Reklama

Reklama

Tři chlapi na cestách

VOD (1)

Obsahy(1)

Obyvatelé Ouplavic se vydávají na dvoudenní zájezd, jehož součástí je nejen exkurze do západočeských zemědělských závodů a plzeňského pivovaru, ale také návštěva Karlových Varů. Mezi účastníky nechybějí ani děda Potůček a jeho syn, předseda místního družstva, který se právě nachází v osobní krizi. Je přesvědčen, že na vedoucí funkci už nestačí, a chce se jí vzdát. Napsal výpověď a předal ji k doručení synu Vendovi, který zůstává doma. Zatímco většina družstevníků se těší na neobvyklé zážitky, někteří se vydají na cestu s poněkud smíšenými pocity nebo zcela neodpočinkovými záměry. Například žárlivá paní Nedomová jede jen proto, aby dohlédla na manžela a zabránila jeho případným záletům. Energická Eliška Kacířová se chce v okolních družstvech co nejvíc přiučit, protože se chystá kandidovat na předsednictví. Nečekané starosti musí řešit i půvabná Renatka, kterou se snaží okouzlit výřečný řidič autobusu, zatímco ona se marně pokouší přimět k hovoru mlčenlivého Honzu. Ouplavičtí zažijí nejen spoustu veselých příhod, několik trapasů a nedorozumění, ale s pomocí moudrého dědy Potůčka vyřeší také několik sporů. Nedomová pochopí, jak hloupá byla její žárlivost, Renatka si to rázně vyřídí s řidičem i Honzou a otec Potůček má možnost srovnat si vše v hlavě. (TV Nova)

(více)

Recenze (90)

mh.mail 

všechny recenze uživatele

20% — Normalizační přehlídka úspěchů socialistického zemědělství maskovaná jako poznávací zájezd Ouplavických občanů včetně dvou členů rodiny Potůčkových. Oldřich Lipský se sice ve své tvorbě nevyvaroval slabších kusů, ale bylo jich málo a tento je snad nejhorší, neboť téměř bez humoru, těch pár drobných vtípků to už nemůže zachránit. Navíc OL tak trochu vykrádal sám sebe, konkrétně film Šest medvědů s Cibulkou, ve scéně, kdy LL jako děda Potůček je převlečený za ženskou. ()

raroh 

všechny recenze uživatele

Udivuje mě, že při svém renomé byl ochoten Lipský tento "vidlácký" námět (odtržen od reality úpně není) natočit (čekal bych to od garnitury lidí jako V. Čech či jmenovci Machové, jimž dal konzervující se režim 1. poloviny 70. let zelenou), lidovým komediím se úplně nevyhýbal, ale cirkusové prostředí mu bylo bližší. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi sa to celé nepodarilo. Podliezavý film o tom ako sa máme za socializmu krásne. Má ukázať vidiek v lepšom svetle a poľnohospodárov ako chytrých a inteligentných spoluobčanov, plne integrovaných do modernej spoločnosti. Nebyť toho obsadenia asi by som dal jednu hviezdičku. Film sám o sebe je dnes len prehliadkou väčšinou dnes už zosnulých hercov, ktorí ale niekedy dosť tápali a film bol ďaleko horší ako pôvodný televízny seriál. Humor bol dosť primitívny a dnes už sa mu asi usmieva málokto, scenár sa Oldřichovi Lipskému nepodaril, zrejme si nevedel poradiť s tým, čo mu prišlo direktívne nariadené. Ono táto "komédia" nie je práve najvydarenejšia keď vezmem do úvahy že sú komédie u ktorých sa smejete od začiatku do konca tak toto je len slabý odvar a zasmiať sa zasmejete - nikdy. ()

J.J.1972 

všechny recenze uživatele

Toto vôbec nie je agitka a už vôbec nie hlúpa. No ani film to nie je. Je to príjemne urobený hraný dokument, krásne ukazujúci čo bolo a už nie je..., s ako-tak vtipnými vstupmi najmä L.Lipského, nádhernými leteckými zábermi, s natáčaním v exteriéroch, preto si to (nielen) rodáci z tohto prostredia isto radi pozrú zas a znova. A po čase sa možno bude púšťať aj na hodinách dejepisu. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Agitka jako hrom...tak takhle dobře to tady u nás společně děláme soudruzi a proto se máme tak skvěle! Blbost, že...je neuvěřitelné, že to natočil Oldřich Lipský. Zajímalo by mě, proč to udělal...Na druhou stranu, když tento film dávají, koukám na něj jako na studijní a srovnávací materiál, jak vypadaly v roce 1973 západní Čechy. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Lubomír Lipský (děda Potůček) byl ve skutečnosti pouze o necelé dva roky a půl starší než jeho seriálový syn Jan Skopeček (otec Potůček), který byl pouze o necelých sedm let starší než jeho seriálový syn Ladislav Trojan (syn Potůček). (JoranProvenzano)
  • Filmování probíhalo v Jižních Čechách - Volyni, Českých Budějovicích, Klatovech, Prachaticích, Domažlicích, Tachově, Plzeňském Prazdroji a hradech Přimda, Velhartice a Rabí. (M.B)
  • Filmová vesnice Opuplavice je vesnice Čepřovice v jižních Čechách. (sator)

Reklama

Reklama