Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Lidé zde chodí pozpátku, koně skáčou přes překážky pozpátku, smrt se stává zrozením a naopak, při jídle vycházejí potraviny lidem z úst na talíř… Jen tak se může stát, že po dopadu se ostří gilotiny zvedne, odsouzencova hlava opět sedí na krku a odsouzenec – řezník Bedřich Frydrych obživne, neboli podle jeho vlastního komentáře „se za poněkud zvláštních okolností narodí“. Pozoruhodná na Happy endu ovšem zůstává hlavně základní myšlenka pracující s tím, že zpětným chodem se divák dopracuje ke zcela protikladnému vnímání původního významu: rozřezávaná manželka je „složena“, smrt se jeví jako zrození, pohřeb tchána jako „doručení“ v rakvi… Především se však tragický – a banální – příběh podváděného manžela-vraha mění v nevšední komedii s dobrým koncem. (KVIFF.TV)

(více)

Recenze (441)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

.cenoK ! elěvks ejugnuf ot umlif ítejop ínčidarten a ínečheldo okaJ . (o: lkinuen kepítv net ýkajěn yba ,rozop ýklev tavád hcin u es ísum a ěnecárbo ybokaj uosj éretk ,yrovohzor yt mot an uosj íšpeljeN .lavotneiro kěvolč okžětokroh měn v es yb žu kat ,ýnatomaz ecív ětšej lyb ybydk a atoviž ez ej ela ,ýtsorp ecis ej hěbířP .ícipeč dop ěndářop i ela ,apiliF tím nejen echc hěbířp otývokat telsymyV .ykčičur ýkseč ýtalZ .ketáčaZ ()

mohamedsfinger 

všechny recenze uživatele

Neskutečně zábavný, inteligentní a promyšlený film, který těží z geniálních absurdit pozpátku se odehrávajícího života. Člověka až udivuje, jak lehce lze získat mléko dojením dítěte nebo jsou lidé počestní v podniku, kde se ženy oblékají do teplých šatů. Tento film by měl být dodnes citován jako ukázka perfektního scénáře ( a vůbec, zajímavé by bylo zeptat se pana Nolana, jestli o tomto díle něco neví). ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Člověk by nevěřil, jaký význam může dostat zdánlivě obyčejná scénka, pokud je puštěna pozpátku. Některé nápady jako topení soka nebo vkládáni kosti do krku jsou opravdu nezapomenutelné. Skvělá zábava po celých 70 minut, což je řekl bych tak akorát ideální stopáž. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Tak už vieme, kde odpisovali bratia Nolanovci. Aj vážny príbeh môže byť vtipný, ak je rozprávaný od konca. Sexy tanec a v pozadí voz ťahaný bučiacimi kravami je nezabudnuteľný. Ako experiment je film výborný. ()

remy 

všechny recenze uživatele

Český Tenet s protagonistou Menšíkem. Pozoruhodně vymyšlená, chytrá a vipná podívaná, u které se každá divácká nepozornost počítá. Těžko napodobitelný klenot, který je potřeba vidět. A určitě ne jednou. ()

pávek 

všechny recenze uživatele

Nechápu,jak mi až do dnešního dne mohl tenhle filmový unikát unikat. Buďto jsem nedával pozor,že bude uveden a nebo mi byl po celou dobu utajen. Smekám před nápadem. ()

Herráček 

všechny recenze uživatele

Asi zkusím drogy. Jestli je to po nich stejný jako po shlédnutí Happy Endu, tak se mi to bude líbit. Víte jaké to je chodit ještě hodinu po světě s tím, že vidíte důsledek a čekáte na příčinu? A až pak vám dojde, že příčina vlastně už byla a že ten film už bohužel skončil? ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Dlho som si myslel, že Memento je v dejovej forme najoriginálnejší film.Mýlil som sa až do tej doby keď som uvidel Happy end.Fráza, že dobrý a originálny scenár je zárukou úspechu skutočne platí. ()

see_sawandrew 

všechny recenze uživatele

Happy End je největším narativním experimentem v dějinách českého filmu a přesunuje filmový humor do zcela nových rozměrů. Tady jakékoliv možné hodnocení není dostatečně vysoké. Lipský byl geniální režisér, zřejmě první a poslední svého druhu. 95% ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Nejprve mi přišlo trochu divné, aby mě film celý pozpátku mohl pobavit na celou dobu. Naštěstí nebyl tak dlouhý a díky příjemné stopáži to bylo také příjemné pokoukání. Film je rozhodně nesmírně originální, to čeští tvůrci - zvláště Lipský - uměly. Myslím, že i v zahraničí by z něj byli nadšení. Nejlepší ze všeho jsou Menšíkovi vtipné komentáře, pojídání koláčků pozpátku bylo hezky nechutné. :-) Herecké obsazení na jedničku, Navíc Jaroslava Obermaierová - to byla v té době prostě kočka! Vtipný, nenápadný český experimentální klenot. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Stejně jako většina komentujících, jsem i já velmi překvapen, co za filmový klenot jsem dokázal objevit. Zdánlivě jednoduchý nápad, vyprávět film pozpátku, je zde provedený naprosto brilantně. Tvůrcům patří velká poklona především za tu originalitu a svěží vítr, který dali filmovému světu. Tuctový příběh, o jedné manželské nevěře, se tímto způsobem stane tím nejoriginálnějším, co na dlouhou dobu uvidíte. Navíc síla snímku spočívá také v detailech, jen obyčejné stravování puštěné pozpátku je pozoruhodné a to nemluvím o pranicích a různém porcování masa. :-) Třešničkou na dortu jsou dialogy, se kterými si tvůrci opět vyhráli a vy se u nich můžete nahlas smát, tedy občas chvíli potrvá než se vám to hlavě dokáže poskládat. Nakonec dávám maximální hodnocení, neboť jde vskutku o ojedinělý počin, který jsem ještě nikde jinde neviděl. 5x bravo! ()

Milan25 

všechny recenze uživatele

Když jsem po zkonceni filmu prepl na jiny kanal, divil jsem se ze vsechno jde normalne. Byl jsem z teho cely zmateny. ()

tereza_p 

všechny recenze uživatele

Kdo by řekl, že se něco takového zrodí zrovnu u nás...určitě originální, byť trochu šílená a na vnímání těžší věc. Ovšem ve výsledku opravdu dobrá. ()

showxman 

všechny recenze uživatele

Neměl jsem tušení, že něco takového bylo někdy natočeno. Teď jsem rád, že jsem se k tomuto výjimečně originálnímu snímku dostal. Je to úžasně vtipné, jenom škoda, že od svatby (rozvodu) film poněkud ztrácí na tempu. Doporučuju všem. ()

Tessie 

všechny recenze uživatele

Totální masakr, šrotovalo mi to o sto šest celou dobu. Měla jsem co dělat, abych se neztratila. Ovšem i po dvou sklenkách vína jsem tu parádní show ustála. Klobouk dolů za vymyšlenost a zpracování. ()

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama