Reklama

Reklama

Limonádový Joe aneb Koňská opera

  • angličtina Lemonade Joe (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1885 a v Arizoně je pořádné dusno. Obyvatelé Stetson City se napájí whisky a morální hodnoty citelně upadají. V Trigger Whisky Saloonu řádí skutečně vykutálená skupinka gangsterů. Majitelem vyhlášeného lokálu je Doug Badman (Rudolf Deyl ml.), k chlípnému pobavení zpívá Tornádo Lou (Květa Fialová) a své hříšné a podlé plány osnuje gangster od přírody Horác alias Hogo Fogo (Miloš Kopecký). Posledními spravedlivými v tomto otřesném a korupcí prolezlém městě je lékárník Ezra Goodman (Bohuš Záhorský) se svou dcerou Winnifred (Olga Schoberová). Jednoho dne přijede na bílém koni obchodní zástupce firmy Kolaloka, jistý Joe (Karel Fiala), který se alkoholikům rozhodne nabídnout napravení v podobě nealkoholické limonády. Je snad jasné, že alkoholici své mety neopustí tak snadno. (AČFK)

(více)

Recenze (697)

golfista 

všechny recenze uživatele

Pan režisér Lipský byl opravdu génius komedie. Podařilo se mu natočit naprosto bezchybnou parodii, kterou nám závidí celý svět - snad kromě NDR :-). Notoricky známá fakta o tomhle filmu mi zásluhou jeho vydání na DVD byla výrazně doplněna. Historka o povinném nošení hřebíků do práce (na stavbu dekorací) všech zúčastněných na filmu jen dokresluje v jakých podmínkách film vznikal. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Už vím, který film měl vyhrát anketu (dosti pochybnou) o nejlepší komedii století. Specifický český humor pochopili i američani. Henry Fonda, který si zahrál v pěkné řádce westernů, se prý u Limonádovýho Joe řezal smíchy. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, dokonalá parodie na westerny. Výborně obsazená - Karel Fiala jako čistý, bezchybný hlavní hrdina Joe (který pije jen Kolalokovu limonádu), Miloš Kopecký jako hlavní padouch Hogo Fogo (který pije jen whisky), Květa Fialová a Olga Schoberová jako osudové ženy obou pánů a pak také samozřejmě všichni ostatní. Skvělé momenty ale i výborné i jako celek. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nejlepší východoevropský western všech dob neboli nejlepší parodie na westerny všech dob. Bezchybným hereckým výkonům vévodí Miloš Kopecký, skvělé hlášky patřičně dramaticky a procítěně pronášejí snad všichni...a to vše rámuje výtečná grafická podoba a skvělá hudba. Pal! Nepal! Pal! Nepal! 90% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Předpokládám, že málokdo z vás Joea neviděl a nedokáže si vzpomenout alespoň na jednu nezapomenutelnou scénu, jichž jsou zde mraky. Proto nemá smysl cokoliv komentovat. Ten kdo viděl, ví jaká je to sranda a ten kdo ne, měl by to honem napravit. 85% Zajímavé komentáře: Pohrobek, RAiken, Aiax, MartinNDL, Daae ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

-COPAK SE LÁSKA PRODÁVÁ? -AHA, TAKŽE VY MĚ MILUJETE ZDARMA! Jako malý jsem tenhle film bral smrtelně vážně, něco jako western-noir. Když se ukáže, že všechno je jinak, potom je to teprve ta pravá zábava ;-) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Možná kdybych se napil tý kolafoly nebo co to bylo za sračku, co tam Joe poměrně tvrdým kapitalistickým způsobem každýmu vnucoval bych se bavil, ale takhle u pivečka se žádná grande legrande nekonala. Nicméně herecké výkony zejména panů Hlinomaze a Kopeckého ruku v ruce z krásou Olgy Schoberové dělají z filmu koukatelnou záležitost. Rád bych zmínil, že právě tento film znamenal zelenou českému kaskaderství. Parta kolem Jardy Tomsy hned na začátku své "profi " existence předvedla vynikající kaskadérské kousky. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalá a bezchybná parodie na americké westerny. Po všech stránkách kladný hrdina v podání Karla Fialy je chvílemi skutečně "na zabití". Spousta úžasných fórků a bezva písniček, jedničkové herecké výkony, no prostě super. A těch hlášek! "To abych si vzal teplé prádlo." "Já se vrátím. A se mnou přijde zákon." "Nechte si své Kidy." "Supercloumák!" "Perfidní rachomejtle." :)) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovNávštevnosť v Česku: 4.556.352Bláznivá westernová smršť čo nemá v našich končinách obdoby! _Pre mňa najlepší Český film!_ ...projekciu tohto filmu som si fakt užil a nesmierne. Takto dobre spracovaný film sa len tak nevidí, v tomto filme sa nájde s každého rožku trošku a hlavne mi moc lahodila grotesknosť scén. Famózne dielko akých sa moc v našej kinematografii nenájde. /videl v kine: 100%/ (videl na festivale Art Film Fest 2009) ()

woody 

všechny recenze uživatele

Tuplovaný oposum Brdečka a páchnoucí skunk Lipský stvořili spolu s pekelným zmetkem Fialou, perfidní rachomejtlí Fialovou a se salátem,který prohrál Kopeckým parodii parodií kterou jim může závidět i prašivý kojot John Wayn i kdyby s ním cloumal supercloumák a v báru by houstl dým a on nad likérem snil tohle je komedií šampióóón.To je tutovka! ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

První z nepřekonatelné řady české parodické filmové školy, kterou si společně otevřeli páni Oldřich Lipský (režisér) a Jiří Brdečka (scénárista, v tomto případě ještě autor literární předlohy, románu na pokračování pro dobový časopis Ahoj, a následně i divadelní hry). To jsou ti obrodníci! Naprosto dokonalá parodie westernového světa a pocta nejen klasickému žánru, ale také časům němého filmu (viz třeba hned úvodní bitka - a hned poté pitka - stylizovaná coby němý film podkreslená hudbou klasického filmového piána těch časů atd.) a též pokleslému světu někdejších rodokapsů... Fenomenální v mnoha ohledech - od svou dobu výrazně předbíhající úžasné stylizace celého snímku, unikátní formy (práce s barvami, použití animace (kupříkladu při scéně ladění piána), zakomponování videoklipů coby hudebních čísel a použití dobové videoklipové estetiky...), hereckých výkonů, geniální cizelované práce s jazykem (scénář v části replik stojí na nuancích mateřského jazyka a na geniálním posunu významu v práci s vyprázdněnými frázemi pokleslé literatury), gejzíru nápadů, přehršle nezapomenutelných gagů a celé řady dalších věcí. Nutno vidět nejen na vlastní oči, ale i slyšet na vlastní uši...a nikdo mi nevymluví, že kdyby Oldřich Lipský točil tenhle film v angličtině, byla by to dnes celosvětová kultovní filmová legenda. A i když oba plodní tvůrci svůj tvůrčí model dále úspěšně rozvíjeli ve svých dalších nezapomenutelných parodických perlách, Adéla ještě nevečeřela a Tajemství hradu v Karpatech, Limonádový Joe zůstane zřejmě už nikdy nepřekonanou (alespoň lokální) legendou... To je on, mého srdce šampion. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Nepřekonatelná parodie, která ilustruje fakt toho, že nejlepší westerny nevznikají v USA, nýbrž v Evropě. Bezchybně a novátorsky výtvarně pojatý film, ve kterém se barevné odstíny střídají jako na obálkách prvorepublikových rodokapsů nebo na amerických reklamních plakátech. Asi poprvé a naposled se westernu objevilo i pražské panorama, i když zatím jenom v FATAMORGANA VALLEY. Stavby jsou promyšleny do nejmenšího detailu, včetně hrobu unknowna mana. Mnohé písničky se staly a asi i navždy zůstanou evergreeny. O ďábelském hereckém výkonu Miloše Kopeckého netřeba mluvit. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Nic není dokonalé, ale Joemu k tomu chybí sakra málo. Dokonalí herci, dokonalé vtipy, dokonalé nadávky, dokonalá hudba, dokonalá kamera... Viděno snad desetkrát a pokaždé baví stejně, což dokáže jen hrstka filmů. Teplé prádlo anytime. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je naprosto dokonaly. Vetsina takle starejch ceskejch filmu je na jedno brdo a cloveka nebavi je sledovat, ani kdyz je vidi poprve, ale tohle je proste skvelej film, na ten se da divat furt. Pribeh je dokonala parodie na westerny, herci jsou vynikajici, Kopecky je skvelej zaporak a Fiala, i kdyz vypada trochu teple, je taky skvelej. Navic neni nouze o skvelou hudbu, rvacky, hlasky ani strileni. A kamera je hodne zajimava. Jakoby Lipsky vybral to nejlepsi z westernu a natocil to v komedialni podobe. Skvely. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Kakaová skvrna velikosti mexického dolaru!" Neohrožený klaďas, symbolicky celý v bílém, ďábelský bídák a mistr sarkasmu, prašivý kojot pijící lomcováka, dámy, které mají dekolty proklatě nízko... Vynikající parodie, která svého času slavila úspěchy po celém světě a když ji viděl Henry Fonda, prohlásil, že se nikdy v životě tolik nenasmál. "Co vidíte?" "Mexický dolar velikosti kakaové skvrny!" 100% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když střílí konzument Kolalokovy limonády, netřeba volat lékaře." Vždycky si rád oblíknu teplý prádlo, usednu do baru, kde houstne dým, dám si cloumáka, zaplatím za něj mexickej dolar o velikosti kakaový skvrny a mrknu na plátno, kde právě probíhá nelítostnej souboj bílobílýho dobra s černočerným zlem, ve kterým kultovní hlášky létají vzduchem rychleji, než kulky ze Smith and Wessonů - samozřejmě zavěšenejch proklatě nízko. Bavilo mě to jako malýho a jelikož již několik destiletí odmítám dospět, tak mě to baví dál. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Film plný nesmrtelných hlášek a přesto nemůžu hodnotit jinak. Bóže, to byla nuda. A já jsem byla tak natěšená! Velké zklamání pro mě. Ale takovej už je holt život, co se dá dělat. Zapít to Kolalokou a neprudit :-) ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Vynikající parodie, více než dobrý film. Jedna z nejlepších českých komedií. Jen nevím, který svět nám ji tak závidí, jak se kdosi zalyká v komentáři... Zase ty naše mýty, že... :-) Vynikající film by tyhle berličky nepotřeboval. Leč vynikající film to není. Škoda. Ale nezapomenutelný je. Rád bych dal čtyři a půl hvězdy. Pět ne. ()

Související novinky

Kino na hranici: hvězdy na těšínském nebi

Kino na hranici: hvězdy na těšínském nebi

22.07.2021

Letos se v obou Těšínech budou slavit prázdniny s filmem. Na přelomu července a srpna se po pandemické přestávce diváci setkají naživo v rámci filmové přehlídky „Kino na hranici”. Co je čeká? „Loňský… (více)

Retro biják 60. – 90. let

Retro biják 60. – 90. let

16.06.2018

Fanoušci retro filmů, zbystřete! Jáchyme, hoď ho do stroje!, Postřižiny, Limonádový Joe, Marečku, podejte mi pero!, Starci na chmelu, Adéla ještě nevečeřela, Noc na Karlštejně, Čtyři vraždy stačí,… (více)

Kánon filmu 2011

Kánon filmu 2011

13.02.2012

V sobotu 21. ledna byl ukončen výběr filmů Kánonu filmu za rok 2011 a přinesl opět zajímavé výsledky. Původní prosincový termín konání výběru byl z důvodů nečekaných a smutných předvánočních událostí… (více)

Reklama

Reklama