Reklama

Reklama

Jaga. Košmar ťomnogo lesa

  • Rusko Яга. Кошмар тёмного леса (více)

Obsahy(1)

Démon zvaný Baba Jaga sa jedného dňa oslobodil a zatúži po novej energii, ktorú mu majú dodať deti. Ideálnou sa pre neho stáva mladá rodina, ktorá začala bývať na okraji lesa, kde i on ma svoje sídlo. Baba Jaga má však nečakaného protivníka a tým je Egor, starší brat malého dievčatka, ktoré záhadne z domu zmizlo... (dyfur)

Recenze (72)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jaga bruslí na hraně strašidelného příběhu pro děti a regulérním hororem a to většinou nedělá dobrotu. Pokud jde o řekněme dospělé momenty, tak tu potenciál byl a dá se mluvit o solidní atmosféře i napětí. Nicméně vzápětí film přepne do módu, který cílí na mladší publikum a všechno je špatně. Neprospívá ani chybějící krev či zbytečně zamotaný jednoduchý příběh zdánlivě postrádající pravidla. Po Rusalce jsem od Podgajevského čekal víc. Z mého pohledu se jedná o zatím jeho nejhorší film. 40% ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Rusáci majú svoj štýl točenie filmov ale tento je celkom v pohode. Kamera výborná, hudba tiež a masky aj keď pre horor slabučké tak pekné.Detskí herci prehrali dospelé drevá o 2 triedy a našťastie boli aj sympatickí. Troška mi to pripomenulo nedávno zhliadnutí The Wretched ktorý bol však lepší. Tiež je tu čarodejnica( báť sa jej rozhodne nebudete) ktorá kradne deti a potom na ne rodičia zabudnú. Skôr ako horor je to taká temnejšia rozprávka . Každopádne pre Rusákov palec hore. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Svjatoslav Podhajevskij podvrdil svoju úlohu ruského Del Tora. Baba Jaga je fantasy/horor určený najmä kategórii mladý dospelý. Podobne ako v Rusalke autor zvládol veľmi dobre prvú polovicu filmu (možno o niečo viac ako hodinu) potom to bolo predsa len o niečo slabšie. Čo možno považovať za veľké plus ruskeho fiomu vyvarujeme sa genderovej a rasovej korektnosti. Nič tam nie je vkladané na silu (ani povinné zábery na tenisky Vans v každom americkom filme pre teenagerov) a mladý Jegor má na sebe tričko New York Giants. Ruku na srdce, dokažete si predstaviť v Stranger Things niektorého z chlapcov v tričku AK Bars Kazaň či CSKA Moskva??? 😂 Rovnako ako mladý herci svojimi výkonmi nesklamali ani dospelý a tak sme sa dočkali viac ako slušného fantasy s prvkami hororu. Škoda predsa len slabšieho záveru už by som rád po viac ako 200 hodnoteniach opäť udelil 5*... ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

V životě bych nevěřila, že přijde den, kdy dostanu chuť vopíchat Babušku Jagušku. V Mrazíkovi mě fakt nerajcovala, v Hellboyovi už vůbec ne a Kýnu John Wick je sice frajer, ale je to chlap. Jenže člověk míní, Buddha mění a tak sem v téhle ruské hororové pohádce ééé hororu, dostala šukézní Jagu, kterou bych jako chůvu brala a nechala bych se tak 2x týdně pohlídat. Náš hlavní hrdina je ale v pubertálním věku, permanentně nasranej a navíc se zakouká do místní Máši, či Dáši, bo konkrétně Dania se menuje (snad) a tak Jagu prcat, na rozdíl od tatíka nechce a nehodlá jí tolerovat, na rozdíl od vygumovanýho tatíka, že Jaga žere děti a to tak origoš, že co sežere, jako by nikdy nebylo. Jop, všichni vymazaný aj z fejsbůku natož z dutých hlav vodkou posilněného ruského lidu a tudíž, když Jaga čorkne jeho malou ségru, náš hero, jeho skoroholka a týpek co je asi schizofrenik, páč jeho postava prodělá několikrát změnu chování (ultra kokot, vcelku fajn, zase kokot, Mirek Dušín hadr) se rozhodnou malou zachránit, přemoci Jagu a to vše bez prcání. Jako bonus se přidá místní typan co, na samotě u lesa, Jagu už dlouho chce dostat (ne do postele, ale sejmout), jelikož si stejně jako náš hero, zázračně nenechal vygumovat paměť. Zní to mrdle? Ale je to celkem koukatelný, tak neváhej a Jagu dej, pyčo! ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Na dětský film je to docela drsné, na horor zase málo strašidelné. Podgajevskij se rozhodl pro formát, který byl na vrcholu v osmdesátých letech, kdy vznikaly perly jako Critters, Gremlins a Krotitelé duchů. Jenže tehdy se odlehčovalo vtípky a svou práci odvedla nezbytná nadsázka. Tohle se bere strašlivě vážně a díky studenému vizuálu a odtažité kameře se snímek otírá o regulérní duchařský horor. Bohužel to také znamená, že si není možné vytvořit vztah k žádné postavě. Všichni ti skvělí dětští herci tady házejí perly sviním. Režisér má talent na kompozici scén a dostal k ruce i chytrý scénář, jenže obojí svým přístupem efektivně udusil. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Soundtrack Nicka Skachkova obsahuje celkem 22 písní se stopáží přes 46 minut. Kromě toho film dotváří další 3 písně: „Mephisto’s Lullaby“ hudebníka Xtortion Audio v podání Yaira Albega Weina & Ora Kribose, „Civik“ ruského muzikanta Tonyho Igyho a „Jardins sous la Pluie“ z poslední třetí části suity Estampes Clauda Debussyho. (noelcoward73)
  • V 62. minutě jeden z chlapců v obchodě otevře a poté zavře regál s potravinami. V následujícím záběru ho ale zavírá znovu. (Duoscop)

Reklama

Reklama