Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karpatia, Vyšné Vlkodlaky: Hrabě Teleke z Tölökö se svým věrným sluhou Ignácem narazí při svém putování na polomrtvého lesního adjunkta Vilju, který se snažil odhalit tajemství podivného Čertova hradu, na němž prý straší. Hrabě zjistí, že rozpadající se hrad je sídlem zloducha barona Gorce, jež ke svým zločinným záměrům využívá fantastických vynálezů šíleného vědce Orfanika a tuší, že Gorc ve svých zříceninách skrývá jeho snoubenku, operní pěvkyni Salsu. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (584)

lepinla792 

všechny recenze uživatele

Taškařice, která není mým šálkem kávy. Některé dobré fórky, příjemná hudba. Jenže mě to stačí sledovat 20 minut a nudím se. Holt mi to nesedlo. ()

ssarka 

všechny recenze uživatele

kde jen kde jsou scénáristé těchto kvalit....zde co věta to skvost....kam na to ty lidi dřív chodili,že dnes už nikdo tuhle cestu kvality nezná..slova jako z mramoru :) ()

IlMagnifico 

všechny recenze uživatele

Tajemství hradu v Karpatech mělo na kahánku. Chybělo vskutku málo a kvůli až příliš často skřípajícímu scénáři a nejedné technické nedokonalosti by se bylo rázem zařadilo mezi slabší Lipského filmy. Vypiplané výtvarno, solidní nápady, několik vydařených hlášek a slušivě přehrávající herci ale naštěstí dokázali celkový dojem zachránit, takže nakonec dopadlo poměrně šťastně. Samozřejmě ale ne tak šťastně, jako hrabě Teleke z Tölökö v epilogu... ()

Stoupa07 

všechny recenze uživatele

Stará klasika, která snad lety jen zraje k lepšímu. Verne by se asi divili, že jeho vážně myšlené dílo dostalo kabátek komedie, ale asi by se neurazil. Hlášky typu, bitvu som presrál, ale dobre sa vyspál, mne stále dostávají do kolen i přes to, že je znám již nazpaměť. ()

zeromen 

všechny recenze uživatele

Tohle můžou natočit jenom Češi, je to taková československá kravinka. Mezi mé oblíbené československé filmy ale bohužel nepatří i když to má velice solidní obsazení. ()

teckax 

všechny recenze uživatele

Obsahově to je báječné. Perfektní hlášky, kombinace až přespisovné češtiny s nářečím doslova lahodí uchu a velmi mě baví. Ale dost mi vadila všudypřítomná opera a jasně viditelný Švankmajer, coby výtvarník.... před jeho umem smekám, ale líbit se mi to prostě nelíbí. Škoda... jinak to bylo supr. ()

Kivis 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, který si dám klidně dvakrát do roka a pořád mě baví. Herecká extraliga si účast v této komedii očividně užívá. Kultovní postavy a ještě kultovnější hlášky. Vlastně ani nevím, proč nedávám pět hvězd. Možná mi přijdou nedostatečné operní výkony hraběte Tööölööökööö z Teleke a jsem lehce zklamaný, že mu baron Gorc z Gorců nedal ještě víc za uši. ()

futislav 

všechny recenze uživatele

Film, který měl být původně temným dramatem s prvky hororu se díky neustále krásnému počasí při natáčení překlopil do komediální podoby, navíc doplněné krásnými slovními hříčkami a skrytými gagy, kterých si často všimnete až po opakovaném shlédnutí. Celé to působí dojmem, že se herci rozhodli vpašovat do filmu co nejvíc legrace. Miloš Kopecký je zde nepřekonatelný. Role padouchů mu prostě seděly. ()

evangelik 

všechny recenze uživatele

Skvělé triky Jana Švankmajera. Bez nich by to byl spíš podprůměrný film. Nejvíc se mi líbila scéna, jak "ho" propíchl tou basou. No a krásná Myriota v podání Jaroslavy Kretschmerové, taky dobrá hláška... ()

KraLuban 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je fakt perla:)! Někdo si úžasně vyhrál s dialogy, je to vtipné, zábavné a ač příběh celkem kravina, rozhodně super film. ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele

A tak sa nám pod taktovkou Oldřicha Lipského opäť stretol Michal Dočolomanský, Miloš Kopecký a Rudolf Hrušinský, tentokrát spolu s p. Brodským, Hartlom, atď. Dopadlo to skvele. Verneovka s typickým humorom od pána Lipského, posadená do pekného prostredia. Film má riadne parodický nádych, pekne šliape na päty Adéle, ale nedobieha ju. Tento film je aj tak pecka. Ja tento druh humoru zbožňujem. ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele

Kultovní film, zajímavé parodické zpracování Verneho předlohy, i když na druhou stranu humor trošku rozpředává původní myšlenku střetu vědy a pověrčivé vesnické společnosti. Proto film ztrácí veškeré přidané hodnoty a zůstává "jen vtipný" těžící z Telekeho z Tölökö. ()

Související novinky

Zemřel herec Jan Skopeček

Zemřel herec Jan Skopeček

27.07.2020

Ve věku 94 let zemřel herec a dramatik Jan Skopeček. Skopeček, jenž měl na kontě přes 150 filmových i televizních rolí, patřil rovněž mezi zakladatele Divadla pod Palmovkou. Mezi jeho nejznámější… (více)

Tomáš Mašín se opět vrací do minulosti

Tomáš Mašín se opět vrací do minulosti

24.08.2014

Téměř 5 let od uvedení svého ceněného celovečerního debutu 3 sezóny v pekle (11 nominací na cenu Český lev) začal Tomáš Mašín natáčet svůj druhý celovečerní film. Přední český tvůrce reklam hned po… (více)

Michal Dočolomanský: 1942 – 2008

Michal Dočolomanský: 1942 – 2008

26.08.2008

Pro filmové a televizní diváky byl třeba detektivem Nickem Carterem z Adély, hrabětem Teleke z Tölökö z Tajemství hradu v Karpatech či mladým Pichandou z Tisícročné včely. Divadelní publikum jej… (více)

Reklama

Reklama