Reklama

Reklama

Jaga. Košmar ťomnogo lesa

  • Rusko Яга. Кошмар тёмного леса (více)

Obsahy(1)

Démon zvaný Baba Jaga sa jedného dňa oslobodil a zatúži po novej energii, ktorú mu majú dodať deti. Ideálnou sa pre neho stáva mladá rodina, ktorá začala bývať na okraji lesa, kde i on ma svoje sídlo. Baba Jaga má však nečakaného protivníka a tým je Egor, starší brat malého dievčatka, ktoré záhadne z domu zmizlo... (dyfur)

Recenze (72)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Svjatoslav pokračuje vo svojich hororoch s mytologickými postavami, a s výnimkou mierneho zaváhania v podobe Rusalky odvádza dobrú prácu - a ani táto Yaga nie je výnimkou. Opäť šetrí lacnými šokmi či vraždami, a koncentruje sa skôr na atmosféru, postavy a ich vzájomné vzťahy. Trojica teenagerov, ktorí na začiatku filmu ešte veľmi dobre nevychádzali, musí spojiť svoje sily a postaviť sa zlej čarodejnici, pretože tá uniesla malú sestru jedného z nich a dospelých pomocou svojich síl zhypnotizovala. Dokonca sa musia dostať cez krb v jej "chalúpke" až do jej temného sveta. Režisér ma presvedčil, že Rusi horory nakrúcať vedia, pokiaľ chcú. Detské postavy sú úplne v pohode, príbeh ma zaujal, hudba a kamera sú na špičkovej úrovni. Už len na tej "desivosti" treba trochu popracovať, aby som mal aj pocit, že sledujem horor, a nie temnejšiu detskú fantasy v štýle posledných dielov Pottera. Ináč príjemný kúsok a za mňa odporúčanie. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Asi budu jediný co to bude kritizovat, ale mě to nevadí nejsem ovce csfd a nepapouškuji stejné názory jiných naštěstí. Tak, že v lese žije Baby Yaga co unáší děcka a pak je asi zabíjí? Zhruba do 30 minuty je to v pohodě uvidíme rozmazleného kluka co si o sobě moc myslí (taky za to dostane ranu a chtějí ho i zabít jo chlapče to tě naučí chovat se k lidem z úctou ) jeho novou matku (předchozí umřela při autonehodě) a malé děcko a chůvu, která se jim o to děcko stará, ale je divná. Pak to děcko zmizne a ten kluk ho s jednou holkou a jedním nagelovancem hledá a to je celý film. Do scény v té chalupě nebo co to bylo kde s nima mluvil ten chlápek je to v pořádku pak se tam začnou objevovat jakési mysteriózní a fantasy sračky začne tam na ně útočit cyborg nebo co to bylo jeden z kluků si dá dostaveníčko s vražednýma pružinama dva zmizí bůhví kam a nikomu nechybí a mezi tím tam s nima kecá mrtvá dívka. Baby Yaga se zde takřka neobjeví většinou vidíme jen prst,ruku, stín nebo, když se objeví je to v 5 sekundové záběru z , kterého má divák kulové. Chtěl jsem dat 60, ale jdu níže 20 a i to je moc podobné zklamání jako Nevěsta. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak pro mne nejlepší Podgajevskiho film, ba co víc, byl jsem spokojenější než u námětově podobného The Wretched. Jaga byla před dávnými časy poražena, nikoliv však zničena, jak už to u démonů bývá.Nyní opět našla způsob, jak se do našeho světa vrátit. Stačí jen najít toho, kdo má dostatečně černou duši a již navštívil říši mrtvých. Děti se ztrácejí, neboť Jaga je unáší a požírá. Jakmile na dítě všichni jeho blízcí zapomenou, není pro něj návratu. Když se jí postaví trojice mladých, stává se z příběhu jedna velká noční můra. Líbilo se mi prolínání snů s realitou, přechody do paralelního světa, tajemný les, v němž i za denního světla musejí sluneční paprsky bojovat s hustou mlhou, i zlověstné předivo rudých vláken vedoucích do doupěte čarodějnice. Surrealistický příběh, kde se věci i lidé proměňují, mizí a zase se objevují, má atmosféru i napětí. Není prvoplánově strašidelný od začátku až do konce, ale v některých scénách zamrazí. Tradičně velmi dobrý vizuál doplněný slušnou hudbou. A samozřejmě některé typicky ruské držky nezklamaly, ale tentokrát mi do příběhu sedly. Oceňuji, že místo kompletního digitálního bubáka zůstal prostor pro fantazii. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak mám za sebou tuhle ruskou lehce hororovou fantasy pohádku. Tohle je moje třetí setkání Podgajevskij(eho) tvorbou. A zatím asi jedná o nejpovedenější kousek. Problém je v tom že zrovna moc neholduju hororům kde se proti zlu postaví děti ( teenageři ). Kamera a vizuál filmu jsou na skvělé úrovni. Obsahově mě to ale už tolik nezaujalo. Čím víc se tenhle kousek blížil ke konci tím víc mi bylo jasný že konec bude průser. A měl jsem pravdu. Konec mi přišel vyloženě trapnej. Když porovnám Jaga. Košmar ťomnogo lesa versus The Wretched. Jaga mě učarovala spíš svým vizuálem ( až na ten konec ) obsahově ale vítězí The Wretched. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Rusáci majú svoj štýl točenie filmov ale tento je celkom v pohode. Kamera výborná, hudba tiež a masky aj keď pre horor slabučké tak pekné.Detskí herci prehrali dospelé drevá o 2 triedy a našťastie boli aj sympatickí. Troška mi to pripomenulo nedávno zhliadnutí The Wretched ktorý bol však lepší. Tiež je tu čarodejnica( báť sa jej rozhodne nebudete) ktorá kradne deti a potom na ne rodičia zabudnú. Skôr ako horor je to taká temnejšia rozprávka . Každopádne pre Rusákov palec hore. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Soundtrack Nicka Skachkova obsahuje celkem 22 písní se stopáží přes 46 minut. Kromě toho film dotváří další 3 písně: „Mephisto’s Lullaby“ hudebníka Xtortion Audio v podání Yaira Albega Weina & Ora Kribose, „Civik“ ruského muzikanta Tonyho Igyho a „Jardins sous la Pluie“ z poslední třetí části suity Estampes Clauda Debussyho. (noelcoward73)
  • V 62. minutě jeden z chlapců v obchodě otevře a poté zavře regál s potravinami. V následujícím záběru ho ale zavírá znovu. (Duoscop)

Reklama

Reklama