Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Schopnost utíkat nejrychleji ze všech na světě (na jakémkoliv světě, v němž se právě vyskytuje) by ježek Sonic bez mrknutí oka vyměnil za opravdového kamaráda. Ze svého lesního útočiště sice chodí navštěvovat dobráckého maloměstského šerifa Toma (James Marsden), ale ten se tak úplně nepočítá, protože si Sonica při jeho rychlosti ještě nestačil všimnout. A Sonic se snaží nezanechávat stopy své přítomnosti, protože ví, že by pak po něm šli. Kdo? Všichni! Jenže i ten nejopatrnější ježek může udělat malou chybu, kterou bylo v jeho případě dočasné vypnutí elektřiny v polovině Ameriky. Bezradná a znepokojená vláda na odhalení příčin kolosálního výpadku najme toho vůbec nejschopnějšího génia, lehounce šíleného Doktora Robotnika (Jim Carrey). A ten velmi brzy zavětří Sonicovu stopu. A Sonic rázem zjistí, že ani nejrychlejší nohy nemusí k úspěšnému útěku stačit, zvlášť když ztratil magické kroužky, které mu umožňovaly rychle cestovat mezi různými světy. Jediný, kdo zná jejich aktuální polohu, je jeho „kámoš“, šerif Tom, a ten se do záchrany mimozemského ježka před neúnavným a vynalézavým Doktorem Robotnikem zrovna nežene. Pak si však jako správný ochránce zákona uvědomí, že slabší je třeba bránit, a začnou se dít věci… (CinemArt)

(více)

Videa (7)

Trailer 5

Recenze (410)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Sonic, cez fakt, že je animátorsky urobený priam dokonale, nepripadá ani malým divákom roztomilo. Herec Jim Carrey je známy tým, že sa priamo vyžíva v trochu psychotických rolách. Podobný nádych vdýchol aj zlému doktorovi, ktorý hýri energiou a zápalom pre svoju vec. Jednoducho je vidieť, že sa tento herec opäť poriadne vybláznil. Chvíľami ale až priveľmi prehráva, čo trochu kazí celkový zážitok. Filmu škodí príbeh, ktorý je v skutku predvídateľný a napriek zvláštnym efektom a podareným dialógom sa začneme príliš nudiť. Sprievodná hudba, napríklad od skupiny Queen, však skvele ilustruje atmosféru okamihu. Objaví sa tu rad vtipných hlášok a momentov, ktoré však nepobavia i dospelého diváka. Pre mňa sklamanie, našťastie som sa na tomto snímku nezúčastnil v kinosále. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od Pikachua, kterého brutálně táhnul Ryan Reynolds, Sonic boduje téměř na všech frontách. Ano, příběh sice není žádným Nolanovým hitem, každopádně plyne velmi svižně a nezadrhává. Humor je kvalitní a je velmi dobře dávkován. Spousta (hlavně tedy vizuálních a zvukových) narážek na hry je opravdu povedená. Marsden je sympaťák, Carrey jako vždy boží a role záporáka se zhostil na jedničku, Sonic se povedl. Na závěr chci moc a moc ocenit práci studia a animátorů, za to jak vyslyšeli prosby a nářky diváků po prvním traileru a překopali vzhled Sonica. Už jen za to si film zaslouží zůstat v červených číslech! ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Pro děti možná až moc dospělé a pro dospělé je to možná až moc dětské, a tudíž se film úplně nezavděčí ani jedné skupině diváků. Srovnal bych to s nedávným Detektivem Pikachuem, který skončil zhruba stejně průměrně. Jim Carrey se po dlouhé době luxusně vžil do role, někdy může působit, že přehrává, ale že je to dětský film, tak musí projevit mimiku asi trochu více, aby to puberťáci pochopili. Stejně tak James Marsden je prostě sympaťák, na kterého se dobře kouká a působí přirozeně a v neposlední řadě si zaslouží pochvalu vizuálně povedený Sonic. Víceméně k celému vizuálu nic nemám, stejně tak i film jako celek se povedl a jako rodinná zábava s dětma na večer se to krásně hodí, zbytek ale může film vynechat, protože Sonic nemá moc čím překvapit. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Kdo na Sonicovi vyrůstal, tak musí cítit záchvat nostalgie. A to já rozhodně mám. Hodně jsem přál, aby Sonic uspěl, protože po vlažném přijetí Detektiva Pikachu (2019), jsem se obával, zda by mohly podobné laděné filmy vůbec vznikat. Navíc Sonic má potenciál na novou filmovou sérii a konec tomu taky perfektně nahrává. Ale nebudu komentář začínat od konce, i když to film dělá. Ten film je prostě neuvěřitelně roztomilý, vtipný a dle mně zaujme děti i dospělé. Respektivě bude bavit obě skupiny stejně. Hlas Sonica vybrali skvěle a jeho animace je perfektní. James Marsden jako jeho buddy ujde a trojici uzavírá Jim Carrey jako Doktor Robotnik. Carrey samozřejmě báječně přehrává a sem se to i hodí. Soundtrack má film kvalitní a dokonce používá nějaké osvědčené skladby. Takže já se bavil a bavil jsem se opravdu dobře. Kéž by bylo více takových herních filmů. Většina je zralá do béčkového odpadu. Sonic naštěstí ne. (85 %) ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Je to lépe režírované, nápaditější a mírně akčnější než třeba hraný Garfield, Méďa Béďa nebo Myšák Stuart Little, ale jinak oproti nim nějaký zásadní rozdíl nevidím. Pro videoherní fanoušky a děti do deseti let určitě v pohodě, jinak je ale Ježek Sonic jen velmi průměrnou rodinnou podívanou, která místy až příliš podceňuje divákovu inteligenci. Hyper-stylizovaný Jim Carrey je fajn, pokud zrovna nesklouzává za hranu trapnosti. Je pozoruhodné, jak často tvůrci využívají Sonicovu schopnost rychloběhu, když se jim to hodí k vytvoření nějakému gagu, ale skoro nikdy, když by to bylo na místě z hlediska praktického řešení problematických situací, v nichž se hrdinové ocitnou. Ještě štěstí, že si fanoušci na internetu vyřvali ten nový design Sonica, protože kdyby mělo zůstat u toho původního, měli bychom tu nového Kačera Howarda. Tak snad na to pak do toho kina aspoň šli. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (22)

  • Jim Carrey nebyl nadšen z toho, když fanoušci mluvili a radili filmařům, jak má Sonic vypadat. Jim Carrey tvrdí, že když fanoušci žili s postavou několik let, tak to neznamená, že jim postava patří. (tyzmrde)
  • Na začátku filmu je vysvětleno, že Sonic je speciální tím, že se narodil už takto rychlý. Ve hrách a animovaném seriálu je ale faktem to, že Sonic má svou rychlou právě díky svým červeným botkám, které ho dělají rychlého. Bez nich běhá normální rychlostí. (krtek6)
  • Městečko Green Hills je pojmenováno po první zóně Green Hill ze hry „Sonic the Hedgehog“ (vůbec prvního titulu ze série). Ke konci filmu je možné zaslechnout kus její melodie v klavírní verzi. V závěrečných titulcích je přímo uveden i původní skladatel Masato Nakamura. (Ryuuhei)

Související novinky

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Nový Star Trek, Tiché místo i Sonic

Nový Star Trek, Tiché místo i Sonic

16.02.2022

Studio Paramount v rámci prezentace pro investory oznámilo kupu novinek, a jelikož je toho opravdu hodně, asi se do toho rovnou pustíme. Tou největší zprávou je čtvrtý Star Trek. Nové pokračování… (více)

Dočkáme se třetího Ace Ventury?

Dočkáme se třetího Ace Ventury?

21.03.2021

Žádná jiná role neproslavila Jima Carreyho víc než prakticky jedna z jeho prvních. V roli Ace Ventury, prapodivného zvířecího detektiva s bizarními metodami, divákům vůbec poprvé na velkém plátně… (více)

Růžový panter se vrátí

Růžový panter se vrátí

21.11.2020

Režisér Jeff Fowler, jehož Ježek Sonic byl jedním z nemnoha filmů, které jsme v letošním roce mohli ještě vidět v kinech, a Chris Bremner, scenárista úspěšného letošního akčňáku Mizerové navždy,… (více)

Reklama

Reklama