Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karpatia, Vyšné Vlkodlaky: Hrabě Teleke z Tölökö se svým věrným sluhou Ignácem narazí při svém putování na polomrtvého lesního adjunkta Vilju, který se snažil odhalit tajemství podivného Čertova hradu, na němž prý straší. Hrabě zjistí, že rozpadající se hrad je sídlem zloducha barona Gorce, jež ke svým zločinným záměrům využívá fantastických vynálezů šíleného vědce Orfanika a tuší, že Gorc ve svých zříceninách skrývá jeho snoubenku, operní pěvkyni Salsu. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (584)

Ulrich 

všechny recenze uživatele

Barone! Vy jste poslouchal za dveřmi? - Zajisté. Je to velmi praktické :-) Pokud nějaký film u nás může dosahovat statutu "kultovní" je to rozhodně tenhle, kde si každý může ověřit, že prostě Milda Kopeckejch prostě ruluje... ()

Czernozub 

všechny recenze uživatele

Hlášky typu "A teď s ní můžu nanejvýš leštit příbory" jsou prostě nezapomenutelné, stejně jako Hrušínský jako Orfanik. ()

percival 

všechny recenze uživatele

plné hodnocení nemůžu dát právě kvůli tomu hroznému nářečí, které mě půlku fllmu vyloženě rušilo, vím, že mělo vyznít vtipně, ale na mě působilo hloupě, jinak filmu jako celku nelze nic vytknout... ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Solidní ujetina se super hláškami. Obzvláště mluva v podání lesníka je povedená. Operní prvky dobře dokreslují komickou atmosféru. Zápletka má své mouchy, ale je to sranda. *** Ve zkratce: Hrád vyleťá do povětřá. ()

J R C Pecuchet 

všechny recenze uživatele

Čóóŕtův hrad - tak strašááá !!!! První etapa evakuace dokončena !!! Ohřejte mi párek !!! Geniální scénář, obsazení, hudba i režie. Není co dodat 5 hvězdiček. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

90% - U mě stojí až těsně za "Adélou", ale stále je to pořád "řachanda". Škoda, že toto byla neodvolatelně poslední spolupráce Oldřicha Lipského a Jiřího Brdečky. "Tož bitvu jsem presrál, ale dobro se vyspál!" Reklamní slogan, za který by se nemusely stydět ani současné specializované agentury. ()

rounen 

všechny recenze uživatele

Dočolomanského nejlepší role... ten film má takový experimentální, strašidelný, šílený náboj, že mě posadil totálně na prdel, měl jsem z toho filmu vždycky různé pocity... strašně dobře natočeno s prvky černého humoru a herci odvedli nadvrcholový výkon... ()

Brusíček 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě česká klasika. Film je natočen zvláštím způsobem, dialogy jsou jak z mramoru :-), jako malej kluk jsem měl tenhle film hrozně rád, 85%. ()

RedHot 

všechny recenze uživatele

Sledoval jsem to nedávno po dlouhých letech a uronil jsem nejednu kroupu, na málokterý film mám tak živé nostalgické vzpomínky. Dodneška si vzpomínám, jak mě některé scény v předškolním věku děsily - kdo mi to také může vyčítat, parodie je to nanejvýš ztřeštěná a groteskní, ale i morbidní. ()

tyna97 

všechny recenze uživatele

Příjde mi jako takový roztomilý hororek, vhodný i pro děti. Za skvělé herecké obsazení a super hudbu dávám celých 5 *. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Jedna ze vzácných výjimek, kdy mnou československá klasika jen tak proletí a zanechá ve mě jen malinkou část toho, co ostatní hltají. To je případ komedie Oldřicha Lipského vypuštěnou do kinosálů v době jeho nejplodnějšího období. Kromě pár světlých chvil není pro mě tahle komediální klasika vůbec zajímavá. Naopak ji považuji za nesourodý chaos s nelogickým dějem. Zajímalo by mě, jak to asi napsal Jules Verne, jelikož tahle parodie na jeho dílo se mi takřka nelíbila. Ještě ten úvod, znázornění karpatské vesnice poblíž tajemného hradu a zdejšího lidu bylo drákulovsky sympatické. Zřícenina místního hradu byla krásná. Úsměvný byl ten "černokněžník" se zlatým uchem na skládacím mopedu, ale to je tak vše. Pokus o parodii tuhle zfilmovanou Verneovu adaptaci u mne pohřbil. [21501. hodnocení, 518. komentář, 84%, 446. nejlepší film, 503. nejoblíbenější film] ()

HH 

všechny recenze uživatele

Beethoven coby beranidlo ("Stejně napsal jenom jednu operu"), a spousta dalších vychytávek.... ()

Hopkins 

všechny recenze uživatele

Pokud existje člověk který tentofilm ještě neviděl tak by to měl honem rychle napravit , obsazení se poveddlo a hlavně nepřeberné množství gagů a humorných dialogů , které si ještě dlouho budete pamatovat . ()

Páně 

všechny recenze uživatele

Humor, který nikdy nemůže pochopit žádný cizinec. Neb těží z neuvěřitelných předpokladů, které jen náš krásný jazyk pro humor má. Je to naše specifikum, ze kterého když umíme vařit, tak uvaříme neskutečné věci. To je i případ Tajemství hradu v Karpatech. Naprostá většina komadiálních a humorných scén je dotažena téměř k dokonalosti, za účasti mnoha hereckých veličin. K zajímavé atmosféře snímku hodně napomohl Jan Švankmajer, zde coby rekvizitář. Takovéto dílo nemůže a nemělo by být hodnoceno jinak nežli nejvyšším možným hodnocením. ()

Související novinky

Zemřel herec Jan Skopeček

Zemřel herec Jan Skopeček

27.07.2020

Ve věku 94 let zemřel herec a dramatik Jan Skopeček. Skopeček, jenž měl na kontě přes 150 filmových i televizních rolí, patřil rovněž mezi zakladatele Divadla pod Palmovkou. Mezi jeho nejznámější… (více)

Tomáš Mašín se opět vrací do minulosti

Tomáš Mašín se opět vrací do minulosti

24.08.2014

Téměř 5 let od uvedení svého ceněného celovečerního debutu 3 sezóny v pekle (11 nominací na cenu Český lev) začal Tomáš Mašín natáčet svůj druhý celovečerní film. Přední český tvůrce reklam hned po… (více)

Michal Dočolomanský: 1942 – 2008

Michal Dočolomanský: 1942 – 2008

26.08.2008

Pro filmové a televizní diváky byl třeba detektivem Nickem Carterem z Adély, hrabětem Teleke z Tölökö z Tajemství hradu v Karpatech či mladým Pichandou z Tisícročné včely. Divadelní publikum jej… (více)

Reklama

Reklama