Reklama

Reklama

47 metrů: Mimo klec

  • Velká Británie 47 Meters Down: Uncaged (více)
Trailer 2

VOD (1)

Když se čtyři mladé dívky vydají potápět do zaniklého podmořského města, pochopí záhy, že se ocitly v teritoriu nejnebezpečnějšího druhu žraloků a motají se v klaustrofobickém labyrintu podvodních jeskyní a úkrytů. (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (153)

Vyhy odpad!

všechny recenze uživatele

I když se holky snaží a okolí je fakt krásné, prostě nejsem zvědavý na nereálnou akční blbost s digi žraloky a drsnými, vystrašenými holkami, kterým žádné kousnutí neublíží a i ten nejnebezpečnější predátor je proti nim slaboch. Nelogické momenty, trapné hlášky, zpomalené akční záběry .... První díl měl aspoň soudnost. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Děvenky, podvodní labyrint a slepí žraloci. Jak okolní příroda, tak i podmořské záběry jsou nádherné. Ostrý obraz a skvělé barvy dovolují divákovi vychutnat si tu nádheru. Pravda, když dojde na zběsilý úprk, jeden se v rychlém střihu, bublinách a kmitání světla z baterek téměř neorientuje. Ale tak to má přeci být, ne? Kdybych byl mezi děvečkami, viděl bych stejný zmatek jako divák, beru to tedy jako snahu o vtáhnutí do filmu. Asi nemá cenu řešit, proč neměly ploutve (proč vůbec chyběly ve vybavení), jaká byla asi teplota, že se žralok orientuje pomocí šestého smyslu, a tak by své oběti vypátral hravě kdykoliv a podobně. A mně to nakonec nevadilo, jen bych přidal do žánrové kolonky fantastický, jelikož v reálu by dopadlo všechno úplně jinak. Takže v rámci pohádky jsem spokojený, přesto dám jen 3*. Chápu snahu tvůrců zakončit film happyendem, jenže posledních deset minut sklouzlo do komedie, což se neodpouští. Na druhou stranu většina postav zařvala, a to se cení. Pokud by někdo chtěl reálný příběh, k dispozici má spoustu dokumentů na dané téma. Jo, chudáci experti, co mají drahnou dobu smůlu a žádný film jim nesedne. Možná to ani tak není filmy, jako těmi experty.... ()

Reklama

kery- 

všechny recenze uživatele

Film působí hodně divně, protože i přes příjemnou stopáž dokáže chvilkama trochu nudit. Některé scény jsou moc dlouhé, jiné zcela zbytečné, některé příliš počítačové, jiné zase kurevsky cool (tolik jumpscarů, kdy bych nadskočil na židli, jsem ve filmu dlouho neviděl). Bohužel je film plný debility. Tentokrát ale ne jednotlivých herců, u kterých naopak jejich počítání bylo docela v pohodě (vy debilové, zkuste si uvíznout v jeskyni), ale ta pachuť sračky přímo stříká z většiny scénáře. Vše je tu příliš přímočaré a dělané na efekt a vše se nám tu hezky snaží vysvětlit (protože jsme evidentně debilové my). Ale kurva; aby lano, které unese dospělého chlapa s cajkem, neuneslo dvě dvacetileté šťávy v plavkách; aby vzduch, který je po 20 minutách na 20% procentech vydržel s přibývajícím tempem do konce filmu; aby někdo u pláže krmil žraloky, nebo aby žralok věděl, že má žrát jen vedlejší postavy, to prostě odpouštět nechci. Z některých záběrů jsem ale otevřel pusu, občas to mělo i nápad a já přemýšlel nad tím, zda by cítil i moje posrané plavky. Není to lepší než jednička (hergot, vydávat to pod stejnou značkou byla možná trochu chyba), není to ani zase o tolik horší než Mělčiny (stejný drive). Jede si to zkrátka svoje a v té záplavě ničeho nám to dalo další "nečerný" film se žraloky. Jsem s tím v pohodě. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Johannes Roberts je velice zručný řemeslník a svojí práci odvádí více než dobře. Produkční zázemí má film naprosto v pořádku, herci hrají, napětí šlape, lekačky fungují, tentokrát ale trochu skřípe CGI a film je mnohem víc akčnější, ale taky mnohem víc béčkovější než první díl, který má s dvojkou společný jen název. Mám rád žraločí horory a každý kus s dobrým vizuálem a napádem vítám. Nastavovaný sci-fi konec se mi paradoxně dost líbil. na 4* to sice není ani náhodou, ale 45% je normálně na blití. Už sem si zvyknul, že kvalitní animal survival horory jsou tady prostě neskutečně nedoceněné (hello, Crawl). Až Roberts dodělá reboot Residentu dal bych si klidně trojku. Žraloků není nikdy dost.59%. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Kiežby každý takýto béčkový žánrový kúsok bol nasnímaný podobne, ako táto 47čka ( aj keď sa dá tvrdiť iba o samoúčelnosti ). V mnohom dokonca prekonáva aj svojho voľného predchodcu. Hlúpostí, ale nabral za oboch. Logické kiksy, či nelogické fyzikálne úbohosti. Ale miera zábavy to aspoň nejak utlmuje. A utlmujú to aj čučoriedky v plavkách. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Natáčalo sa od decembra 2018 do februára 2019 v Dominikánskej Republike a Anglicku. (Scraffy)
  • Žádný z herců z předchozího filmu 47 metrů (2017) se ve filmu neobjeví. (ČSFD)
  • Na začátku filmu hraje „Wild Side Of Life“ od Status Quo a po ní následuje „Somewhere In My Heart“ od Azteca Camera. Při svařování pod vodou hraje „The Look“ od Roxette a po ní následuje „We've Only Just Begun“ od Lynn Anderson. (Duoscop)

Reklama

Reklama