Reklama

Reklama

This Beautiful Fantastic

  • Nový Zéland This Beautiful Fantastic
Trailer 1

Obsahy(1)

Bella Brownová (Jessica Brown Findlay) je osobitá bytosť plná nevyspytateľných a poväčšinou nepredvídateľných životných udalostí. Je čudáčka, žijúca vo svojom samotárskom svete, snívajúca o tom, že raz napíše rozprávkovú knihu pre deti. Je až neuveriteľne pedantsky poriadna, čo sa však nedá povedať o jej vzájomnej interakcii s prírodou, čoho dôkazom je jej bezútešne spustošená záhrada, ktorej spoločný plot zdieľa s divne výstredným starcom Alfredom Stephensonom (Tom Wilkinson). Ten zamestnáva kuchára Vernona (Andrew Scott) a kedže si ho Alfred patrične neváži, Vernon to jedného dňa zabalí a prejde na druhú stranu plotu. A tieto tri postavičky so zvláštnymi osudmi a príbehmi spojí práve zanedbaná záhrada slečny Belly, kvôli ktorej stavu jej hrozí okamžité vypovedanie nájomnej zmluvy. (sochoking)

(více)

Recenze (37)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na hezký filmový zážitek s odkazem na to nejlepší z Amélie a ona to tu zazdí hlavní postava, která je totálně nezajímavá. Jediné světlé chvilky má v knihovně, kde pracuje a se svým autistickým přístupem každému návštěvníkovi dopodrobna poradí, kde co hledat, přičemž do práce chorobně přichází pozdě. Doma ale, jako kdyby se film zlomil do naprostého fiaska. Škoda, promarněný potenciál. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Štylizácia (vzdialene) pripomínajúca DelTora, prípadne menej psychopatickú Améliu sa mi páčila. A spolu s krásnou hlavnou predstaviteľkou, to je asi tak všetko. Sled prázdnych scén, venujúcich sa nudným postavám navyše vrcholí najdementnejšími dejovými kolotočmi aké si vie človek predstaviť. Ale snobom by sa to mohlo celkom páčiť. Vôbec by ma neprekvapilo, keby to získalo pár festivalových cien. 4/10 ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Mizerný rip-off Amelie, ktorý nemá ani zaujímavé postavy, ani príbeh a všetko zachraňuje hudba, ktorá ale bez ostychu vykráda Tiersena a Devotchku. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ďalší z filmov, ktorý si zaradím do škatuľky pozitívna nálada. Možno niekto ofrfle jednoduchý a čo sa týka romantického motívu aj predvídateľný príbeh, no mne tento snímok náramne zapasoval. Také veľmi milé pohladenie na duši s výborným T. Wilkinsonom vo vedľajšej úlohe. Chcel by som mať po svojom boku takého svojského dedka, avšak ktorý za svojou maskou neprívetivosti a sarkazmu ukrýva bohatú studnicu životnej múdrosti. Navyše ako celok to na mňa pôsobilo veľmi upokojujúco, ba priam až ezotericky (páčil sa mi aj fantazijný prvok a jeho napojenie na príbeh), k čomu dopomohla aj výborná, jemná hudba, ktorá vyhrávala kdesi v pozadí a nádherný vizuál. Kamera bola ozaj ukážková. Na svoje si prídu aj milovníci kvetín a flóry všeobecne. Nadpriemer. 75/100 ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

O stretnutí nevrlého Alfreda a jeho podivínskej susedky Belly, ktorí si svojim priateľstvom pomôžu navzájom. Ešte sa v tom filme varí, zahradničí a píšu sa v ňom aj rozprávky. A Bella sa stihne zaľúbiť do výrobcu mechanických hračiek. Taký trošku čarovný a magický film ... a tá britská angličtina tomu pridáva šarm. Šéfke knižnice udeľujem malé bezvýznamné plus, bola super. 3,5 * ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem napsat něco o méně cáklé britské Amélii, ale jak se tak dívám, nebyla bych první... tak jen dodám, že mohlo jít o příjemný terapeutický zážitek, nebýt té cáklé britské Amélie... jakož i ostatních, těžko uvěřitelných postav i povýšeneckých ostrovních mouder. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Citlivé, vtipné, dojemné a fantasticky zahrané. Takový ten film, který vám nakopne náladu, když jí máte mizernou a tu dobrou vám ještě zlepší. 85% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+4* V hlavní roli je tu podivínská až autistická povaha hlavní postavy a sousedská nevraživost a rivalita, a to když dá schopný režisér dohromady, tak z toho můžet vyjít úplně obyčejný film s takovým příběhem, kterých už tu bylo mraky, ale je natočen s velmi příjemnou atmosférou a stylově, že na mě zapůsobil na velmi krásné 4 hvězdičky. I já jsem z filmu cítil trošku poetiky Amélie z Montmartru, kterou mám rád a i to asi pomohlo zvýšit hodnocení. Doporučuji pro chvíle pohody a určitě se k němu někdy vrátím. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Z tohto filmu išla naozaj dobrá atmosféra, ale to je asi tak všetko. Tento záhrandicko-knižno-kuchársko-vynálezovský mix bol akurát tak dobrou oddychovkou, ktorá síce nenudila, ale ani nijako extra nenadchla. Postava Belly sa vo svojej podstate dosť ponášala na preslávenú Améliu, a ako tak čítam iné recenzie, takýto pocit z toho majú viacerí. Najsympatickejšou postavou však nebola pre mňa Bella, hoci tým jej prevedením sa nám to snažili akoby podsunúť. Avšak mne osobne najviac imponovala postava Alfreda, v ktorej predviedol Tom Wilkinson ďalší vynikajúci výkon. Len škoda, že ten film vyznel tak priemerne a tých zopár dobrých dialógov to veru nezachránilo. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

ani neviem, prečo ma ten príbeh očaril. Ale ja som spokojný, určite film neodhodím do zabudnutia. Jo a kto sa chcete učiť anglicky, tak tento film je na to ako stvorený. Aha čo som sa naučil "giv mi maj koker" .. hihi neviem síce ako sa to píše, ale je to prvá veta s ktorou začalo zaujímave kamarátstvo a o tom je tento film. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Je to zajímavé, jak vkusně lze natočit takovýhle kýč. Romantické nic a přesto strašně příjemný film, který pohladí po duši, na konci máte pocit, že všechno je přesně tak jak má být. Nic nechybí a nic nepřebývá. A jelikož takových filmů je hrozně málo, většinou jsou přeslazené a blbé, o to víc taková povedená romantika potěší. 80% ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Těžko říci, zdali se tento pokus o art vydařil či nikoliv. Každopádně casting se vydařil bravurně. Na jednom písečku vidíte neurotickou slečnu, zapšklého dědu a úhlavního nepřítele Sherlocka Holmese v pozici domácího kuchtíka. Výše uvedení excelují v každé scéně, což je v porovnání s kvalitou scénáře do očí bijící. 68% ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

This Beautiful Fantastic je opravdu krásný film, který potěší i věčně nespokojeného diváka jako jsem já. Romantická linka nijak nerušila, naopak mi přišla naprosto přirozená. Osudy Belly a Billyho jako by jenom čekaly, až se spojí do jednoho. Krásný příběh pak doplňuje skvělý humor a další naprosto úžasný výkon Toma Wilinsona. I přes to, že měla jeho role evokovat nevrlého důchodce, už od začátku jsem si jej díky jeho humoru oblíbila. Závěrečnou třešničkou a dortu byl pak Andrew Scott, jehož typický humor mě opravdu výborně pobavil. Skoro jako bych se dívala na trochu dospělejšího Jonese z My Life in Film :) ... Parádní oddechovka, která si rozhodně všech pět hvězdiček zaslouží. ()

burton 

všechny recenze uživatele

Není mi jasný, co se myslí tím "promarněným potenciálem", který občas někdo z vás zmíní v komentu u nějakýho filmu. Po boji je každej generálem a tak jsem zvědavá, jak byste třeba tady ten potenciál nepromarnili. Jakože čím? A zrovna tady. Však z tohodle seasi už moc vytřískat nedá. Ledaže by pak do jezírka nasadila piraně a do pár koutů na zahradě zasadila masožravky a do kompostu taky nějakou bestii....a v knihovně umlátila šéfku za regálem nějakým tupým předmětem, ale touž by byl jiný film. Je to něžný, snivý, trošku praštěný a malinko patetický a Jessice sedí tyhle role, páč asi jinej kukuč zatím neumí. Joatrošku bojler: to s tím klukem je průhledný tak, že jsem málem dala jen dvě hvězdy. ()

anatheman 

všechny recenze uživatele

Vcelku milý film s mírně šlehnutými postavami (což mám rád) a lehkou dávkou britského humoru (což mám také rád). Jessicu sleduji už od Downtonu a musím říct, že byla dobrá i zde. Zasněnou a pedantskou Bellu s obsedantními tendencemi ztvárnila uvěřitelně. V některých momentech jsem spatřoval paralely i z mého života. :D Film se nesnaží být příliš dějový, spíše sází na zajímavé postavy a pohodovou atmosféru, v čemž je celkem úspěšný. Současné hodnocení 72% (15.4.2020) docela odpovídá kvalitě snímku. ()

Reklama

Reklama