Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karpatia, Vyšné Vlkodlaky: Hrabě Teleke z Tölökö se svým věrným sluhou Ignácem narazí při svém putování na polomrtvého lesního adjunkta Vilju, který se snažil odhalit tajemství podivného Čertova hradu, na němž prý straší. Hrabě zjistí, že rozpadající se hrad je sídlem zloducha barona Gorce, jež ke svým zločinným záměrům využívá fantastických vynálezů šíleného vědce Orfanika a tuší, že Gorc ve svých zříceninách skrývá jeho snoubenku, operní pěvkyni Salsu. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (583)

kajas 

všechny recenze uživatele

Ve snaze dohnat si mezery v československé kinematografii padla moje volba na známou parodii, její téma a zpracování se u mě ale totálně minulo účinkem, zasmála jsem se možná jednou a trpěla jsem u operních „odrhovaček“. Tenhle Lipský tedy už ne. ()

Anglie 

všechny recenze uživatele

Trojice Dočolomanský-Kopecký-Hrušínský opět prokázala svoji genialitu, včetně režiséra Lipského. Nutno vidět!!! ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

.....ozaj veľmi,veľmi voľné pokračovanie (?) filmu Adela ješte nevečeřela ...aspoň tak sa to nejako prezentovalo kedysi ....z môjho pohľadu úplne samostatný film. Tiež veľmi dobrý ,originálny je námet i výborné spracovanie s elitou hercov tej doby...ale slabšie ako Adela..... ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické +4* díky hereckému obsazení i poněkud podobnému vyznění připomíná tento film starší Adélu a proto ho beru trochu s rezervou a ubírám jednu hvězdičku za originalitu. Ale i tak je to pro mě velmi kvalitní zábava s nezapomenutelnými scénkami a hláškami. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 3 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Vynikající humor, skvělé detaily ve scénáři. Operní diva "Salsa Verde" (kdo nezná význam těchto španělských slov, doporučuji přeložit si) a dobrodružné pátrání po ní plné vtipu a gagů zdobí tento film. Díky tomu, že když jsem pobýval v New Yorku, bylo to naše jediné DVD s čekým filmem, viděl jsem ho opravdu mnohokrát a stejně se stále bavím. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Velmi podarena a svojrazna je komedia Tajemstvi Hradu v Karpatech. Parodia na Fantomasa a spustu romanov 19. storocia v podani Michala Docolomanskeho, ktoreho praveze osobne nemam rad /ako herec mi proste vadil/, len si myslim, ze Hrusinsky bol lepsi a mam tohoto herca radsej. Pacil sa mi aj herecky vykon Myslikovej a Kretschmerovej .... K tomu musim dodat, ze som to nevidel ako dieta, ale az pred par rokmi, takze az taky citovy vztah ako ostatni uzivatelia k tomuto filmu nemam. A stale si myslim, ze Kladivo na Carodejnice a Spalovac Mrtvol su o stupienok vyssie. 75 % ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Parodie na všechny detektivky a Sherlocka Holmese. Neopakovatelné hlášky typu Krleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeš. Hudba je nádherná, herci vynikající a Kopecký tu hraje snad nejlepší crazy roli. Klenot české komedie ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Ať žije Jules Verne, ať žije plnovous Miloše Kopeckého, ať žijí operní šašci v punčochách a absurdní humor! ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Vtipná komedie s prvky sci-fi. Kdy šílený vědátor chce dosáhnout svého za každou cenu a nenechá si to od nikoho překazit. Tajemství hradu v Karpatech je každopádně jedno z tajuplných děl české kinematografie. 80% ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Nevím, čím přesně to je, ale tento snímek mi moc dobře nesedl. Možná to bylo přemírou satiry a absurdností, u kterých jsem se nedokázal pořádně zasmát, ale závěrečné rozuzlení bylo pro mě nečekané a svým způsobem geniální. Nicméně herci zde byli naprosto perfektní a díky nim jsem si přeci jen nakonec Tajemství hradu v Karpatech více méně užil... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Než se dostali na ten hrad, tak mi ten film připadal dost nudný a nevtipný. Naštěstí s příchodem na hrad a seznámením s jeho bizarními obyvateli se ten film zlepšil a dočkal jsem si i vtipných scén, jenže i tak mě ten film celkově tolik neoslovil a na víc jak 3* ho fakt nevidím. Navíc mi v závěru připadal přehnaně překombinovaný s nápady, ale zase to vynahradila poslední scéna, která mě z celého filmu pobavila jednoznačně nejvíc. Místy je ten film i příjemný, ale jak jsem psal, zas tolik mě neoslovil. 3* ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Tak toto je pro mě naprosto vymazlená parodie na Verneův román. Herci si užívají hraní, detaily jsou naprosto promyšlené, zpívají se zde opery a dokonce pro ně vymysleli nový jazyk, kterým mluví horalé v Karpatii. Hrabě Teleke z Tölökö (opět aristokraticky přesvědčivý Michal Dočolomanský, tentokrát s hlasem Ladislava Županiče), a v uměleckých operních kruzích známý jako El Contecante, vyráží do hor, aby zapoměněl na ztrátu své milované snoubenky, taktéž operní pěvkyně Salsy Verde (Evelyna Steimarová). Doprovází ho věrný komorník Ignác (dobrotivý Vlastimil Brodský), který svému pánu do kopců na zádech táhne také mohutné pohodlné křeslo, aby pán mohl pěkně pohodlně piknikovat. A tu zasvitne jiskřička naděje, že jeho snoubenka žije, když zachrání život lesnímu adjunktovi Vilju Dózimu (Jan Hartl) a dozví se, co ho postihlo. Dózi se bojí jen jednoho, svojí "krásné" snoubenky (Jaroslava Kretchmerová) a tak doprovází hraběte na zříceninu Čórtova hrádu, který patří padouchovi baronu Gorcovi z Gorcu (kdo jiný než skvělý Miloš Kopecký). Tomu slouží sluha Zutro, pro ostatní Tóma hluchoněmec (Augustin Kubáň), který s sebou stále tahá "folkloristické předměty" s ušima a očima. A především vynálezce Orfanik (Rudolf Hrušínský), který je, jak sám trefně říká, vědeckotechnický revolucionář a posílá mimo jiné rakety na Měsíc. Samozřejmě musí dojít ke střetu mezi dobrem a zlem. A přichází nejdříve obrovská naděje, nakonec však rozčarování, když hrabě zjistí, že jeho snoubenka je opravdu už po smrti. Z vesničanů z Vyšných Vlkodlaků mě pobavil krčmář (Oldřich Velen) a starý kmet (Samuel Adamčík). Pro mě je to úžasná bláznivá komedie, u které se stále směju, až se za bříško popadám. Vítejte hrabě Tölökö z Teleke. "zapoměl jsem, že jste také zloděj" "Ano, ale pouze z terapeutických důvodů." ()

ZuzkaZ 

všechny recenze uživatele

Oproti Adéle či Marečkovi sice slabší, ale i tak vynikající československý film, který mi z nepochopitelných důvodů dlouho unikal a viděla jsem ho poprvé až nyní. Hrabě Teleke z Tölökö je sice teda až moc patetický a přišel mi trochu otravný, ale zase je tu Hrušínský a Kopecký :-)...Geniální vynálezy a hlášky - hlavně teda Hrušínský a jeho: "Karbonizujte koksohydráty. - Provedem. Termujte nukleáry. - Provedem. Akcelerujte moderáty. - Provedem. Ohřejte mi párek. - K službám :-)." ()

Související novinky

Zemřel herec Jan Skopeček

Zemřel herec Jan Skopeček

27.07.2020

Ve věku 94 let zemřel herec a dramatik Jan Skopeček. Skopeček, jenž měl na kontě přes 150 filmových i televizních rolí, patřil rovněž mezi zakladatele Divadla pod Palmovkou. Mezi jeho nejznámější… (více)

Tomáš Mašín se opět vrací do minulosti

Tomáš Mašín se opět vrací do minulosti

24.08.2014

Téměř 5 let od uvedení svého ceněného celovečerního debutu 3 sezóny v pekle (11 nominací na cenu Český lev) začal Tomáš Mašín natáčet svůj druhý celovečerní film. Přední český tvůrce reklam hned po… (více)

Michal Dočolomanský: 1942 – 2008

Michal Dočolomanský: 1942 – 2008

26.08.2008

Pro filmové a televizní diváky byl třeba detektivem Nickem Carterem z Adély, hrabětem Teleke z Tölökö z Tajemství hradu v Karpatech či mladým Pichandou z Tisícročné včely. Divadelní publikum jej… (více)

Reklama

Reklama