Reklama

Reklama

Na mušce

(seriál)
  • USA Killing Eve
Trailer
USA, (2018–2022), 22 h 24 min (Minutáž: 41–43 min)

Předloha:

Luke Jennings (kniha)

Hrají:

Sandra Oh, Jodie Comer, Fiona Shaw, Kim Bodnia, Owen McDonnell, Olivia Ross, Darren Boyd, Aurélie Meriel, Anatole Taubman, Rinat Khismatouline, Susan Lynch (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Eve je znuděná, bystrá a pohotová pracovnice bezpečnostní služby. Villanelle je elegantní a talentovaná vražedkyně. Obě prudce inteligentní ženy, které jsou sebou navzájem posedlé, se střetnou tváří v tvář v epické hře na kočku a na myš. (HBO Europe)

Recenze uživatele kenkaku k tomuto seriálu (33)

Na mušce (2018) 

Podrobně mám rozepsáno u každé z epizod. Ve stručnosti po řadách: #1 *** - než si člověk zvykne na zvláštní humor, chvilku to trvá. Na co se ale zvyknout nedá jsou díry ve scénáři, kdy postavy v rámci “zvratů” si nevysvětlitelně dělají co chtějí. #2 ** - zcela iracionální chování postav a nulová snaha vysvětlit smysluplně co se děje a proč seriál táhne k zemi. Seriál navíc našel velkou oblibu ve “zmrtvýchvstání”.  #3 * - naprosto celá řada je zbytečná nafouknutá bublina, která s velkou řachou praskne poslední epizodu a zcela zlikviduje její smysl.  #4 * - začíná jako kdyby celá předchozí řada nebyla. Scénáristický lumen totiž v mnoha aspektech předchozí řadu ignoruje. Postavy se (opět) chovají zcela bezdůvodně a kompletně bez návaznosti na předchozí řadu!? A závěr jen umocnil obrovskou zoufalost a absenci zdravého rozumu. Seriál se definitivně pohřbil (i když ukončen oficiálně ještě nebyl). ()

Nice Face (2018) (S01E01) 

První dojem. Hodně písniček (pořad tam něco hraje), křečovitý humor (a to i v místech, kde se nehodí), zoufalé vyhýbání se krvi a nahotě (vždy je kamera nastavená, aby nebylo vidět moc násilí nebo moc kůže). Sakra je to seriál o nájemné vražedkyni nebo ne? Celkově vzato 3-4. Uvidíme co uvidíme. ()

I'll Deal With Him Later (2018) (S01E02) 

Tak nějak stále doufám, že se to nezvratné v parodii (ten humor je opravdu na špatném místě). Parfém ale pobavil. ()

Don't I Know You? (2018) (S01E03) 

Za hloupost začíná být otravná. Měl jsem za ho že jsou to agenti se zkušenostmi, ne banda idiotů. Opravdu to v tom klubu bylo dost zbytečné. ()

Sorry Baby (2018) (S01E04) 

Tak tohle bylo už debilní příliš. Klukluka trefil recenzí hřebíček na hlavičku. ()

Take Me to the Hole! (2018) (S01E06) 

Díl ne ani tak debilní, jako nudný a brutálně čitelný. Btw. Příliš moc keců u skleničky. ()

I Don’t Want to Be Free (2018) (S01E07) 

A idiocie opět dosáhla maxima. Takže teda kdo ji chtěl nechat v base, kdo ji dostal ven a proč další cíl zrovna tenhle? Naprosto nesmyslné zvraty a závěr tomu dal korunu. Tohle dokonce hraničí s odpadem. ()

God, I'm Tired (2018) (S01E08) 

První polovina celkem funguje (i když to také není žádná hitparáda). Závěr je celkem debilní a nepochopitelný. No a že jsem se nic nedozvěděl? Jasně že ne. Odpovědi na chaos nula. Příští sérii budu hodnotit přísněji. ()

Do You Know How to Dispose of a Body? (2019) (S02E01) 

Když už konečně seriál omezil idiocii, divně se vleče. Odpovědi z minulé série nula… nejhorší je že autoři vědí, že něco nesedí, ale nemají “scenáristické koule” na to vše provařit a najít si zápletku novou. Nicméně alespoň nepůsobí epizoda ultra debilně. ()

Nice and Neat (2019) (S02E02) 

Stále nemůžu seriálu odpustit, ty nezodpovězené otázky. Tahle epizoda si mě získala solidně úchylným “panem domácím”. Nicméně díky závěrečnému twistu, pokud nepřijde solidní odpověď, půjdu o dvě hvězdy dolů. ()

The Hungry Caterpillar (2019) (S02E03) 

Jako proč? Jakmile nedává smysl víc než jedna věc, epizoda se u mě odepíše sama. ()

Desperate Times (2019) (S02E04) 

Za vitrínu v Amstru dávám 3. Zbytek mě spíš irituje (nula odpovědí na visící otázky) ()

Smell Ya Later (2019) (S02E05) 

To debilní twistováí bez odpovědí mě leze krkem. Navíc ta idiocie s nájemnou vraždou mě vyloženě nasrala. ()

I Hope You Like Missionary! (2019) (S02E06) 

Příšerně mě vytáčí neschopnost vysvětlit zvraty (je ahoj to jsi zase ty no… a už zase na naši straně? No tak jo…). Za naprosto groteskní považuji náhlou spolupráci prakticky všech postav, které ještě nedávno šly proti sobě. Ale jakože na lousknutí prstu. ()

You're Mine (2019) (S02E08) odpad!

Celá situace s krvácejícím kolegou degradovala epizodu na úroveň odpadu a scéna se sekerou to jen podtrhla. Dále, proč vůbec vytáhla tu pistoli? Odpovědi na otázky někde? Ne. ()

Slowly Slowly Catchy Monkey (2020) (S03E01) 

“Zabili Kennyho, parchanti!” Od začátku seriálu jsem se těšil až to budu moci napsat. To je ale asi tak jediné. Scenáristicky je to vyčpělý odpad. Pozn.: S ohledem na oblibu reinkarnací v seriálu to určitě stejně jako v South Parku nebude poslední slovo :). ()

Management Sucks (2020) (S03E02) 

Rašple jde ukecávat Eve a nevytáhne jediný logicky trumf: pojď najít vraha. Ona hází udici na pravěk od kterého utekla… Ach jo. Logicky to moc nedává jako celek smysl a těch pár vtipnejch momentů to nezachrání. Killing Eve sucks! ()

Meetings Have Biscuits (2020) (S03E03) 

Vždy jsem měl za to, že skutečný profesionál plní výhradně a pouze zakázku. Ne, že si odkrágluje na koho má zrovna chuť. To dělá jen tupý řezník a taková postava prostě není zábavná. Po scenáristické stránce tedy pociťuji opět razantní zhoršení. Nejhorší ale je, že zase tak moc se neděje. Je evidentní, zápletka bude dost banální (vystačila by tak na dvě epizody) a nafukuje se jen vatou jako rande rašple... Pozn.: dopravák by šel při kontrole k řidiči. Ne spolujezdci. A takových debilit je tam mraky. ()

Související novinky

Akční Ballerinu pomůže napsat Emerald Fennell

Akční Ballerinu pomůže napsat Emerald Fennell

16.07.2022

Režisérka a scenáristka Nadějné mladé ženy Emerald Fennell byla údajně přizvaná herečkou Anou de Armas (Není čas zemřít, Na nože), aby pomohla napsat scénář k chystanému akčnímu spin-offu Johna Wicka… (více)

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (více)

Zaklínač obsadil Vesemira

Zaklínač obsadil Vesemira

29.02.2020

Kolem role Geraltova mentora v seriálovém Zaklínači se dlouhé měsíce točily nejrůznější spekulace. Zaprvé tu byl Mark Hamill, favorit mezi fanoušky, který se na sociálních sítích sám vyjadřoval… (více)

Phoebe Waller-Bridge podepsala s Amazonem

Phoebe Waller-Bridge podepsala s Amazonem

25.09.2019

Šéfka Amazonu Jennifer Salke se v posledních dnech nebojí dávat veřejně najevo, jak moc si cení práce herečky a scenáristky Phoebe Waller-Bridge. Tahle talentovaná autorka se v poslední době skloňuje… (více)

Reklama

Reklama