Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Létajícím talířem, který na sebe bere podobu pivního soudku nebo kontejneru na odpadky, přistanou na planetě Zemi dva svérázní mimozemšťané A (M. Lasica) a B (J. Satinský). Cílem jejich mezigalaktické mise je poslat na rodnou planetu zprávu o stavu pozemské civilizace. Jako pokusný objekt jim poslouží bezvýznamný, průměrný vědec dr. Jánský (J. Menzel). Oba mimozemšťané mu svými dobrými úmysly způsobí řadu problémů, mimo jiné od něj odeženou nadějnou milenku Jiřinku (N. Konvalinková), znemožní mu odevzdat zprávu pro šéfa a vyhodí mu byt do vzduchu. Zatímco dr. Jánský je na pokraji nervového zhroucení a hledá odpočinek v lesní rezervaci, mimozemšťané posílají domů svá hlášení a vyrážejí do ulic poznávat výdobytky moderní společnosti… (Česká televize)

(více)

Recenze (231)

Morholt 

všechny recenze uživatele

"Příroda..........stromy, houby, lišky, srny, jeleni.......žirafy, zebry, sloni, hroši............mroži, tuleni.........dlouho jsem tam nebyl." Výborný Augusta a řada dalších československých hvězd v čele se Satinským a Lasicou. 80% ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Jen tak na okraj pro všechny cimrmanology: ve filmu se na vědecké konferenci mihne Zdeněk Svěrak hledaje profesora Cimrmana! ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Príjemná expedícia dvoch týpkov na planétu Zem. Je v tom cítiť tú chuť sa s filmom pohrať a nechať pracovať fantáziu. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Víte vy, jaké to je trmácet se tím nekonečným prostorem, od planety k planetě, celé světelné roky....s takovým hovadem ??" ;) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Češi. V co by se asi mělo proměnit UFO nad Českým nebem? V sud piva nebo popelnici. CITÁT - Kam nás to poslali?......... Klasická česká sci-fi s povedeným hereckým obsazením, psycho hudbou a celkem slušnými triky. Ale nemá to ten správný náboj jako běžné komedie té doby. CITÁT - Jste naprosto průměrný bezvýznamný člověk. Blahopřeji!!.......... Prostě průměr. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dokonalá dvojica v takmer dokonalej sci-fi komédii. A práve to, že je podaná tak lacne a ´´sídliskovsky´´ umelo, jej dáva šmrnc. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

No opravdu je to jako z jiné planety. Nad něčím se člověk pousměje a nad něčím zakroutí hlavou. Hlavě Menzel mi v tomto filmu vůbec neseděl. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Bohuzel tenhle film asi neprezil svou dobu. Co bylo vtipne a originalni v 80.letech, je dnes poplatne. Ac film stoji na vykonu Lasicy a Satinskeho, jako celek film nefunguje. Menzelovo herectvi je tu vyumelkovane a exkurze do pozemskeho zivota se dala vytezit mnohem vic. Nu coz... ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavá komédia dvoch klasikov. Na vtedajšiu dobu zaujímavé dielo plné dvojzmyslov a narážok. Samozrejme nie všetko sa súčasníkovi zdá vtipné a mladším ročníkom dokonca zastarané, ale film má čo ponúknuť aj dnešnému divákovi. Či už ako nostalgická spomienka na časy minulé, či už ako sentimentálne ohliadnutie na to akými klasikmi Lasica a Satinský boli. Naivné opisy dennodenných úkonov, či futuristické "bežné" veci (a hlavne fľaška rumu priviazaná reťazou) vyčaria aspoň letmý úsmev. L+S mali samozrejme aj lepšie filmy. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Vyjadrovaním prostriedkov a drsnejšieho-inteligentnejšieho humoru je presný mojej krvnej skupine. Tá kadencia ostrosti vtipu je však prítomná v jednotlivostiach a nie v celku. A v tom sú práve Lipského veselohry ako Limonádový Joe či Jáchym všestrannejšie. ()

topi 

všechny recenze uživatele

"Dobrý den, můžeme Vám položit jednu otázku? Jak by jste reagoval na návštěvu mimozemských civilizací?" "ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!! Kultovní osmdesátková sci-fi komedie, jedna z nejkultovnějších, která kdy byla u nás natočena!! Klidně se může měřit s tituly jako třeba Pane, vy jste vdova, Což takhle dát si špenát, Zabil jsem Einsteina pánové, Zítra vstanu a opařím se čajem... Tohle je fakt peklo! :D :D :D ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

Moje teorie, ze ten lepsi ze dvojice V+W, S+G, L+S umira jako prvni se opet potvrdila i v tomto dalsim spolecnem filmu. Ale Menzel me tam teda rozciloval na n-tou ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Na této komedii z dob socializmu je sympatické, že se pokouší vznášet připomínky ke stavu tehdejší společnosti. Jinak průměr. (590.) ()

CageDepp 

všechny recenze uživatele

Jsem nečekal, že to bude tak dobrý. Docela jsem se zasmál. Škoda, že neudělali pokračování klidně bych si to hnedka pustil. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Lasicu-Satinského môžem. ale ten komunistický vyblednutý gýč neznášam. Oddychovka pre staršiu generáciu, pre mňa viac menej utrpenie. Keďže z týchto kúskov cítim neustále propagandu aj keď tam možno ani nieje. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Příjemná a dnes už trochu zapomenutá komedie. Mimozemšťani Lasica a Satinský nemají chybu. Tak jako ostatní herecké obsazení. Film je plný skvělých hlášek a mnohdy až bláznivých situací. Také je zde ukryté poselství o moderní době. Luděk Sobota zde nemá zase tolik prostoru, ale od "Jáchyma" je jeho poslední role, kde byl opravdu vtipný. "Někdo mi ukrad auto! Já celej život šetřím, já celej život nežeru, já se na to...někdo mi ukrad auto!" :-) ()

Související novinky

Zemřel Milan Lasica

Zemřel Milan Lasica

19.07.2021

Ve věku 81 let včera večer zemřel slovenský herec, režisér, textař a humorista Milan Lasica. Rodák ze Zvolenu má k dnešnímu dni na svém kontě přes stovku filmových a televizních rolí. Umění se… (více)

Reklama

Reklama