Reklama

Reklama

Maniak

(seriál)
  • USA Maniac
Trailer 1
USA, 2018, 6 h 26 min (Minutáž: 27–47 min)

VOD (1)

Epizody(10)

Nekonvenční klinický test, sblížení dvou účastníků, lékař s nezdravou fixací na matku a emocionálně komplikovaný počítač. Co víc si přát? (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (96)

silentname 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že tie A B a C pilulky by sme potrebovali asi všetci. Pretože každý nejakým spôsobom potrebujeme bojovať so svojimi vnútornými démonmi. A aj keď je jednoduchšie veci nechať tak ako sú, tak je treba nakoniec urobiť tú konfrontáciu, aby sme sa pohli z miesta. Pre tých, čo môj úvod nepochopili odkazujem - "Čeknite si to." "Maniac" je pre mňa asi zatiaľ sériou roku. Vynikajúci nápad s výbornými hlavnými hrdinami, dobre napísanými postavami a scénkami, ktoré ma skutočne dostali. Za seba poviem, že najlepší diel je pre mňa predposledný. Nechcem to nejako výrazne rozoberať, lebo si myslím, že túto mini-sériu je treba vidieť a spoznať na vlastné oči. Jediné čo ešte poviem, že nikdy nezabudnem na vetu: "Sometimes people leave. And we don´t know why." Verím, že viacerí to pocítili na vlastnej koži a je to myšlienka, ktorá sa ma úprimne silne dotkla. Bez debaty najväčší seriálový zážitok roka a vysoko odporúčam. Hodnotenie: A ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Súťaž o najväčšiu kravinu stále prebieha a zrejme sa nikdy neskončí. Toto by som dala hádam aj do prvej desiatky. Absurdnosť a uletenosť mám rada, pobavili ma aj maličkosti ako napríklad ruským turistom v New Yorku sprievodkyňa ukazovala Sochu pridanej slobody v prvom diely, alebo ako robotická fialová koala hrala šach v parku v druhom, ale všetky dobré nápady iba kompenzovali mučivú nudu. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Co na to říci. Nebyl jsem si jist ani po dvou dílech. Myslel jsem si, že se to určitým způsobem spraví. Ale byl jsem až nečekaně překvapen, že ne. Více a více se totiž seriál prohluboval do svého vlastního světa, což oceňuji, jelikož to ukazuje úplně novou a lepší formu kreativity. Nicméně, jelikož jsem se nechytil ani na začátku tohoto všeho, tak už se to ale pro mě vezlo z kopce od začátku. Nakonec mi to silně připomínalo seriál Legion. Což byl asi i ten problém, protože ani u tohoto díla, jsem se vlastně nikdy nechytil. Je to zvláštní počin, který si určitě přispěl k rozkvětu toho, co by mohl rok 2018 nabídnout. Ale nesedne to každému. Včetně mě. Jako i jiné věci. A tomu plně rozumím. ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

S prehľadom jedna z najzábavnejších a najoriginálnejších minisérii tohoto roku. Cary zvláda každú jednú výborne natočenú polohu, či už je to buranský heist, krvavá rodinná dráma o hodnotách alebo prestrelka v NATO a to celé držia pokope ústrední dvaja hrdinovia, ktorí sú sympaťáci a majú naozajstne hmatateľné osobné problémy. Podobná jazda zmätenou mysľou je vždy vítaná. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úžasně originální seriál, který mě místama neskutečně hypnotizoval. Vynikající Jonah Hill a Emma Stone táhnou seriál nahoru. Ale samozřejmě by to nešlo bez chybné režie Fukunagy, který na mě dělá velký dojem. Zajímalo by mě, jestli je v plánu další série, tohle se mi zkrátka strašně zamlouvá. Skvělé :) ()

Galerie (158)

Zajímavosti (5)

  • V seriálu nejsou žádné smartphony. Každý telefonát je skrze pevnou linku. (MeanWhile)
  • Na konci titulků každé epizody můžeme slyšet Owena (Jonah Hill) křičet: „Annie, jsem jestřáb! (MeanWhile)
  • V několika epizodách můžeme najít odkaz na knihu „Don Quijote“ od Cervantese. V této knize bludný rytíř bojuje s vlastními halucinacemi a snaží se zachránit svět, stejně jako Owen (Jonah Hill), který si myslí že je zvolený (k záchraně světa). (MeanWhile)

Související novinky

Bond našel záporáka

Bond našel záporáka

02.03.2019

Na bondovské frontě zdá se konečně vše šlape, jak má, kamery se brzy rozjedou, a tak je na čase se podívat na obsazení. Producenti podle všeho momentálně vybírají herce do čtyř rolí. Hlavní záporák,… (více)

Bond našel režiséra

Bond našel režiséra

20.09.2018

Kolem pětadvacáté bondovky se toho v uplynulých týdnech dělo víc, než na co jsme běžně u bondovských produkcí zvyklí. Film, který zatím nemá název, a jehož hlavní hvězda Daniel Craig (Odpor) se už… (více)

Reklama

Reklama