Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek natočený podle skutečné události, se odehrává v roce 1984. Vypráví o tom, jak se Hans Pettersson (Hasse P.) rozhodne upéct nejdelší skládaný dort na světě, aby jeho rodný Köping, "nejnudnější město Švédska", získal své místo na mapě. (Cinemax)

Recenze (19)

Olík 

všechny recenze uživatele

Ještě se ani nedostanete k sfouknutí první svíčky zdobící tento nestandardní dort a je vám jasné, že máte co dočinění s logice odporujícím severem. Osobité. Jak po stránce humoru tak stylu vyprávění…..osobité postavičky, jejich osobité příběhy v osobitém městečku. Pomyslnou třešničkou je inspirace skutečnými událostmi. Dost možná jednorázová záležitost, ale jestli si na podobně absurdních taškařicích ujíždíte, tak račte vstoupit. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když to porovnám se Stoletým staříkem nebo s Mužem jménem Ove, tak Pan Dort má podobný náběh na stejně absurdní švédskou komedii. Ta se ale v průběhu vyprávění lehce znormální, což je možná trošku škoda, protože zhruba prostředek filmu trošku nudil. Každopádně po závěrečných titulkách a potvrzení, že se jedná o skutečný příběh, jsem sem nakonec přišel se slušnými čtyřmi hvězdičkami. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé, čo všetko sa dá vyťažiť z nicotného námetu. Príbeh o tom, ako sa v meste piekol najdlhší sendvičový koláč nemá čo extra ponúknuť, no je celkom slušne odrozprávaný a páčila sa mi aj jeho skladba. Navyše je tu super geniálna muzika, presne podľa môjho gusta. A niektoré postavičky boli charakterovo pomerne zaujímavé. Preto celkový dojem nie je vôbec zlý, lepší priemer. 65/100 ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Mohlo to byť ešte trošku viac komédia ako dráma a bolo by dobre .. takže trochu sklamanie. A ešte som to mala dabované .. fujtajbl. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Milý náhled do malého městě a do jeho ekcentričnosti. Film se cítí tak velký jako toto místo v Hassově hlavě. Druh humoru se líbil i pár vtipných hlášek. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na celém filmu je soundtrack, ten se povedl ve všech ohledech. Ano jsou zde pasáže plné srandy a dobrého příběhu nebo spíše zajímavého, ale mě bohatě stačilo jednou vidět. Otec byl nejlepší změna je život a teď hurá na 500 metrové žrádlo. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Švédi majú skvelý rozprávačský štýl. Všetko pekne opíšu, pospomínajú postavy čo nemajú žiadny vplyv na dej a postupne rozbalujú a odhalujú zápletku. Trochu mi tu chýbala dynamika, inak zase skvelá remeselná práca. Presne niečo také som čakal. 3 z 5 ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Dojemný medailonek jednoho dřívě nezajímavého švédského městečka bez Ikei obchoďáku, zato s poměrně zajímavými postavami, které by sami o sobě měli co vypravovat. Konkrétně je zde zfilmován skutečný příběh místního neúspěšného podnikavce a častého opilce Hasse P. ,který jednoho dne dá šanci střízlivosti a přijde s nápadem dostat nudné městečko do Guinnesovi knihy rekordů. V prvních dvou třetinách vtipná a patřičně suchá severská komedie, která v poslední třetině malinko upadá na tempu. Přechází v melancholický sentiment, který opět zase povyšuje dojemné stotožnění s lidmi, jenž si prostě nějak prožili situaci, na kterou nikdo z místních už nikdy nezapomene. I dnes se můžete stavit v Köpingu na dortíček v místním pekařství a možná i potkáte účastníky, rekordmany do dnes. 75% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

„Švédsky recept“ na to, ako sa zviditeľniť. True-based príbeh je ľudský a vďaka jeho jednoduchosti dokáže osloviť viacerých divákov. Avšak vďaka nevyrovnanej úrovni scén a nevyužitým potenciálom (hlavne vedľajších) postáv to nepukne tak hlasno, ako by mal. Osobné hodnotenie: 69% (**) ()

Dave Lister 

všechny recenze uživatele

Wes Anderson smíchaný s Petrem Zelenkou a k tomu něco severské originality. Film podle skutečné události Pan Dort, vypraví o obyvatelích jednoho malého a zapomenutého městečka ve Švédsku. Místní neúspěšný loser Hasse, který většinou pokazí na co sáhne a nedaří se mu v podstatě nic. Po mnohém marném snažení se za pomoci svých několika málo přátel rozhodně proslavit město Köping a upéct nejdelší sendvičový dort na světě. Milá a přívětivá komedie, která je občas smutná, často úsměvná, ale především velmi zábavná. V hlavní roli se představí uznávaný švédský herec Mikael Persbrandt (Stockholm east, Ten koho miluješ, Lepší svět, Spása). ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Trochu ujetá komedie, ale takovým zvláštním člověčenským způsobem. Chvílemi se na to sice nedá dívat, jak je to nezáživné a praštěné, ale poselství je silné a jasné, a to vítězí na plné čáře. ()

Reklama

Reklama