Reklama

Reklama

The Get Down

(seriál)
Trailer
Hudební / Drama
USA, (2016–2017), 11 h 13 min (Minutáž: 50–93 min)

Kamera:

William Rexer

Hrají:

Yahya Abdul-Mateen II, Mamoudou Athie, Giancarlo Esposito, Tremaine Brown Jr., Herizen F. Guardiola, Justice Smith, Jimmy Smits, Yolonda Ross (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(11)

Obsahy(1)

Talentovaná a energická mládež jižního Bronxu se v roce 1977 rychle řítí za svým snem a píše hudební historii. (Netflix)

Recenze uživatele SpaceOdyseus k tomuto seriálu (8)

The Get Down (2016) 

1. Serie: Je to parada. Takovy az pohadkovy pribeh o vzniku djingu potazmo hip-hopu a toto tema me moc zajima. Od prvniho dilu z obrazovky kape atmosfera cerneho Bronxu, kde bych rozhodne nechtel zit ale zabijel bych abych se tam mohl na chvilku podivat. Prvni dil je uzasny. Skvele natoceny, skvela vyprava a Luhrman skvele zacina odvijet nekolik dejovych linek. Skoda, ze dalsi dily kvalit pilotu nedosahuji. Spatne nejsou, ale vysoko nasazenou latku nepreskoci. Moc se mi libili drobnostky jako kung-fu stylizace Shaolina a Flashe, vsudypritomne graffity, uvozovani deje soucasnym raperem (NAS!), nebo prokladani dilu dobovymi zabery. Jsem proste z teto sestidilne miniserie nadseny a smele se v mem zebricku radi vedle filmu Beat Street nebo Scratch. ()

Season 1 (2016) (S01) 

Je to parada. Takovy az pohadkovy pribeh o vzniku djingu potazmo hip-hopu a toto tema me moc zajima. Od prvniho dilu z obrazovky kape atmosfera cerneho Bronxu, kde bych rozhodne nechtel zit ale zabijel bych abych se tam mohl na chvilku podivat. Prvni dil je uzasny. Skvele natoceny, skvela vyprava a Luhrman skvele zacina odvijet nekolik dejovych linek. Skoda, ze dalsi dily kvalit pilotu nedosahuji. Spatne nejsou, ale vysoko nasazenou latku nepreskoci. Moc se mi libili drobnostky jako kung-fu stylizace Shaolina a Flashe, vsudypritomne graffity, uvozovani deje soucasnym raperem (NAS!), nebo prokladani dilu dobovymi zabery. Jsem proste z teto sestidilne miniserie nadseny a smele se v mem zebricku radi vedle filmu Beat Street nebo Scratch. ()

Where There is Ruin, There is Hope for a Treasure (2016) (E01) 

Parada. Zacatek byl trosku pomalejsi, ale to je vzdy, kvuli nutnemu seznameni s novyma postavama. Ale i tak byla od zacatku citit hutna atmosfera Bronxu. Diky pouziti dobovych zaberu a skvele vyprave atmoska z obrazovky primo kape. Od pripravy na mejdan to zacla byt skvela jizda, kde se Luhrmann vytahnul vybornou rezii a dravym strihem. Tesim se na dalsi dily! ()

Seek Those Who Fan Your Flames (2016) (E02) 

Dej se trosku rozmelnuje, nektere podzapletky vypadaji trosku vykonstruovane. Ale je strasne fajn sledovat vznik djingu a hip-hopove kultury. Jak Grandmaster vyucuje Shaolina, to byla parada. ()

Darkness is Your Candle (2016) (E03) 

Bohuzel si The Get Down zatim nedrzi kvalit skveleho prvniho dilu. Luhrmannuv svezi strih je ten tam a nektere podzapletky nejsou zas tak moc zajimave. Stale je tu ale atmosfera cerneho Bronxu a stale jim moc fandim v hledani the get down. ()

Forget Safety, Be Notorious (2016) (E04) 

Ve ctvrtek dile dej hezky kraci kupredu, charaktery se probarvuji a atmosfera houstne. Stale parada. ()

You Have Wings, Learn To Fly (2016) (E05) 

Ne kazdy zvladat strihat mezi vice dejovymi linkami tak poutave jako Nolan, takze zacatek epizody trosku skripe. Take tu je mistama vic patosu, nez by mi bylo po chuti. Ale jinak to je zase super dil a moc se tesim na finale, ktere teda vypada epicky. ()

Raise Your Words, Not Your Voice (2016) (E06) 

Nemuzu dat poslednimu dilu plny pocet, protoze prvni epizoda byla tak nabusena, rozmachla, skvele natocena, ze by rozhodne nezapadla ani na velkem platne. Oproti tomu finale nema takovou vypravu, nebo i remeslnou zrucnost za kamerou. To ale nic nemeni na faktu, ze jde o skvele zakonceni skvele miniserie. Finalni battle byl radost pohledet i radost poslouchat. ()

Reklama

Reklama