Reklama

Reklama

47 metrů: Mimo klec

  • Velká Británie 47 Meters Down: Uncaged (více)
Trailer 5

VOD (1)

Když se čtyři mladé dívky vydají potápět do zaniklého podmořského města, pochopí záhy, že se ocitly v teritoriu nejnebezpečnějšího druhu žraloků a motají se v klaustrofobickém labyrintu podvodních jeskyní a úkrytů. (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (153)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Jako celou dobu jsem byl spokojený přemýšlel jsem o 3 a dokonce i o 4 hvězdách, ale ten konec to je neskutečná ptákovina (ještě se k němu dostanu). Takže 4 pipiny si jdou zaplavat do podmořského města ačkoliv tam nikdy nebyli tak neví cestu nazpět ani si ji nijak neznačí tak se tam nečekaně ztratí a tam jich pronásledující jeden a později nečekaně dva slepí žraloci. Tito žraloci nemají vyvinutý ani mozek jelikož nejenže. nic nevidí a necítí , ale ani neslyší (neříká se náhodou, že absence jednoho smyslu nahrazuje a posilňuje jiný smysl? V tomto případě absence zraku posilňuje čich a sluch). V zhruba 60 minutě z těch 4 pipin ještě žijou 3 (ačkoliv za normálních okolností by stěží žila jedna) a naopak umírají zkušení potápěči co se tomu věnují (chápu musí splnit bodycount jelikož kdyby tam nikdo nechcípl nikoho by to asi nebavilo, ale tady je to na pováženou). Konec tomu nicméně nasadí korunu takže přeživší si vesele plavou mezi obyčejnýma žralokama (kteří už vidí) a asi i těma slepýma (v tom chuchvalci kolik jich tam plave nejde poznat jaký je jaký) a mezi krví a vnitřnostmi a postupně jednu pokouše žralok přežije a pak druhou přežije taky nečekaně. 40 procent oproti jedničce zklamání to i ty zmiňované Mělčiny mě bavily více tam šlo od začátku vidět aspoň, že si z toho dělaly prdel zatímco tady se to tváří smrtelně vážně. Snad nebude trojka. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Ve druhém díle režisér razantně omladil "masíčko", zvětšil počet potenciálních obětí a celý děj situoval do podvodních jeskyní plných žraloků. Vznikla tak výpravnější, akčnější záležitost, kde nechybí nečekané a krvavé úmrtí. Na druhou stranu se to inteligečně už pomalu blíží všem těm videobéčkům z devadesátek či TV filmům ala Sharknado. Závěrečná plavba na loď je sice nervydrásající, ale neskutečně stupidní. Nicméně 3* dávám, protože na rozdíl od spousty "inteligentních" hororů jsem se nenudil ani na chvíli a žraloci jsou pro mě o dost děsivější, než vrzající dveře či křesla z různých duchařin :) PS: Přišlo to jen mě, nebo má režisér fetiš na zadky? Ty záběry jsou tam prakticky neustále, teda ne že bych si stěžoval :) ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jednička se mě kdysi velmi líbila. Dvojka ovšem přestává fungovat zhruba po 30 minutách, kdy se objeví žralok. Režisér neumí tentokráte pracovat s napětím, ani s tím že zásoby kyslíku se stále více tenčí. Čím se žraloci cpali před příchodem děvčat není vysvětleno. V původně liduprázdném světě je najednou slušně přeplněno. Několikanásobný závěr se naštěstí dostaví. Trojka snad nehrozí. 20% ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Dalších "47 metrů". Tentokrát jsou rozpustilé holky čtyři. Žraloků je též povícero. Takže se bude o to víc křičet, hysterčit, funět a umírat. 90% filmu je ve tmě a i když se casting snažil o odlišné (rasové, barevné) fyziognomie děvčat, tak v potápěčských maskách je prd poznáme, byť se děvčata snaží neustále oslovovat své kamarádky jménem. To je stejně jedno, neboť jde o subžánr horroru, tzv. křehká dívka v nouzi. A divák se těší jak to holky odnesou a říká si - už ať tě sežere, ty hysterko uřvaná. Samozřejmě realita je zcela mimo, ale splňuje to, co divák v teple domova očekává od survival thrilleru s lačnými žraloky. Jednu z dívek si zahrála dcerka Sylvestra Stalloneho, takže žralok měl i o něco labužničtější menu. Lepší varianty jsou 47 Meters Down (2017) a hlavně nedoceněný majstrštyk The Shallows (2016). ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Johannes Roberts je velice zručný řemeslník a svojí práci odvádí více než dobře. Produkční zázemí má film naprosto v pořádku, herci hrají, napětí šlape, lekačky fungují, tentokrát ale trochu skřípe CGI a film je mnohem víc akčnější, ale taky mnohem víc béčkovější než první díl, který má s dvojkou společný jen název. Mám rád žraločí horory a každý kus s dobrým vizuálem a napádem vítám. Nastavovaný sci-fi konec se mi paradoxně dost líbil. na 4* to sice není ani náhodou, ale 45% je normálně na blití. Už sem si zvyknul, že kvalitní animal survival horory jsou tady prostě neskutečně nedoceněné (hello, Crawl). Až Roberts dodělá reboot Residentu dal bych si klidně trojku. Žraloků není nikdy dost.59%. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Žádný z herců z předchozího filmu 47 metrů (2017) se ve filmu neobjeví. (ČSFD)
  • Natáčalo sa od decembra 2018 do februára 2019 v Dominikánskej Republike a Anglicku. (Scraffy)
  • Na začátku filmu hraje „Wild Side Of Life“ od Status Quo a po ní následuje „Somewhere In My Heart“ od Azteca Camera. Při svařování pod vodou hraje „The Look“ od Roxette a po ní následuje „We've Only Just Begun“ od Lynn Anderson. (Duoscop)

Reklama

Reklama