Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Největší oblast evropské divočiny se nachází ve Val Grande, italském regionu o rozloze a 152 km², v blízkosti hranic se Švýcarskem. Není zde ani stopy po lidech, cestách, vesnicích ani pouličním osvětlení. Někdo se však uprostřed této panenské přírody přece jen ukrývá – otec Sergio, osmdesátiletý benediktinský mnich, který žije už čtyřicet let ve vlastnoručně opravené chatce. Jeho věrným společníkem je Gianmaria, mírumilovný malý muž, který mu se vším pomáhá. Jednoho dne se Gianmaria vrátí z nejbližší vesnice nejen se zásobami jídla, ale také s chlapcem a dívkou, kteří jsou znatelně vyčerpaní ze čtyřhodinové cesty. Kupodivu sem nepřišli navštívit starého mnicha, ale jinou osobu, která se zde už více než měsíc tajně skrývá. Svým příchodem však ohrozí klid a mír jednoho z posledních italských rájů. (Cinemax)

(více)

Recenze (14)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příjemné zamyšlení o životních hodnotách. 1) Zajímavý příběh sází na fantastickou atmosféru uprostřed nádherných lokací národního parku Val Grande v Alpách u švýcarských hranic._____ 2) Navíc přidává i slušné filosofické úvahy, inteligentní rozhovory, duchovní obsah._____ 3) 33letého scenáristu, režiséra, produkčního a střihače Emanuela Carusa si zapamatuji. Rovněž mě zaujal 32letý Lorenzo Pedrotti (Martino, doprovází dívku). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nad hodnocením tohoto filmu jsem hodně přemýšlel a pořád jsem nevěděl, jak se k tomu postavit. Nicméně nakonec jsem skončil u toho slabšího hodnocení. Nebudu přece filmu dávat lepší hodnocení jenom proto, že se odehrává v krásné přírodě a s krásnými záběry na Alpy, když se po stránce příběhu celých 105 minut nic moc neděje, režisér nic nevysvětluje a některé postavy tu jsou spíš k vzteku, než aby zaujali v kontextu se samotným okolím. ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

Tiché, poklidné (až na ten komunikační šum mezi Martinem a Rubiem, který ovšem postupem času vyšumí) místo v horách, kde žijí venkované milí, přátelští, přímo se srdcem na dlani. Mlsně slintající po sličné prdelce a snadno vydělaných penězích (samozřejmě ne všichni). Mladá dvojice která přichází do těchto úchvatných výšin však nehledá relaxaci ani odpočinek. Dívka Gea hledá pomoc, naději a uzdravení. La Terra Buona je film pozitivní ve všech směrech. Překypuje nádhernou krajinou, duchovním poselstvím, škálou vtipných momentů ("Otče, vy kouříte?" "Vidíš ta oblaka na obloze synu? Bůh je kuřák."), které odlehčují vážnost situace a hlavně lidmi, kteří svou moudrost a lásku k přírodě předávají dál. Tam bych chtěla žít! ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Hledání léku na rakovinu kontra horský výšlap do největší knihovny v horách široko daleko. I přes krátkou metráž filmu je film realizován tak prapodivně, že většina diváků se bude těšit na samotný konec filmu. Jediné, co filmu nelze upřít, je jeho zasazení do fantastické krajiny severní Itálie. 33 % ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film, který je založen na skutečné události měl rozpočet nižší než nízký. Šedesát vesničanů bylo ochotno se vystěhovat na dva měsíce ze svých domů, aby v nich mohli bydlet filmaři. Film je nejúspěšnější crowdfundingový projekt v italské historii. Caruso a jeho štáb pracovali prakticky za nic jen kvůli lásce k filmu. Takže výsledný film vypadá jako malý zázrak. S původní hudbou řízenou přes Skype v Makedonii. Je to příběh o místě. Jde o národní park Val Grande (Parco Nazionale della Val Grande). Caruso natočil magickou a zábavnou pohádku o přátelství, naději a cenění si života. Práva na film koupila HBO Europe. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na severozápade Talianska v regióne Piemont. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama