Reklama

Reklama

Jurský svět: Nadvláda

  • USA Jurassic World: Dominion (více)
Trailer 2

Příběh filmu Jurský svět: Nadvláda se odehrává čtyři roky po zániku ostrova Isla Nubar, původního domova oživlých jurských tvorů. Ti se mezitím začali kontrolovaně i nekontrolovaně rozmnožovat a v důsledku toho jsme si museli zvyknout na jejich přítomnost v našem ekosystému, i na to, že už patrně nestojíme na vrcholu potravního řetězce. Existují lidé, kteří chtějí tuhle novou ohromnou sílu zneužít pro svůj prospěch, a na druhé straně lidé, již jim v tom chtějí zabránit a snaží se udržet svět v maximální možné rovnováze. K nim patří i Owen Grady (Chris Pratt) a jeho přítelkyně Claire (Bryce Dallas Howard), kteří nabyli patřičné zkušenosti v prvních dvou filmech. Doplňují je pak hvězdy Jurského parku, paleontologové Alan Grant (Sam Neill) a Ellie Sattlerová (Laura Dern) a teoretik s nadhledem Ian Malcolm (Jeff Goldblum). Ti všichni se pustí do dechberoucího souboje s časem, lidskými i ještěřími nepřáteli, aby se v situaci, která je nikoliv za pět, ale za minutu dvanáct, pokusili o nemožné. (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (649)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Třetí Jurský svět je kupodivu zábavná dinosauří jízda s velice dobrou režií Colina Trevorrowa, která ale doplácí na přeplácaný scénář, utahanou stopáž a taky pocit jisté zbytečnosti. Kdyby se nic z toho nestalo, svět by byl pořád stejný. Na druhou stranu i nastavovaná kaše může občas chutnat celkem dobře. Lidé tíhnoucí ke zvířatům a přírodě si užijí poselství o tom, jak je lidská existence ve výsledku nicotná, ostatní pak z filmu dostanou nejvíc, pakliže zkrotí svá očekávání na minimum a racionální uvažování nechají před sálem. 7/10 ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Tak, tohle vážně nevyšlo. Dílo již téměř ztratilo své kouzlo a je plné prázdných akčních scén, které mi sem rozhodně nesedí. Od Jurského světa očekávám diametrálně odlišný zážitek. Ani ve snu by mne nenapadlo, že půjde o další nezajímavou tuctovku, v níž je téměř třetina stopáže plná lidí, kteří se mezi sebou rvou a honí po městě na motorkách. Jde tak téměř o dvě hodiny nudy a finální půlhodinka, která se konečně přesouvá do zajímavějšího prostředí, má pramalou šanci tuhle slátaninu ještě zachránit. Především považuji nešťastné, vystavět hlavní zápletku na kobylkách. Dinosauři, ač to mělo být výhradně o nich, tak byli ve filmu upozaděni a tvořili pouze nedůležité kulisy během natáčení. Dle mého by mnohem lépe dopadl apokalyptický scénář, v němž by po letech přemnožení dinosauři začali vytlačovat ostatní živočichy a to včetně člověka. Tohle však byla odfláknutá trapárna. Abych taky něco napsal k světlým stránkám, tak nepopírám, že se mi velice zalíbil nápad opět začlenit původní herce z Jurského parku a seznámit je s těmi současnými. Výsledek byl bohužel nanjevýš předvídatelný a k uzoufání nudný. Nejen, že diváka při sledování vůbec nic nepřekvapí, ale jakoby se tu řada scén odehrála jako přes kopírák. Na závěr lze spekulovat, zda to vlastně nebyla pohádka pro mladší publikum. Ani na chvíli mi nepřišlo, že by mohly být klíčové postavy v nebezpečí a podtrhl to i fakt, že nikdo nebyl sežrán nebo zraněn. Přitom z původních filmů jsem měl pocit zcela odlišný a to včetně jedničky Jurského Světa. Doufám tedy, že tímto je série uzavřena a ustanou pokusy o další dojení původně legendárního nápadu. 40% ()

Reklama

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Tady u tohohle filmu je vidět, že ani legendární postavy dinosauří značku nespasí. Chyba filmu hned v úvodu je, že film udělal dinosaury žijící s lidmi jako normální věc. Místo toho měla trojka navázat hned na konec dvojky kdy se dinosauři poprvé objeví ve světě a nastane panika. Fyzikální zákony fungují ve filmu stejně dobře jako štít Kapitána Ameriky v MCU. Film je tak presycenej beckovejma akčními scénami, že ani nestíháte myslet nad nelogickym chováním postav, ale na to tvůrci možná tak trochu sázeli. Abych zas ale celej film nehanil, tak uznám, že naháněčka s raptorama na motorce ve městě byla celkem zajímavá a energetická. O postavy nemáte bohužel během sledování filmu nikdy strach, což je něco nemyslitelnýho pokud to porovnáte s prvním Jurským parkem. Další pro mě nemyslitelná věc je, že hlavní zaporák filmu je nějaká další noname organizace, která A TEĎ POZOR, geneticky upravila kobylky, který žerou obilí a lidstvu hrozí vyhynutí z nedostatku potravy. ANO, největší podpásovka filmu je, že hlavní hrozbou v dinosauřím blockbusteru nejsou dinosauři, ale zasraný kobylky. Jo nedělám si prdel. Navíc taky způsob jak se sešli všechny hlavní postavy v závěru filmu vám dává za pravdu, že se už tvůrci přestali jakkoliv snažit berou diváka jako za poacienta po llobotomii, ale hele! Tvůrci nakonec divákům připravili jedno překvapení a udělali jednoho dinosaura opeřenýho, tak jak by to podle historických záznamů mělo být správně, takže snad vše odpuštěno ne? No kurva že ne. 4/10 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jurassic World: Dominion je typický veľkofilm tejto doby. Príbeh je jednoduchý, zorientujú sa v ňom ľahko aj tí, ktorí snáď minulé filmy nevideli alebo ich dej zabudli. A tí, ktorí si ich pamätajú dobre alebo si ich pred návštevou kina na pripomenutie pustia, majú ako bonus rad odkazov na minulé zápletky. S logikou alebo ľudskými možnosťami si tvorcovia rozhodne nerobili starosti, čo k žánru patrí, a či tak alebo onak, celkom to pobaví. Horšia je dĺžka filmu. Dve a pol hodiny je skutočne príliš, tým skôr, že mnohé sa opakuje, len zakaždým v inom prostredí a medzi rôznymi postavami. Deti, ktoré práve prežívajú svoje dinosaurie obdobie, to možno ocenia, pretože tie nemajú svojich miláčikov nikdy dosť, ale všeobecne je film zábavný zhruba sto minút, tých štyridsať sedem navyše je zbytočných. (3.8.2022) ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Totálně nefuknční dějový věšák na repetitivní akční scény, který skáče jako blecha jen proto, aby nakonec odvyprávěl už několikrát vyprávěné, ale mnohem neobratněji a bez emocí. Scénář je naprosto katastrofální, režie akčních scén sice šilhá po ose Bourne Bond, ale ani v tom není extra zručná. Nakonec je to směs nepřehledné dinosauří MMA a sira Attenborougha po těžké mozkové příhodě. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (28)

  • V poslední fázi filmu se T-Rex projde za kulatou fontánou. To je odkaz na logo Jurského parku/světa. (Hovadin)
  • Ve snímku se mělo objevit ještě 5 dinosaurů, konkrétně rody Deinonychus, Elmisaurus, Oviraptor, Suchomimus a jeden neidentifikovaný teropod. Nakonec však byly scény s nimi vystřiženy. (Marasuchus17)
  • V scéne, kde Giganotosaurus prevráti terénne auto Biosynu sa dinosaurus pozerá cez okno prevráteného auta. Táto scéna odkazuje na Jurský park (1993), kde auto prevrátil T-Rex a taktiež sa pozeral cez okno prevráteného auta. (peetrejr)

Související novinky

Nový Jurský svět je v přípravách

Nový Jurský svět je v přípravách

23.01.2024

Dinosaurům v kinech rozhodně ještě neodzvonilo. V roce 2015 odstartovaná trilogie Jurský svět sice v létě 2022 oficiálně skončila, ale přestože druhý díl s podtitulem Zánik říše a zejména pak třetí… (více)

Super Mario zdolal 1 miliardu

Super Mario zdolal 1 miliardu

01.05.2023

Snímek Super Mario Bros. ve filmu od společností Nintendo a Illumination oficiálně po 26 dnech od premiéry překonal hranici 1 miliardy dolarů. Dohromady to je 490 milionů ze Severní Ameriky a 532 ze… (více)

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

23.01.2023

Každý rok se v předvečer velkého finále oscarové sezóny sejdou v Los Angeles členové nadace Zlatá malina, aby „ocenili“ ty nejhorší filmy uplynulého roku. Hlasování o tyto ceny se účastní zhruba 700… (více)

Druhý Avatar pokořil miliardové tržby

Druhý Avatar pokořil miliardové tržby

29.12.2022

Po pouhých dvou týdnech v kinech se snímku Avatar: The Way of Water podařilo světově překročit miliardové tržby, díky čemuž si tento sci-fi spektákl zároveň může připsat jedno prvenství letošního… (více)

Reklama

Reklama