Reklama

Reklama

47 metrů: Mimo klec

  • Velká Británie 47 Meters Down: Uncaged (více)
Trailer 1

VOD (1)

Když se čtyři mladé dívky vydají potápět do zaniklého podmořského města, pochopí záhy, že se ocitly v teritoriu nejnebezpečnějšího druhu žraloků a motají se v klaustrofobickém labyrintu podvodních jeskyní a úkrytů. (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (153)

Kordus 

všechny recenze uživatele

Sice blbé, ale překvapivě hezky natočené béčko. Fakt se mi líbilo, jak si kamera pohrává s odlesky a barvami a některé momenty měly solidní atmosféru. Žraloci jsou tady ošklivá slepá hovada, co se náhodně objevují na nepravděpodobných místech, ukousnou si kus potápěče a pak zase zmizí v temnotě kolem, ale naštěstí se tu nehraje jen na lekačky. A když dokážete odpustit malé drobnosti a logické lapsy, jako že - podvodní vysílačky občas fungují, občas nefungují (a docela by mě zajímalo, jak to, že postavy úplně nádherně slyší, když nemají masky přes uši, nemají sluchátka ani žádný viditelný způsob, jak přenášet zvuk skrz spánkové kosti...) - žraloci jsou obří slepé megasvině žijící pravděpodobně několik generací ve stejné jeskyni, ale za celou dobu jsme dole viděli asi dvě ryby, tak co tam žerou a hlavně za rohem mají moře, tak proč neodplavou - koukáme na béčko, kde téměř všechny postavy jsou ženy a stejně ani jedna neskončí nahoře bez... atd., třeba si film taky užijete. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Bez mučení přiznávám, že jsem si tuhle hororovou podívanou docela užila. Tvůrci se sice dopustili celé řady chyb a nelogičností, ale čert to vem. Polévalo mě horko při představě, že bych s omezeným množstvím kyslíku bloudila někde v tajemných hlubinách labyrintu podmořských jeskyní a měla přitom každou chvíli žraloka za zády. Rozhodně jsem se nestíhala nudit, a proto přimhouřím oko nad nepravděpodobným a značně přestřeleným závěrem. Ovšem pochvalu si určitě zaslouží parádní výběr lokací, ve kterých se natáčelo. (60%) ()

Reklama

Quint 

všechny recenze uživatele

Stejně jako jednička ne úplně typický žraločí horor, který se opět odehrává hluboko pod vodou. Tentokrát v ruinách zatopeného mayského města, což je vizuálně osvěžující prvek, ale bohužel i největší slabina filmu. Ten většinu času jen bezradně bloumá v zakalených podmořských jeskyních a místo toho, aby v nich navozoval pocit strachu ze žraloků, číhajících ve tmě, tak se většinu času soustředí na snahu hlavních (v potápěčských maskách nerozeznatelných) postav dostat se ven. Žraloci jsou tentokrát slepí a napětí by tak mělo logicky vycházet z toho, zda postavy v jejich přítomnosti dokážou být dostatečně v „tichosti“. S tím ale film překvapivě moc důsledně nepracuje. Žraločí útoky často nesouvisejí s tím, jak moc se kdo hýbe, a jsou inscenované spíše formou nahodilých lekaček. Napětí mírně zafunguje až v akčním závěru, kdy se přesuneme na otevřené moře a dosud pomalí žraloci naberou plnou rychlost. Pak už je z toho ale typický žraločí horor. Pokus natočit žraločí verzi Pádu do tmy tedy moc nevyšel. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Kiežby každý takýto béčkový žánrový kúsok bol nasnímaný podobne, ako táto 47čka ( aj keď sa dá tvrdiť iba o samoúčelnosti ). V mnohom dokonca prekonáva aj svojho voľného predchodcu. Hlúpostí, ale nabral za oboch. Logické kiksy, či nelogické fyzikálne úbohosti. Ale miera zábavy to aspoň nejak utlmuje. A utlmujú to aj čučoriedky v plavkách. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Americké horové žraločí béčko o partě holek, které se jdou potápět do jeskynní laguny a pak bojují o život s jednou agresivní parybou, která by ve volné přírodě asi nepřežila, protože něco tak pomalého, co netrefí stojatou kořist pětkrát za hodinu, by asi chcíplo hlady. Tenhle film jsem potkal jen ze zvědavosti, jak vypadá první film nejatraktivnější dcery Sylvestera Stalloneho Sistine Rose. ... každý nějak začínal . ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Na začátku filmu hraje „Wild Side Of Life“ od Status Quo a po ní následuje „Somewhere In My Heart“ od Azteca Camera. Při svařování pod vodou hraje „The Look“ od Roxette a po ní následuje „We've Only Just Begun“ od Lynn Anderson. (Duoscop)
  • Žádný z herců z předchozího filmu 47 metrů (2017) se ve filmu neobjeví. (ČSFD)
  • Natáčalo sa od decembra 2018 do februára 2019 v Dominikánskej Republike a Anglicku. (Scraffy)

Reklama

Reklama