Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karpatia, Vyšné Vlkodlaky: Hrabě Teleke z Tölökö se svým věrným sluhou Ignácem narazí při svém putování na polomrtvého lesního adjunkta Vilju, který se snažil odhalit tajemství podivného Čertova hradu, na němž prý straší. Hrabě zjistí, že rozpadající se hrad je sídlem zloducha barona Gorce, jež ke svým zločinným záměrům využívá fantastických vynálezů šíleného vědce Orfanika a tuší, že Gorc ve svých zříceninách skrývá jeho snoubenku, operní pěvkyni Salsu. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (583)

MarkHoppus 

všechny recenze uživatele

Hrušinskej byl skvělej, ale jinak ten film samozřejmě odpovídá době ve které byl natočenej, dnes už asi nějaký široký masy diváků neohromí, ale je to pěknej film s českýma hereckýma hvězdama. ()

zly.dvojce 

všechny recenze uživatele

Doteď nezapomenu na počáteční scénu s rukou zapadanou v listí uprostřed lesa a další obrazy, jimiž jsem byl jako dítě fascinován. Ta nálož humoru mi došla samozřejmě až po letech a dala filmu nový rozměr. Coby robě to byl pro mě poměrně mystický a hororový zážitek. ()

petrik11 

všechny recenze uživatele

Obdobne ako u "Adely" ani tu sa nedá ísť pod 5. A myslím, že ho mám o čosti radšej ako "Adelu". Strašáničko a rázna horalská mluva ()

žlutaopoce 

všechny recenze uživatele

Veliké zklamání od mého oblíbeného rejži :o( Smutný a neveselý film, kterému navíc chybí svěží tempo Adély. Připomíná mi spíš příběh Brama Stokera, když Jonathan Harker přišel navštívit hraběte Drákulu na jeho hrad v Transylvánii, jenom tam chybí to napětí. Že je to komedie? Kdyby to nebylo psáno tak bych si toho ani nevšiml. Zklamali mě dokonce i moji oblíbenci: Miloš Kopecký a speciálně Rudla Hrušínský, který se nepřirozeně pitvoří. Jenom solidní hlášky a některé povedené scénky to jakž-takž zachraňují. ()

Týnidlo 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale tohle je film mého dětství a to mi je asi tak zhruba o 10 let méně, než-li filmu:D. Naprosto šílený, pro malou holku nemyslitelný film. Ale já ho milovala a dnes ho řadím k dobrým a úsměvným českým:) ()

Boudyy 

všechny recenze uživatele

Je to pořád dobrý film, ale nějak to nemá na dřívější Lipského filmy. Nebylo tam takové množství zapamatovatelných hlášek. Ale jinak je to po všech stránkách zajímavé (Švankmajerovy triky, výborné herecké výkony) a nenudí. ()

anyonecek 

všechny recenze uživatele

Spolu s Adéla ještě nevečeřela určitě můj top 10 oblíbených Československých komedií. Na tohle se můžu dívat pořád dokola a nikdy mě to neomrzí, vždy se upřímně zasměju a pokaždé si ze shlédnutí tohoto filmu něco nového odnesu. Na špatnou náladu jasná volba. ()

Cucina_Rc 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film režiséra Lipského. Skvělé herecké obsazení, skvělé herecké výkony a skvělá atmosféra, která vás vtáhne do děje. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Smíchy u toho nepukám, ale koutky mám celou dobu bezpečně nahoru. Velice milý film. "Bitvu sem presrál, hale dobře sem sa vyspál". ()

george82 

všechny recenze uživatele

Tak jako toto se dá považovat již za klasiku českého filmu. Každá část tohoto filmu má něco do sebe. Jen ten Dočolomanský mi tu v roli operního zpěváka moc nesedí. ()

MirkaP 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem tenhle film neměla ráda, docenila jsem ho později. Úžasné nářečí, skvělé obsazení, vtip a operní nadsázka - nic z toho mě v raném věku neoslovilo,ale dnes si právě to užívám. ♧ Pan Županič dabuje pana Dočolomanského naprosto dokonale. ()

Olafson 

všechny recenze uživatele

Čórtův hrád? Tam strašá, ja ja jaj tam strašá.... Dávno, pradávno tému, co žílo na Čórtovo hrádu pleméno loupeživejch rytýřů, ha ty lotrové mordováli kupce a poutníky, kehopak neutratíli, teho ukrutně tejráli nebo hladom moříli, hále skerzeva ty hovadný skutkové musíli všicí po smrti do pékla, kde čórt rozkázal jejich zatracenejm dušám, haby .............. haby.......... haby strašály na hrádě, jak zjednaný. Ha to strašání těch duchůch proklátejch bylo voprávdu k nevyderžení, že ty potomkové, co tam bydláli, utékli do světa širýho ha necháli Čórtův hrád na pospás kulichům ha..... ha netopejrům ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele

Film, který se tolik nepyšní legendárními hláškami je jich tu méně než v ostatních filmech pan Lipského, to však ale nevadí, neboť je zde přemíra vizuálního humoru a různé jazykové dvojysmysly. Orfanik Rudolfa Hrušínského neměl chybu a vůbec herecká sestava, která se tu sejde je úžasná lidé jako Vlastimil Brodský, Miloš Kopecký a i ten Določomanský, který je zde na webu jak jsme si všiml zatracován, nicméně, ačkoli není tak dobrý jako jeho kolegové hraje a myslím si, že dobře v rámci komedie. Operní vložky taky dobré, takže u mě další výborný film pana Lipského. ()

teltri 

všechny recenze uživatele

Tetno film som nikdy nevidel od začiatku. Možno v tom je problém. Súhlasim s golfistom a honajzem. Ale je to klasika. Pán Hrušinský a Kopecký Forever :-) ()

Levak.Bob 

všechny recenze uživatele

Čórtův hrááád! Tam strašááá!!! Vynikající umělecké dílo! Film má skvělé obsazení, geniální rekvizity od Jana Švankmajera, poutavou hudbu Luboše Fišera a vše ostatní dohromady dává velký originál české kinematografie. Ačkoliv je mezi dějem filmu, a příběhem z knihy jistý rozdíl - stěžejní myšlenka i zápletka v základu zůstává. Je to takový český steampunk, který se stylem prostředí i předmětů nese ve Verneovském duchu, a navazuje tak z části i na K. Zemana a jeho Verneo-tvorbu. Nepřekonatelné dílo! ()

Jehan 

všechny recenze uživatele

Nerad se opakuji, ale Oldřich Lipský byl mimo jiné průkopníkem žánru zvaného steampunk. Tento film je mistrovským veledílem v této oblasti a zároveň náramnou, typicky českou švandou. Scéna z hospody, kde oživí starce zahrabaného v hromadách kožešin baňkou pálenky, je naprosto geniální. Vizuální stylizace na jedničku! Gejzír nápadů, studnice absurdit, nezapomenutelný závěrečný masakr, jemuž předchází evakuace ve vláčcích Elektrula... no prostě skvost! Herci hrají jako o závod, s šíleným make-upem na hubě, ještě ta hudba k tomu, co bonus. Tarantula, policija, no to mě podrž! V CCCP jsem mimo jiné onen film viděl v ruském dabingu a v černobílé sestříhané versi. Děs! Verne by z toho asi zešedivěl, ale to je opravdu fuk. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem buď nepochopil, anebo nevim. Ty pěvěcký etýdy mě šíleně otravovaly, Dočolomanský taky a z vtipů mě bavil zhruba tak každej třetí. Na druhou stranu třeba tandem hrabě Miloš Kopecký a geniálně bláznivý vynálezce, který předběhl dobu o několik staletí, Rudolf Hrušínský, byli super. Na to, kolik jsem toho od Tejemného hradu v Karpetech čekal, jsou 3* zcela akurátní. ()

haffen 

všechny recenze uživatele

"Tohle zařízení dokáže obsluhovat i malé dítě." "Tedy i já..." Zvláštny film. Kopa dobrých hlášok. 4* ()

knihovna 

všechny recenze uživatele

Co napsat k této perle - snad jen toto - pokud někdo někdy četl původní román Julese Verna a potom viděl co z toho dokázali pan Brdečka s panem Lipským vytvořit za scénář, musí uznat, že to byli géniové. Za mě plná palba. ()

joelly01 

všechny recenze uživatele

Paneboze, toto je prece naprosta pecka a dokonalost sama. Vubec nechapu co by se na tomhle pokladu ceske kinematografoie mohlo nelibit ci co tomu vytknout. Vsak neni to nejlepsi kdyz venku je sychravo a poletuje listi a vy se doma schoulite pod deku na kanapatko, date si vyborny sypany hruskovy caj, talirek pernicku v cokolade a koukate na Tajemstvi Hradu v Karpatech? No? Co muze byt lepsiho? Ani nakup predrazene kabelky tak nezahreje u srdce! Mozna leda Alpy. Ale tam jedeme zitra, takze stejne dobre, ne? Btw. pro me jedna z nejatmosferictejsich filmovych scen ever: Zutra (Tona Hluchonemec) jede na te svoji "kolobce" lesem bonzovat na hrad. K tomu ta hudba. Filmovy orgasmus. ()

Související novinky

Zemřel herec Jan Skopeček

Zemřel herec Jan Skopeček

27.07.2020

Ve věku 94 let zemřel herec a dramatik Jan Skopeček. Skopeček, jenž měl na kontě přes 150 filmových i televizních rolí, patřil rovněž mezi zakladatele Divadla pod Palmovkou. Mezi jeho nejznámější… (více)

Tomáš Mašín se opět vrací do minulosti

Tomáš Mašín se opět vrací do minulosti

24.08.2014

Téměř 5 let od uvedení svého ceněného celovečerního debutu 3 sezóny v pekle (11 nominací na cenu Český lev) začal Tomáš Mašín natáčet svůj druhý celovečerní film. Přední český tvůrce reklam hned po… (více)

Michal Dočolomanský: 1942 – 2008

Michal Dočolomanský: 1942 – 2008

26.08.2008

Pro filmové a televizní diváky byl třeba detektivem Nickem Carterem z Adély, hrabětem Teleke z Tölökö z Tajemství hradu v Karpatech či mladým Pichandou z Tisícročné včely. Divadelní publikum jej… (více)

Reklama

Reklama