Reklama

Reklama

Elvis Presley: Věčné hledání

  • USA Elvis Presley: The Searcher
Trailer

Obsahy(1)

Byl to chlapec z Tupela, který vyrostl, aby se stal největší hudební hvězdou. Na cestě k úspěchu nasával nepřeberné množství různých vlivů a v rámci svého celoživotního hledání sebevyjádření vytvořil revoluční hudební výraz. Součástí dvoudílného dokumentu Elvis Presley: The Searcher, který sleduje tvůrčí cestu krále rokenrolu od dětství až po poslední nahrávky ze studia Jungle Room pořízené v roce 1976, jsou úchvatné atmosférické záběry z Gracelandu, Elvisova kultovního sídla, a více než 20 nových, exkluzivních rozhovorů se studiovými hudebníky, producenty, techniky, režiséry a dalšími umělci, kteří ho znali, nebo jím byli hluboce ovlivněni. Film nabízí také dosud nezveřejněné fotografie a nahrávky ze soukromých sbírek z celého světa a původní píseň od hlavního kytaristy Pearl Jam Mikea McCreadyho. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

Vojtalupinek 

všechny recenze uživatele

V tomto dokumentu jsem konečně poznal Elvisovu osobnost. Od svých dvou let jsem na něm vyrůstal a hodně mě ovlinvil ve vnímání hudby. Co jsem ale nikdy nedokázal pochopit, tak bylo, proč se ke konci kariéry jeho muzika stala tak neposlouchatelnou. Vždyt to nemůže být z něho, to není on. Nyní už vím, že jeho největší chybou byla smlouva s Plukovníkem, která ho přílž svazovala a nutila dělat komerční braky, a díky které začal brát prášky, kvůli kterým zemřel. Nebyl to člověk, který nedokázal unést slávu a spoustu peněz, sám totiž dobře věděl, že v životě je nejdůležitější být štastný. Moc děkuju za tento snímek. ()

nascendi

všechny recenze uživatele

Som presvedčený, že s týmto dokumentom môže byť spokojný aj dlhoročný fanúšik Elvisa, za akého sa pokladám. Film je pozoruhodne vyvážený, nič v ňom nie je na úkor iného a kombináciou hovoreného slova s filmovými zábermi sa dosiahla jeho vysoká informatívnosť. Nechýba hudba ako v nepodarenom dokumente Jak šel čas s Elvisem (2007) a opäť je zastúpená v primeranom množstve. Najviac ma zaujal popis Elvisovho detstva, zdrojov jeho neskoršej tvorby a vlastností, ktorými disponoval a ktoré mu umožnili tú nevídanú dráhu. Je veľmi príjemný pocit vidieť po čase dokument, ktorý má všetko, čo výborný dokument má mať. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Excelentní. Na muzice jsem vyrůstal a žil, ale "král" mi dosud unikal a jeho příběh šel spíš mimo. A ač tohle zdaleka nebude vyčerpávající a těžko říct, co přidá pro různý elvisofily, stejně si myslím, že je to osobitý, skvěle komponovaný a na těch 180 minut dokonale poutavý dokument. Všechny komentáře tu jsou chytře posazeny mimo kameru a nijak nevytrhují z archivních a ilustračních záběrů, jako stěžejní bod stojí legendární ’68 Special a maluje to portrét Elvise v několika polohách - jako průkopníka rouhače ve fúzi černošský muziky, vyhořelou figurku pod palcem Hollywoodu a manažera Parkera, později pak raněného poloboha, který si za všechnu slávu a peníze stejně štěstí nekoupí. "Always searchin’ for something he can’t find..." ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý dokument, ktorý mi mnohé objasňuje, napr. čo sa s Elvisom dialo v 60. rokoch pred jeho návratom v r. 68, jeho mnohé podoby, čo sú príčiny jeho úpadku a prečo je v jeho repertoári také množstvo gýču. Je ale niekoľko vecí, ktoré dokumentu vyčítam a ktoré zrážajú moje hodnotenie: 1. Na hudobný dokument na môj vkus málo hudby a tá ktorá je, je rýchlo useknutá alebo sa cez ňu rozpráva. Človek si to potom dostatočne nevychutná, čo mrzí hlavne pri menej známych, menej obohraných skladbách. 2. Neustále prestrihy na nič nehovoriace farebné zábery na krajinku, či bežiacu cestu a pod. (pomedzi dokumentačné čiernobiele zábery). Dosť ma to rušilo. Ak potrebovali natiahnuť dĺžku dokumentu, mali dať radšej viac hudby. ()

fishki 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je krása. Je príjemné vidieť, že v dnešnej dobe technológií dokáže niekto urobiť dokument, ktorý pozostáva len z fotografií, starých záberov a hlasov v pozadí. Dokument sprevádza diváka Elvisovým životom pomalým tempom, ale o to viac zaujímavým. Zimmy si ma získal Springsteen on Broadway, týmto si to u mňa ešte viac vylepšil. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Už v roku 2014 bývalá manželka Priscilla Presley viedla rozhovory na tému natočenia života a celej kariéry o Elvisovi so spevákovým blízkym priateľom Jerrym Schillingom. Nakoniec z toho v roku 2018 vzniklo dvojdielny dokument pre HBO. (belinko)

Reklama

Reklama