Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lidé zde chodí pozpátku, koně skáčou přes překážky pozpátku, smrt se stává zrozením a naopak, při jídle vycházejí potraviny lidem z úst na talíř… Jen tak se může stát, že po dopadu se ostří gilotiny zvedne, odsouzencova hlava opět sedí na krku a odsouzenec – řezník Bedřich Frydrych obživne, neboli podle jeho vlastního komentáře „se za poněkud zvláštních okolností narodí“. Pozoruhodná na Happy endu ovšem zůstává hlavně základní myšlenka pracující s tím, že zpětným chodem se divák dopracuje ke zcela protikladnému vnímání původního významu: rozřezávaná manželka je „složena“, smrt se jeví jako zrození, pohřeb tchána jako „doručení“ v rakvi… Především se však tragický – a banální – příběh podváděného manžela-vraha mění v nevšední komedii s dobrým koncem. (KVIFF.TV)

(více)

Diskuze

nascendi

nascendi (hodnocení, recenze)

Nezapájam sa do diskusií, ale nemám kde inde vyjadriť svoje rozhorčenie nad mne neznámym absolventom "vysokej školy života", ktorý sa chce presláviť zmenou názvu filmu po 50!!! rokoch. Nikto si ho pod takýmto názvom nepamätá, neexistuje ani jeden poster s týmto názvom a ak ten novátor chcel vyjsť v ústrety užívateľom, ktorí si nedokážu preložiť originálny názov, potom je to ešte väčší blbec, než sme dúfali. 

na příspěvěk reagoval Sepp37, Myslivir

siloalampa

siloalampa (hodnocení, recenze)

To sa takisto nedá poprieť...Spojenie týchto dvoch veličín má potom naprosto dokonalý účinok.(výsledok)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama