Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Geniální vědkyně Linda (Brie Larson) je vybrána společností zabývající se vývojem geneticky upravených potravin, aby odjela do Indie prodat modifikovanou rýži, kterou sama vytvořila. Ovšem až v Indii si uvědomí, že místní farmáře pěstující rýži svým objevem zničí. (kyrysar)

Recenze (2)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Basmati Blues" je tak trošku komplikované hodnotiť. Má to plusy, má to mínusy, no ťažko povedať, ktoré prevažujú. Na jednej strane je to plné všetkých možných klišé, ktoré ma napadnú. Ale na druhú stranu to zase ponúka celkom pekný pohľad na indickú kultúru. Na jednej strane je to vysoko predvídateľné a postavy sú veľmi plytké, no na druhú stranu to má celkom vyvážený humor a niekedy to vie pobaviť. Na jednej strane to má skladbu so spevmi Donalda Sutherlanda, ktorá je neskutočne komicky horibilná, no na druhú stranu sú ostatné skladby celkom okey. Ťažko sa to hodnotí, lebo z celkom subjektívneho dojmu poviem, že je to staré, prevarené, miliónkrát videné a nič nové to neprináša. A je to pravda. No súčasne som nebol z filmu frustrovaný, mal príjemné tempo a pôsobilo to, že sa tvorcovia skutočne snažili do toho niečo dať. A za to musím film aspoň trochu oceniť. Neviem čo viac k tomu asi ani povedať. Neruší to, je to pozerateľné, no počítajte s tým, že ste to už všetko predtým videli a nenájdete v tom nič originálne. Ak vám to stačí, tak budete spokojní. Ak chcete viac, odporúčam vidieť niečo iné. Hodnotenie: C+ ()

Telemachus 

všechny recenze uživatele

Krásná švédská selka je vyslána do Indie nevědomky vydírat místní pěstitele basmati rýže tím, že jim podstrčí úrodu, která nenese. Pokud vás tohle neodradilo, tak je to muzikál. Pokud ano toto, jste otrlí a už vám může být jedno, že protagonisté neumí zpívat :) Ale neumí to tam důkladně, že ani auto-tune nepomohl. Zajímalo by mě, čím přemluvili Donalda Sutherlanda - pravděpodobně 3/4 rozpočtu, protože i on zpívá. A suverénně nejhůř ze všech. Gratulujeme. Nicméně jinak je to docela dobrá oddechovka a kdyby se nesnažili zpívat, dal bych asi klidně i 3. ()

Reklama

Reklama