Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Létajícím talířem, který na sebe bere podobu pivního soudku nebo kontejneru na odpadky, přistanou na planetě Zemi dva svérázní mimozemšťané A (M. Lasica) a B (J. Satinský). Cílem jejich mezigalaktické mise je poslat na rodnou planetu zprávu o stavu pozemské civilizace. Jako pokusný objekt jim poslouží bezvýznamný, průměrný vědec dr. Jánský (J. Menzel). Oba mimozemšťané mu svými dobrými úmysly způsobí řadu problémů, mimo jiné od něj odeženou nadějnou milenku Jiřinku (N. Konvalinková), znemožní mu odevzdat zprávu pro šéfa a vyhodí mu byt do vzduchu. Zatímco dr. Jánský je na pokraji nervového zhroucení a hledá odpočinek v lesní rezervaci, mimozemšťané posílají domů svá hlášení a vyrážejí do ulic poznávat výdobytky moderní společnosti… (Česká televize)

(více)

Recenze (231)

honajz 

všechny recenze uživatele

I z dnešního pohledu dokonalá satira tehdejšího způsobu života, z něhož jsme si do současnosti přenesli snad jen to nejhorší. Plné vtipných a tragikomických, někdy spíše tragických postřehů o naší slavné civilizaci, a plné dokonalých hlášek (Jen nudle ne, Ukradli mi auto, Vesmír je zakřiven takto, My tady normálně zahýbáme, Jsem křišťálová studánka, napij se ze mne, Nemáte sirky, pane doktore?, Sedm miliard v prdeli...). Režisér Oldřich Lipský prostě uměl, dokázal těm filmům dát určitou nadsazenou atmosféru a udržel je koncepčně od začátku do konce. Například u jeho posledního filmu, který nedokončil, je velmi zřetelně poznat ta tlustá čára, kde Lipský skončil, a kde Podskalský nedokázal úspěšně navázat. Plus zde nesmíme zapomenout na dokonalé dokumentující Jiránkovy animace. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Ty automaty na snídani jsou super! Asi bych si nepochutnala, ale hrozně moc bych si tu atrakci užila! Nestárnoucí a vtipná sci fi jednohubka, ozdobená hláškami, které oceňuji až jako dospělá. "Jak byste reagoval na návštěvu mimozemských civilizací?" "Nechte mě, já nemám čas reagovat na nic, já jdu na schůzi" .... "hele, řekni, miluješ mě? Hele slyšíš? Budeš mi psááát?" ........ "Promiňte pánové, neviděli jste tady profesora Cimrmana?" :-)) ()

Reklama

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavá komédia dvoch klasikov. Na vtedajšiu dobu zaujímavé dielo plné dvojzmyslov a narážok. Samozrejme nie všetko sa súčasníkovi zdá vtipné a mladším ročníkom dokonca zastarané, ale film má čo ponúknuť aj dnešnému divákovi. Či už ako nostalgická spomienka na časy minulé, či už ako sentimentálne ohliadnutie na to akými klasikmi Lasica a Satinský boli. Naivné opisy dennodenných úkonov, či futuristické "bežné" veci (a hlavne fľaška rumu priviazaná reťazou) vyčaria aspoň letmý úsmev. L+S mali samozrejme aj lepšie filmy. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Jiránkovy kreslené postavičky propojené s hraným filmem v parádní komedii. Pranýřuje nešvary tehdejší doby, ale zároveň je i docela nadčasová. Pohled na lidskou civilizaci očima návštěvníků z vesmíru je dobrý námět. Zvlášť když mimozešťané jsou duo Lasica Satinský. Ti jsou ve svých rolích zcela suverénní. Vynikající. 90% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Češi. V co by se asi mělo proměnit UFO nad Českým nebem? V sud piva nebo popelnici. CITÁT - Kam nás to poslali?......... Klasická česká sci-fi s povedeným hereckým obsazením, psycho hudbou a celkem slušnými triky. Ale nemá to ten správný náboj jako běžné komedie té doby. CITÁT - Jste naprosto průměrný bezvýznamný člověk. Blahopřeji!!.......... Prostě průměr. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (27)

  • Filmom sa inšpirovala Česká pojišťovna a natočila v podobnom žánri reklamný spot, v ktorom účinkovali aj predstavitelia hlavných rolí Milan Lasica (A) a Július Satinský (B). (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel Milan Lasica

Zemřel Milan Lasica

19.07.2021

Ve věku 81 let včera večer zemřel slovenský herec, režisér, textař a humorista Milan Lasica. Rodák ze Zvolenu má k dnešnímu dni na svém kontě přes stovku filmových a televizních rolí. Umění se… (více)

Reklama

Reklama