Reklama

Reklama

Tři chlapi na cestách

Obsahy(1)

Obyvatelé Ouplavic se vydávají na dvoudenní zájezd, jehož součástí je nejen exkurze do západočeských zemědělských závodů a plzeňského pivovaru, ale také návštěva Karlových Varů. Mezi účastníky nechybějí ani děda Potůček a jeho syn, předseda místního družstva, který se právě nachází v osobní krizi. Je přesvědčen, že na vedoucí funkci už nestačí, a chce se jí vzdát. Napsal výpověď a předal ji k doručení synu Vendovi, který zůstává doma. Zatímco většina družstevníků se těší na neobvyklé zážitky, někteří se vydají na cestu s poněkud smíšenými pocity nebo zcela neodpočinkovými záměry. Například žárlivá paní Nedomová jede jen proto, aby dohlédla na manžela a zabránila jeho případným záletům. Energická Eliška Kacířová se chce v okolních družstvech co nejvíc přiučit, protože se chystá kandidovat na předsednictví. Nečekané starosti musí řešit i půvabná Renatka, kterou se snaží okouzlit výřečný řidič autobusu, zatímco ona se marně pokouší přimět k hovoru mlčenlivého Honzu. Ouplavičtí zažijí nejen spoustu veselých příhod, několik trapasů a nedorozumění, ale s pomocí moudrého dědy Potůčka vyřeší také několik sporů. Nedomová pochopí, jak hloupá byla její žárlivost, Renatka si to rázně vyřídí s řidičem i Honzou a otec Potůček má možnost srovnat si vše v hlavě. (TV Nova)

(více)

Recenze (90)

Peabody 

všechny recenze uživatele

hodně slabá snaha jak ze starého seriálu vymačkat veselou historku o tom, jak se zemědělci v JZD měli skvěle (ne že by místy neměli). Překvapivě slabý scénář i režie Oldřicha Lipského, asi to dělal hodně narychlo. Bratr Lubomír s kníry a fajfkou ve standardní šarčí, oni vlastně všichni hrají jen svoje typy a koukat se na to moc nedá. Hlinomat hraje recepčního a děééééééééééésně komicky mluví německy, taktéž mrckující Marie Rosůlková. Humor je opravdu komunální, ano, je tu pěkná a štíhlá Naďa Konvalinková, Toporný jan Skopeček obíhá Jaroslavu Obermaierovou nejen kvůli mladým telatům, no prostě k popukání. Taky proběhne Krampol, jako figurky na orloji se na moment ukáží Lír, Beyvl, Hrzán, Hašek, Libíček, Lohniský, Effa, Petr štěopánek, Jkana Janěková,  a další. Aby nabyly metry, děda POtůček točí na osmičku a my se na to musíme dívat. Jo a exkurse doi kravína, drůbežárny, cvhovu stříbrných lišek, pivovaru a já nevím kam všude. Hrozný ()

Pavelpi 

všechny recenze uživatele

Tři chlapi na cestách je komedie z roku 1973,kterou natočil Oldřich Lipský.Ukazuje nám,jak se tehdy lidé z vesnice bavili a také jejich obyčejné starosti a problémy.Je to ukázka toho,jak to v té době chodilo na vesnici.Dnes se může zdát,že je to hloupý film,ale vesnice tak skutečně žila..Tomuto filmu předcházel seriál Tři chlapi v chalupě.Tento byl vysílán televizí živě.Bohužel při požáru většina dílů shořela.V roce 1963 byl natočen stejnojmenný film. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Už samotné obsazení filmu budí rozpaky. Jako by ve škále hereckých možností nebylo dost herců, obsadil Oldřich Lipský představitele, kteří jsou jen pár let od sebe. Jde to vidět a působí to strašně. Strašně nevěrohodně. Celý film pak nemá ani zářivý děj a komediálních prvků je jen málo. Spíše jako by se jednalo o budovatelský film v němž se chválí socialistiské zemedělství. Lubomír Lipský st. chválí zemědělské budovy a přirovnává je ke katedrálám. Pořád dokola se řeší problémy se zvířaty a jak zvýšit produkci a normy apod. Upřímně řečeno, kdyby nebylo to obsazení tak silné, jdu ještě o hvězdu níže. Mimochodem, napadlo vás, jak se děda Potůček dostal z letadla na břízu? ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

aneb Toulavá kamera dědy Potůčka. V podstatě jeden z mých nejoblíbenějších odpočinkových filmů. Primitivní děj o poznávacím zájezdu jézéďáků po krásách a technických vymoženostech naší vlasti tu vytvořil prostor pro spoustu vtipných epizodek v podání výborných herců. Velmi zábavné je třeba "soupeření" Schmitzera a Krampola o Konvalinkovou, nechybí tu můj oblíbenec Moučka, pilot Hrzán a v závěru se v roli akademika objeví také Vladimír Šmeral z Edelstadtu. ()

pipapa 

všechny recenze uživatele

Zlaté časy soběstačné a vysoce průmyslově/zemědělsky i kulturně rozvinuté ČSSR. V té době jsem žila a mohu potvrdit, že to byl ráj na zemi. Anti-rudá pakáž se tady zase v komentářích vyřádila = frustrace z falešné svobody a demokracie se musí někde vykřičet. Kapitalistické smetiště je velmi zatěžující. Spousta uživatelů si plete socialismus s komunismem, který nikdy nikde nebyl, ale to jim nevadí, protože slovo komunismus straší občany mnohem víc. Nebo jsou úplně blbí a věří, že tady komunismus opravdu byl. A k tomu samozřejmě zase agitka/propaganda. Podle anti-rudých avatarů je téměř vše, co natočila socialistická kinematografie, propaganda. A USamerické, ale dnes už i evropské kino a videohry nejsou propagandou krve, násilí, vraždění, týrání, zbraní,kriminality všeho druhu, individualismu, KONZUMU JAKO JEDINÉ MOŽNÉ IDEOLOGIE atd., prostě toho nejhoršího, co v člověku je? To není propaganda tzv. AMERICKÉ (žido-)BESTIE, jejíž prioritou vždy bylo, je a bude ovládnout a zotročit všechny a všechno?! Hitler, Göbbels a ostatní nazi by valili oči a cítili by se jako břídilové ve srovnání se současnou totální a téměř povinnou propagandou násilí a krve, která se stala úplně běžnou součástí života lidí v konzumu, tzn. bez reptání přijímanou normalitou, a to dokonce i pro děti. Co asi vyroste z člověka, který má/doslova musí mít denně před očima takové svinstvo a úpadek lidskosti? Bestie, která bude zneužitelná pro cokoli a kdykoli! Nejenže socialistické kino samozřejmě úplně a správně eliminovalo takovou nebezpečnou věc, která se vůbec neslučuje s civilizovaností a kulturností člověka, ale ani nacistická kinematografie nenatočila ani jediný film podobného typu. To, mimo jiné, potvrzuje Pasoliniho geniální teorii, že ideologický fašismus je méně nebezpečný než fašismus ekonomický= konzum=fašismus jako normalita!...Avatare-Lomikare, do roka a do dne?! ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Děda Potůček (Lubomír Lipský) se ve filmu proletěl letounem L-60 Brigadýr. Ve scéně na letišti lze spatři i práškovací letoun Z-37 Čmelák. (Foxhound#1)
  • Filmová vesnice Opuplavice je vesnice Čepřovice v jižních Čechách. (sator)
  • Filmování probíhalo v Jižních Čechách - Volyni, Českých Budějovicích, Klatovech, Prachaticích, Domažlicích, Tachově, Plzeňském Prazdroji a hradech Přimda, Velhartice a Rabí. (M.B)

Reklama

Reklama