Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Knedlíky! Medvěd vaří ve škole knedlíky?"
Cirkusový klaun Cibulka, který slaví úspěchy se svým číslem s ochočenými medvědy, dostal výpověď z cirkusu. Medvědy totiž ředitel cirkusu vyměnil za cvičené vepře. Cibulka tedy na popud dětí nastupuje v ženském převleku jako kuchařka do školní jídelny. Problémy nastanou v okamžiku, kdy za Cibulkou do školy přicházejí uprchlí cirkusoví medvědi... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (269)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Crazy pasáž ve škole - to přebíjí všechno ostatní. Vychází mi to na 90%. -JSEM ŘEDITEL CIRKUSU. -VÁŠ PŘÍCHOD TOMU ODPOVÍDÁ. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Všem se hluboce omlouvám, ale nemůžu jinak. Když jsem byl malej, tak se mi Medvědi líbili, ale v posledních letech je špatně snáším. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Do svych deseti jsem tento film zboznoval - ted mi pripada jen jako vice mene povedena taskarice - Oldrich Lipsky se asi moc dobre nevyspal. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Film který mě svou částí ve škole vždy rozesměje a kde Sovák,Filipovský,Kopecký a Líbíček hrají na Oscara(anebo alespoň na Lva).Ale scény kde jsou medvědi jsou hrozné. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Docela milá, ale lehce násilně fabulovaná komedie pro děti, z níž mám dnes trochu pocit, že hlavním důvodem jejího vzniku byla politická objednávka - za každou cenu odvézt pozornost od nastupující normalizace. Scény jsou naivně roztomilé, kladem jsou skvělí herci (to nejlepší, co tehdejší herecká generace dala) a místy hodně vtipné humorné gagy a repliky. No a excelující Lubomír Lipský... (osobně pak nemám rád sklon komunisticky orientovaného umění adorovat prostředí cirkusů a estrád, což se objevovalo hlavně v padesátých letech téměř v každé budovatelské veselohře, vadí mi to aplikování sovětského vzoru, i když u nás byla také cirkusová předválečná tradice, kterou mnohem sofistikovaněji reflektuje později třeba výborný seriál Cirkus Humberto...) ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Oldřich Lipský měl rád cirkusy, což nepochopím, a bohužel se dal příliš unést scénami, kde vystupují pouze medvědi a předvádějí banální artistická čísla. To je důvod, proč nedávám pět hvězdiček, přestože jinak je to vynikající zábava, Lubomír Lipský i ostatní zúčastnění si to užívají a za pozornost stojí také scény s Marií Rosůlkovou, které pánové Macourek a Lipský pojali jako odkaz na Čtyři vraždy stačí, drahoušku! ("Počkejte, přinesu vám ručník." :-) 70% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

I mistr tesař se někdy utne. Já nevím, jestli je to filmem, nebo mnou samotným, ale toto dílo mě nikdy moc nebralo, nerozesmálo a spíše jsem se u něho nudil. Je mi až trapně hodnotit film s takovou plejádou skvělých herců pouze 3*, ale nedá se nic dělat. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Víc pro děti než jiné Lipského projekty, ale stále mající ten jeho velmi osobitý smysl pro humor a co bych říkal dalšího. Prostě je to hrozně zábavné a dneska se už nic takového u nás ani nikde jinde netočí. Lehká matematika, která dovolí přivírat oči i nad případnými mínusy. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

ZLATÝ VĚK GROTESKY, filmová antologie toho nejlepšího, co kdy bylo natočeno během vrcholné fáze němého film a jeho rozverné periody, se u nás promítala, uváděna Horníčkem a později v upravené verzi Nedělou, během šedesátých a v aktualizované verzi v sedmdesátých letech měla mimořádný úspěch. Zdá se, jakoby vedla také ruku scénáristů i druhého z bratří Lipských. Cíl - bláznivě rozverná komedie pro děti všeho věku, byl vrchovatě naplněn mj. i mimořádně skvělým hereckým obsazením, v němž mimořádně vynikl v jedné ze svých životních kreací Lubomír Lipský. Udržet až zběsilé tempo pádícího děje, zachovávat alespoň dekórum věrohodnosti,provětráním hned několika hodnostářských důstojností najednou nebo báječná "kufrová scéna" trestající impertinentního padoucha v Srstkově podání jsou jen jedny z mnoha třpytů celého gejzíru gagů, na nichž je tato komedie postavena. Vytýkat filmu pro děti důsledné respektování dětského vidění světa považuji za zpozdilé; to, co se dospělému poprávu jeví jako řemeslné nedodělky, se v alternativním pohledu přetváří do neopakovatelné, vlastně až geniální imaginace. MEDVĚDI navazují na to nejlepší z tradice české filmové veselohry a dále ji rozvíjejí a posouvají. Jsou silní tím, že nic nepředstírají a jsou bytostně sví ve svém nezakrývaném dětinském blaženství. Před šestřiceti lety stejně úspěšně - chtělo by se říci až geniálně - jako dnes. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Určitě pro mne jedna z dalších nádherných vzpomínek na dětství. Tuhle pohádku také dávali hlavně o Vánocích. Tento příspěvek píšu v létě v srpnu, při vzpomínce na všechny ty báječné staré filmové pohádky a příběhy pro děti se začínám na Vánoce těšit už teď :-)) ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Perfektná komédia so školského prostredia, kam sa zatúla partička medvedíkov. Scénky ako korčuľovanie na špongiách, alebo gymnastika na školskej chodbe proste milujem. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Komedie hodně pro děti, která se na začátku sice až moc utápí v cirkusových číslech, ovšem ze všech komedií, kde vystupují zvířata a cirkus (Dva lidi v ZOO, Cirkus v cirkuse apod.) je suverénním vítězem. A od té doby, co se děj přesune do školy, je o zábavu postaráno. Hadrabo, proč se pořád svlékáte?! 65%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Oldřich Lipský a cirkus... To zkrátka nešlo k sobě. Alespoň, že v Šesti medvědech s Cibulkou je na rozdíl od filmů Cirkus bude a Cirkus v cirkuse "něco navíc" - ano, celá ta skvělá série scén odehrávající se ve škole, v níž kromě neroztomilých huňáčů řádí především pánové Lipský (který hraje zároveň jakéhosi "Hlustvisiháka" a jakousi "Charleyovu tetu"), Sovák, Kopecký, Filipovský a Libíček. "Co to melete? Vždyť tam nic nemáte!" ()

Reklama

Reklama