nejbližší a každoroční sukces a tantiémy jsou zaručeny. Jenomže nejsou. Američani, přestože nosí hvězdnější jména (Aniston, Huston, Roberts) než Britové, neumějí ani zdaleka tak dobře hrát a prokreslit postavu i drobnými emocemi. A jednotlivé povídky jsou nanicovaté, bez nápadu, vtipu nebo napětí. Tohle očividně spotřební zboží si nezaslouží přežít ani jednu sezónu. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Skype ✓ Snapchat ✓ Twitter ✓ Twitter podruhé ✓ Instagram ✓ Facebook ✓ nešikovný rasistický džouky ✓ Kate Hudson ✓ ... aneb Jak se dělá moderní romantická komedie. ()

Související novinky

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

20.07.2016

V 81 letech nás opustil filmový a televizní klasik Garry Marshall. Většina z vás ho zná jako režiséra Pretty Woman nebo Deníku princezny, Marshallovi ale dala kariéru hlavně malá obrazovka. Jako… (více)

Reklama

Reklama