Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Schopnost utíkat nejrychleji ze všech na světě (na jakémkoliv světě, v němž se právě vyskytuje) by ježek Sonic bez mrknutí oka vyměnil za opravdového kamaráda. Ze svého lesního útočiště sice chodí navštěvovat dobráckého maloměstského šerifa Toma (James Marsden), ale ten se tak úplně nepočítá, protože si Sonica při jeho rychlosti ještě nestačil všimnout. A Sonic se snaží nezanechávat stopy své přítomnosti, protože ví, že by pak po něm šli. Kdo? Všichni! Jenže i ten nejopatrnější ježek může udělat malou chybu, kterou bylo v jeho případě dočasné vypnutí elektřiny v polovině Ameriky. Bezradná a znepokojená vláda na odhalení příčin kolosálního výpadku najme toho vůbec nejschopnějšího génia, lehounce šíleného Doktora Robotnika (Jim Carrey). A ten velmi brzy zavětří Sonicovu stopu. A Sonic rázem zjistí, že ani nejrychlejší nohy nemusí k úspěšnému útěku stačit, zvlášť když ztratil magické kroužky, které mu umožňovaly rychle cestovat mezi různými světy. Jediný, kdo zná jejich aktuální polohu, je jeho „kámoš“, šerif Tom, a ten se do záchrany mimozemského ježka před neúnavným a vynalézavým Doktorem Robotnikem zrovna nežene. Pak si však jako správný ochránce zákona uvědomí, že slabší je třeba bránit, a začnou se dít věci… (CinemArt)

(více)

Videa (7)

Trailer 6

Recenze (410)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Věková kategorie hráčů prvního dílu notabene i těch dalších je myslím někde mezi 30 a 50 lety, takže upřímně nechápu, proč je z nového filmu idiotská, infantilní a bezduchá břečka. Začátek je trochu fajn, ale Sonic je příšerně nadabovaný, James Marsden je mizerný herec a že někde bude naprosto nejhorším článkem filmu Jim Carrey, to bych v životě neřekl že zažiju. Není to vtipné, napínavé, dobrodružné a v akci je to zoufale plytké. Zapojení Sonica do reálného světa se vůbec nepovedlo. Detektiv Pikachu je o proti Sonicovi naprosto dokonalý film. Sega pro mě znamená hodně a u Sonica sem strávil a trávím stovky hodin, ale tohle je pro děti do pěti let. Nadával jsem českému distributorovi, že snad po celé zemi dal film do kin pouze nadabovaný, což sem ještě nikdy nezažil, ale teď už to naprosto chápu. Očekávat, že se na film vypráví do kina někdo nad deset let je mizivá. Zklamání jako prase. 40%. ()

CarnTheNunya 

všechny recenze uživatele

Ježek Sonic je v podstatě jen další z řad obyčejných pohádek. Kdyby mi bylo sedm let, nebo jsem se aspoň dokázal mentalitou do svých dětských let vrátit, tak bych si to asi užil víc a možná bych se i nějakým těm vtipům pořádně zasmál než abych se tomu jen tupě uchechtl. Jim Carrey hraje jako ve většině komedií, kde se objevuje, svou typickou roli takového toho "šoumena" a začíná s tím být trochu nudný, když je k tomu všemu jeho záporná role taková obyčejná a ne úplně výrazná. Ve výsledku je Ježek Sonic průměrná pohádka, nic světoborného krom toho, že se jedná snad o prvního hranou adaptaci této populární videoherní značky nenabídne. ()

Reklama

Honzek 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vlastně vůbec zlé. Jim hraje klasicky sám sebe, Sonic dělá blbosti ve stylu Flashe, jeho parťák s přezdívkou Donut Lord (James Marsden) je obstojnej a dá se na něj koukat. Film na vás kromě někdy velmi slušné audiovizuální podívané sype především vtipy a hlášky takovým způsobem že je toho humoru ke konci až až (nicméně dobrá polovina jouků šlape na výbornou). Nechybí zde několikafázový boss fight s vynálezem doktora Robotnika ani zlaté kroužky a místy z toho čiší smysl pro detail. Čekal jsem to vlastně mnohem horší a vyšla z toho nakonec pěkná sedmička z deseti alias 4* (neplést se Star Trekem, tam je Sedmá z devíti). Vlastně si to může úplně s klidem vytřít zadek s Detektivem Pikaču, kterej měl sice parárdního dabéra ale tím to haslo. Sonic je film pro všechny věkové kategorie a hodil by se spíš na letní program kina ale myslím, že ani v únoru tím nepohrdnete. Máte moje vřelé doporučení. Jo a když to půjde a vaše kino vám to dovolí dejte to v originále. P.S. Ty oči mohli být lepší ale pořád Sonic vypadá líp než jeho první inkarnace. Jo a doufám že tomu odklepnou dvojku a Carrey tam bude zas. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Z outsidera se nakonec vyklubal pěkný hit, který je úspěch i po finanční stránce. Sonic je překvapivě vemi zábavná a rodinná zábava, s roztomilým Ježkem, kterého si oblíbíte okamžitě a sympaťáka Jamese Mardsena taktéž. Jim Carrey má naopak svůj velký comeback a předvádí přesně to, proč jej jako herce milujeme. Humor je trefný, vizuál slušný a fungují i emoce, takže za mne příjemné překvápko. Bavil jsem se. Příběh***, Akce***, Humor****, Násilí>ne, Zábavnost****,Hudba***. 7/10. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Ježek Sonic, nejrychlejší bytost ve vesmíru, se schovává na Zemi. Nebo spíš schovával, protože po jednom průšvihu se o něm ví a po krku mu jde jak armáda, tak šílený vynálezce Robotnik. A Sonic tak musí spolu lidským kámošem Tomem vymyslet, jak z toho ven. Celovečerní dobrodružství podle slavné série počítačových her je neurážející a pohodová rodinná zábava, která se ale až příliš pokouší držet vyjetých kolejí a od ostatních ji nakonec odlišuje hlavně samotný hrdina, který je hrozný sympaťák. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (22)

  • Jim Carrey nebyl nadšen z toho, když fanoušci mluvili a radili filmařům, jak má Sonic vypadat. Jim Carrey tvrdí, že když fanoušci žili s postavou několik let, tak to neznamená, že jim postava patří. (tyzmrde)
  • Již od zveřejnění raných teaser plakátů vyjádřila internetová komunita obavy z toho, jak bude hlavní postava filmu se Sonicem vypadat, hlavně kvůli jeho tělesným proporcím. Poté, co byl 30. 4. 2019 uveden první trailer k filmu, prohnala se internetem obrovská vlna kritiky za finální vzhled Sonica (Ben Schwartz), který zásadně nesplnil očekávání fanoušků. Uživatelé Redditu a Twitteru hromadně zesměšňovali jeho lidsky vypadající oči a zuby, podivné tělesné proporce a obecně až příliš lidský vzhled. Po několika dnech studio Paramount zareagovalo příslibem, že vynaloží nemalé peníze na to, aby postavu předělala. Svou roli hrál i fakt, že se nabízelo přímé srovnání s nadcházejícím konkurenčním filmem studia Warner Bros téhož roku, a to Pokémon: Detektiv Pikachu (2019), jehož upoutávky se naopak setkaly s úspěchem u fanoušků. (Akrman)

Související novinky

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Nový Star Trek, Tiché místo i Sonic

Nový Star Trek, Tiché místo i Sonic

16.02.2022

Studio Paramount v rámci prezentace pro investory oznámilo kupu novinek, a jelikož je toho opravdu hodně, asi se do toho rovnou pustíme. Tou největší zprávou je čtvrtý Star Trek. Nové pokračování… (více)

Dočkáme se třetího Ace Ventury?

Dočkáme se třetího Ace Ventury?

21.03.2021

Žádná jiná role neproslavila Jima Carreyho víc než prakticky jedna z jeho prvních. V roli Ace Ventury, prapodivného zvířecího detektiva s bizarními metodami, divákům vůbec poprvé na velkém plátně… (více)

Růžový panter se vrátí

Růžový panter se vrátí

21.11.2020

Režisér Jeff Fowler, jehož Ježek Sonic byl jedním z nemnoha filmů, které jsme v letošním roce mohli ještě vidět v kinech, a Chris Bremner, scenárista úspěšného letošního akčňáku Mizerové navždy,… (více)

Reklama

Reklama