Reklama

Reklama

47 metrů: Mimo klec

  • Velká Británie 47 Meters Down: Uncaged (více)
Trailer 2

VOD (1)

Když se čtyři mladé dívky vydají potápět do zaniklého podmořského města, pochopí záhy, že se ocitly v teritoriu nejnebezpečnějšího druhu žraloků a motají se v klaustrofobickém labyrintu podvodních jeskyní a úkrytů. (Filmbox)

Recenze (153)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12miliónovTržby USA $22,260,900Tržby Celosvetovo $47,581,000▐ Až nečakane pozerateľné béčko. Poteší hlavne svižní dej, príbeh o podmorských ruinách zaujme, herečky v pohode. Záver klasicky prestrelený akčný ale tam si to proste takýto druh filmu pýta. /50%/ ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Produkčně atraktivní béčko s hezkými podvodními jeskyněmi a mokrými Tomb Raiderkami v kalhotkách, bez ploutev. I ten dravec vypadá scary a zadělá na jednu slušnou lekačku. Ale jinak se zde dějí věci, jaké nezažil ani žralok ze Zombi 2. Nejde uvěřit, že to tvůrci mohli myslet vážně, a už vůbec ne, že stojí taky za povedenou jedničkou. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Konečně po delší době dobrý horror, kterému mohu dát alespoň 60%. Dobře natočené. Parádní jeskyně a žraloci vypadají opravdově. Navíc krásné barvy v HD verzi. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Štyri nadržané cimprlíny chceli trochu zvlhnúť, a tak skočili do peknej podmorskej jaskyne, aby si to rozdali so žralokmi zo všetkých polôh. Dostali, čo chceli. Spočiatku som si hovoril, že to vyzerá dobre, no akonáhle dochádza k tým očakávaným survivalovým pasážam, miestami je to na hrane naivity a debility - takže keď nad tým divák (radšej) veľmi nepremýšľa, možno si to užije. Mňa už ku koncu tie upišťané trajdy trochu otravovali a samotné záverečné minúty (svetlica, hrot do oka, Rambo-puberťáčka a pod.) už radšej neriešim - je síce pekné, že to chcelo byť napínavé do poslednej minúty, ale paródiu z toho urobiť nemuseli. Jednotka o dve triedy lepšia, čo sa dalo čakať. Ešte že mám tento žáner v obľube. Prekvapenia, čo sa týka prežitia jednotlivých postáv, sa nekonajú. Napriek mnohým slabinám to s hodnotením "odpad" nemá absolútne nič spoločné. Je totiž jasné, pre akú vekovú kategóriu je film určený. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Sice blbé, ale překvapivě hezky natočené béčko. Fakt se mi líbilo, jak si kamera pohrává s odlesky a barvami a některé momenty měly solidní atmosféru. Žraloci jsou tady ošklivá slepá hovada, co se náhodně objevují na nepravděpodobných místech, ukousnou si kus potápěče a pak zase zmizí v temnotě kolem, ale naštěstí se tu nehraje jen na lekačky. A když dokážete odpustit malé drobnosti a logické lapsy, jako že - podvodní vysílačky občas fungují, občas nefungují (a docela by mě zajímalo, jak to, že postavy úplně nádherně slyší, když nemají masky přes uši, nemají sluchátka ani žádný viditelný způsob, jak přenášet zvuk skrz spánkové kosti...) - žraloci jsou obří slepé megasvině žijící pravděpodobně několik generací ve stejné jeskyni, ale za celou dobu jsme dole viděli asi dvě ryby, tak co tam žerou a hlavně za rohem mají moře, tak proč neodplavou - koukáme na béčko, kde téměř všechny postavy jsou ženy a stejně ani jedna neskončí nahoře bez... atd., třeba si film taky užijete. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Wow! Jednotka sa mi na prvý raz nepáčila, ale keď som ju neskôr videl v televízii, vzal som ju na milosť a tak som sa na dvojku celkom tešil. A prekonala očakávania. Je ešte o dosť lepšia, ako prvý diel. V prvom rade je vizuálne bohatšia. V druhom obsahuje plno atraktívnych momentov (vodná spájkovačka, výletná loď, šplhanie). V treťom je napínavejšia a tým pádom zábavnejšia, keďže hrdinky tentokrát nie sú v klietke, ale v otvorenom priestranstve, na ktorom môže útok prísť kedykoľvek a odkiaľkoľvek (v relatívnom bezpečí klietky to predsa len tak úplne nebolo ono, tu je smrteľné nebezpečenstvo hmatateľnejšie). V štvrtom rade, tunajšie žraloky mi pripadali desivejšie a mrazivejšie, hovoril som si, že by som fakt nerád bol na mieste hrdiniek. Takže za mňa prekvapivá spokojnosť. Trocha ako Ruiny vs. Pád do tmy vs. niečo žraločie. ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí prvního dílu bylo zřejmé, že se režisér Roberts dosud potápěl leda doma ve vaně a o fyziologii člověka či fyzikálních zákonech neví zhola nic. I přes scénáristické klopýtání se mu však podařilo dokonale využít potenciálu prostředí a konfrontovat diváka s klaustrofobní temnotou. Sequel již žádný důvod k pochvale nenabízí. Jakožto zdejší hororový expert vyjadřuji obzvláště silnou nespokojenost s prací kameramana, který bezdůvodně nadužívá zpomalené estetizované záběry či výrazné barevné akcenty, a přitom si ani nedokáže zkontrolovat, jestli má všechny podvodní scény řádně nasvícené. Místy jsem měl problém, abych od sebe jednotlivé postavy vůbec rozlišil. Samostatnou kapitolu pak tvoří brakový scénář, kde napočítáme zhruba 47 faktických chyb a logických lapsů. Roberts po dvou letech opět vaří z vody a ubíjí nás svými fantaziemi o štěkajících rybách či breathariánských žralocích. Snímek 47 Meters Down: Uncaged hodnotím odpadem a doporučuji veškerou následující tvorbu režiséra ignorovat. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Na dárek od otce v podobě projížďky lodí s možností pozorování žraloků se nevlastní sestry vykašlaly, raději vyrazily na dívčí jízdu do mayského města, respektive pohřebiště pod zemí, které je kvůli stoupající hladině moře zaplavené. Pro milovníky dávných časů je to ráj, pro žraloky zrovna tak. Jak se v jeskyních predátoři objevili, neřeším, podstatné je, aby potápění nebylo zdlouhavé a únavné (což ale je) a aby byl dostatek potravy (což je naštěstí taky). Dokonce si žraloci pošmáknou na dlouhonohé dcerce jedné akční legendy. Johannes Roberts (rozhodně bych nemluvil o nějakém pokračování, společní jsou jen žraloci a docházející kyslík) naházel do hrnce krapet jiné ingredience a trochu jiné koření, potenciál prostředí se mu daří využít a občas se i vytáhne (třeba zpomaleným estetizovaným záběrem, při kterém hraje důležitou roli právě dcerka akčního bijce). Logiku ale místy nechal za dveřmi. Nakonec se v dietní stopáži do finále doklopýtá a soudě podle reakcí naštve „jen“ každého druhého diváka. Což zase není tak hrozné skóre. Nicméně zlaté jednohubkové Mělčiny s luxusní Blake Lively. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jen co se po pár minutách vyplejtvá celkem dobrý prostředí podzemních mořských ruin, stane se bohužel i z druhýho dílu nezáživná - a hlavně až rušivě uječená! - ptákovina. Vtipně přestřelenej konec to trochu tahá z bahna. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jednička se mě kdysi velmi líbila. Dvojka ovšem přestává fungovat zhruba po 30 minutách, kdy se objeví žralok. Režisér neumí tentokráte pracovat s napětím, ani s tím že zásoby kyslíku se stále více tenčí. Čím se žraloci cpali před příchodem děvčat není vysvětleno. V původně liduprázdném světě je najednou slušně přeplněno. Několikanásobný závěr se naštěstí dostaví. Trojka snad nehrozí. 20% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Děvenky, podvodní labyrint a slepí žraloci. Jak okolní příroda, tak i podmořské záběry jsou nádherné. Ostrý obraz a skvělé barvy dovolují divákovi vychutnat si tu nádheru. Pravda, když dojde na zběsilý úprk, jeden se v rychlém střihu, bublinách a kmitání světla z baterek téměř neorientuje. Ale tak to má přeci být, ne? Kdybych byl mezi děvečkami, viděl bych stejný zmatek jako divák, beru to tedy jako snahu o vtáhnutí do filmu. Asi nemá cenu řešit, proč neměly ploutve (proč vůbec chyběly ve vybavení), jaká byla asi teplota, že se žralok orientuje pomocí šestého smyslu, a tak by své oběti vypátral hravě kdykoliv a podobně. A mně to nakonec nevadilo, jen bych přidal do žánrové kolonky fantastický, jelikož v reálu by dopadlo všechno úplně jinak. Takže v rámci pohádky jsem spokojený, přesto dám jen 3*. Chápu snahu tvůrců zakončit film happyendem, jenže posledních deset minut sklouzlo do komedie, což se neodpouští. Na druhou stranu většina postav zařvala, a to se cení. Pokud by někdo chtěl reálný příběh, k dispozici má spoustu dokumentů na dané téma. Jo, chudáci experti, co mají drahnou dobu smůlu a žádný film jim nesedne. Možná to ani tak není filmy, jako těmi experty.... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dvojka je pokračovanie, ktorá snáď ani vôbec nenadväzuje a je to jedno s tých voľných pokračovaní, ku ktorým sa našrobuje sequel iba preto, lebo mal prvý diel úspech. Jednotka mi prišla celkom fajn, aj v rámci námetu, napätia, akcii a hlavne brilantného prostredia, ktoré dýchalo nečakaným útokom každú chvíľu. Tu v dvojke to napätie chýba. Sú tu tento krát zaujímavé ruiny, ale inak je tam všade tma, útoky žralokov sú občas nečakané, ale nie to nič strhujúce. Navyše to kazia príšerne efekty a aj prehnané finále, kde som sa už naozaj chytal za hlavu. Škoda, jednotka od toho istého režiséra bola fajn a prvá polka druhého dielu tiež. 50% - 2* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Námět by ušel, pokud automaticky přistoupíme na fakt, že každý tvůrce se chce se žraloky spíše vyblbnout, než aby ve stylu Čelistí představil silné protagonisty a zubatou hrozbu neposílal jen na tuctové krmení. Klaustrofobické prostředí jeskyně skýtá pár možností pro napínavé a neokoukané scény, ale ve výsledku převládá doslovný soumrak originality, která ustupuje chaotickému efektu a bizarnímu akčnímu zakončení. Samozřejmě zbytečné tmavé pokračování s nevýraznými hrdiny, po kterém dostanu leda tak chuť otevřít si další pivo a po dvacáté si pustit Spielbergův masterpeace. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jak jen tohle může mít jen o dvě procenta horší hodnocení naž australáckej The Reef u kterého jsem si napětím okousal nejen nehty na nohách, ale i drápky našeho psa, to fakt nechápu. Tohle je asylumácká záležitost jak vyšitá, jen s trochu lepší kamerou a lepšími digitálními efekty. Děj filmu je prostý. 4 blbky si jdou zaplavat. Už jen to je horor, ale je nenapadne nic jiného než se jít ponořit do zatopené pohřební jeskyně dávných Mayů. Tatík jedné z nich tam chystá světla a diskárnu pro archeology z Evropy a jeho zaměstnanci tam svařují pod vodou z jeklů pódium či co. Jenže tam za ním vpluje několik velikejch bílejch, kteří tam ale v té tmě ihned oslepnou. Za to se jim vyvinou jiné vjemové orgány, takže když pocítí echolokací vibrace prdelek čtyř blbek-potápek jsou celí diví a jdou si pro žrádlo...Holčiny jsou co se týče obsazení rasově vyvážené jen chyběla zástupkyně Inuitů, takže lze očekávat protesty a žalobu na tvůrce kvůli diskriminaci. Obávám se, že nově vzniklé hnuté ILM brzy začne rabovat americká města a zmrzlými treskami bude rozbíjet okna policejních aut. U filmu je třeba nepřemýšlet a myslím si, že na to tvůrci u diváků ani nespoléhali. Mayské vykopávky vypadaly papundeklově bez patiny jako by je tam dali filmaři (aha oni je tam dali filmaři). Co trochu bavilo byly ty podvodní záběry, natáčet ve vodě asi nebylo úplně jednoduché už jen kvůli tomu elitnímu obsazení amerických héreček. Trochu napnutější jsem byl jen u jedné scény a to v průlezu trhlinou. Podobně jsem se totiž šprajcnul v sakra úzké chodbě v podzemí ve Slavonicích, to ale nebylo pod vodou (i když pod nohama tekla) a neměl jsem na zádech kyslíkovou láhev kterou bych mohl odhodit, takže jsem to měl náročnější. Jestli slepí žraloci nakonec uspějí a nakrmí se prozrazovat nebudu, každopádně při koupání v moři mějte v kapse vždycky žraločí zub ! A dojala mně ta kámoška ze školy, která nakonec Miu asi přeci jen přijala konečně do party kámošek. Dávám za dvě procenta kyslíku. * * ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nápad nebol zlý, ako ani prostredie podmorských jaskýň, čo bolo zárukou aspoň akej-takej atmosféry. No hororová ako aj herecká stránka boli strašné. Na film som bol zvedavý aj práve tomu, že tam hrá Stalloneho dcéra Sistine, no ako som predpokladal, po slávnom tatkovi nezdedila z herectva zhola nič. Iba ak tak črty tváre, čo ale nie je žiadna výhra. Podpriemer. 40/100 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(29%) Ani nevím proč se tento snímek (nyní ho po shlédnutí můžu nazývat těžkým brakem) jmenuje 47 METERS DOWN: UNCAGED. S filmem 47 METERS DOWN z r.2017 má společné jen téma žraloků, ale tím to končí. Není to žádné přímé či nepřímé pokračování, ale to je fuk přece. Tento počin jako takový stojí za starou belu. Což je pro mě o to víc iritující, že ten onen filmík z r 2017 pro mě znamenal naprostou pecku. Jasně, asi jsem jej trochu nadhodnotil, ale těch 5* jsem s klidnou duší dal. Mělo to atmosféru a neskutečné NAPĚTÍ, kdy hlavním hrdinům docházel kyslík a šlo opravdu o vteřiny jejich života + skvělé a nečekané pointy na konci. Zde se nic takového nedočkáme. Samozřejmě, děj je naprosto odlišný a odehrává se to v podstatě ve větším prostoru než v předchozím snímku. Jenže je to tak hloupé, nelogické až parodické, že jsem opravdu přivíral oči chvílemi a těch cca 81 min bez závěrečných titulků bylo pro mě neskutečně dlouhých, že jsem musel dávat tak 5x pauzu. Nejhorší je asi přestřelené finále dvou hrdinek, které bojují se žralokem jak s malým zlobivým pejskem. Žralok je chňapne a mává s nimi a nakonec to přežijí. Krom toho třeba prostředek filmu nabídne mnoho absurdních scén, kdy X žraloků v pohodě proplouvá okolo našich úžasných hrdinů a zaútočí na ně jen někdy. Chápu, že jsou někteří žraloci zde slepí, ale to jak ty lidičky pod vodou vydávají hlasité frekvence díky těm posraným přístrojům, tak to by snad vzbudilo i dávno zhynulé dinosaury. Prostě logika zde chybí. A třešničkou na dortu jsou totálně debilní zpomalující efekty, zejména na konci filmu – to podkopává úroveň snímku snad nejvíc. Divím se tomu, že to natočil tento režisér, který natočil předchozí 47 meters down a nebo třeba i obstojné snímky na 1 shlédnutí jako jsou třeba ONI 2 nebo TEMNÁ STRANA DVEŘÍ. Hudba od studia tomandandy není zde nějak výrazná, ale furt obstojná. Herci též nejsou špatní – tam bych chyby nehledal. Nějaký ten nápad s vizuálem pod vodou – fajn, víc toho ale pochválit nemohu. Rád bych dal slabší 2* - asi by to kvalitou i tak nějak odpovídalo, ale nemohu. DĚSNÝ FILM! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Bez ochranného železného kondomu do mexických vod nelez aneb (pohlavní) styk s bílými slepými žraloky povolen. Volné pokračování si užijí ti diváci, co nejsou kandidáti přírodních věd, rádi sledují zprávy pro sluchově postižené a nikdy nebyli s Jakubem na rybách. Čtyři mladé holčiny, co se odhodlaly potápět v zakázané oblasti jeskynního komplexu, kde se také rozkládá zničené podvodní město, jsou ideální potravou pro žraloky z čeledi nebystrozrakých. Zapamatujte si jejich jména, protože jakmile nasadí potápěčskou výstroj, už je od sebe stěží rozeznáte. A finální únik před žraloky s výletní lodí na dohled má silně parodický nádech. Prostřední část je solidně vypjatá a zároveň i napínavá. Technická stránka mě nepobouřila, nebyla totiž vyloženě zaostalá, žralokům to slušelo. Ovšem iritující byl hudební doprovod, který dokonce navozoval dojem, že blížící se predátor vyluzuje i nějaký zvuk. Přístupnost zamezila krvavým jatkám, první dva smrťáky byly ubohé. Mandy Moore se odporoučela už v jedničce, o hvězdný status se nyní postaral John Corbett, tvůrčí parta ovšem zůstala pohromadě. Režisér Johannes Roberts, jenž se zaměřuje na hororovou tvorbu různorodé kategorie a kvality, se opětně nad scénářem sešel s Ernesto Rierou, dovedný kameraman Mark Silk se znovu postaral o barvitě nasnímaný podvodní svět se všemi jeho životu nebezpečnými nástrahami. Mladé maso v podobě Sophie Nélisse (od dob Zlodějky knih nám vyspěla), Brianne Tju, Sistine Stallone (Rambo se činil) a Corinne Foxx bylo náležitě vymácháno a jako návnada fungovalo na jedničku, navrch z břehu eroticky divákům kynula Brec Bassinger v roli šikanující tyranky. Výsledek má nechtěně směšné a značně předvídatelné momenty, ale nepostrádá i seriozní napětí a neotřelé nápady. Oproti jedničce jsem byl zabaven i absurdně pobaven. 8/10 ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Je možný, že mě to bavilo více, než před 2 roky jednička. Má to svižné tempo, dobrou atmosféru, několikrát jsem se dost dobře lekl. Žraloci ale průměrný, na postavách mi nezáleželo, i když holky to byly celkem fájn, smrti průměrný, ale zase jich nebylo málo. Závěr byl sice debilní, no mělo to alespoň šťávu. Na jedno zhlédnutí, je to asi v pohodě. ()

Reklama

Reklama