Reklama

Reklama

Stín

  • Česko Služebník (více)
Trailer 1
Čína, 2018, 116 min (Alternativní 111 min)

Obsahy(1)

Akční fantasy drama, které se odehrává v Číně v období Tří říší (220 - 280 n. l.), vypráví příběh dvojníků, tzv. „stínů,“ kteří zastupovali panovníky a aristokraty v době nebezpečí, připraveni obětovat pro své pány vlastní životy... Ve snímku Stín režisér Zhang Yimou (Hrdina, Klan létajících dýk) znovu posouvá hranice žánru wuxia, aby vytvořil dosud nevídaný film, v němž jako na malířské plátno mistrovsky vykresluje odstíny černé a šedé, které se místy prolínají s ohnivou barvou krve poražených. V zemi ovládané mladým a nepředvídatelným králem má velitel armády svou tajnou zbraň – dvojníka, tzv. “stín,“ který může zmást nepřítele i samotného krále. Nyní musí tuto zbraň použít při realizaci složitého plánu, aby dovedl své lidi k vítězství ve válce, kterou si král nepřeje. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (28)

Marze 

všechny recenze uživatele

Zahraniční kritiky se předhání chválou. Režisér Zhang Yimou opustil klasický akční film a natočil neobvyklý film plný barev z krve poražených. V království vládne mladý a nepředvídatelný král. Vojenský velitel má tajnou zbraň :"shadow" . Může jí zabít své nepřátele i krále. Nyní musí vytvořit plán intrik a vést své lidi k vítězství ve válce, kterou si král nepřeje. Pokud chcete vidět film, který překračuje vizuální a emocionální hranice akčního filmu, shlédněte tento.Jako hodně čínských filmů jde tvůrci o hledání estetické krásy uprostřed krveprolití. Ale návštěvníkům kina radím si první hodinu schrupnout , protože o nic nepřijdou a naberou síly přežít druhou hodinu. ()

Fiftis odpad!

všechny recenze uživatele

Mám rád čínske, respektíve ázijské fantasy filmy. Musím uznať že aj tunajšia galéria vyzerá slušivo. Ale ja som už po 10.minútach vedel odkiaľ vietor fúka. Vedel som, že som urobil osudovú chybu, keď som náhodou natrafil na túto fantasy snímku. Ako pri každom filme som zatiaľ dodržal svoj sľub, že už keď raz začnem, tak to aj dopozerám. Pretože vždy dám filmom a seriálom šancu. Táto fantasy drama ma ale neočarila ani s odstupom niekoľkých minút. Dovolím si napísať, že herci sa dostali k herectvu asi veľkou náhodou a to isté platí aj o režisérovi. K strihu ma nikto neprinúti vyjadrovať sa. Čo sa týka deju, tak rovnako tak tvorcovia poriadne narazili, pretože divák nemá motiváciu pozerať ďalej. Nikomu nefandí. Sklamanie. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Príbehovo vôbec netuším, o čom to bolo alebo chcelo byť. Vážne. Vyzerajú rovnako, volajú sa rovnako, rozprávajú v inotajoch a do toho neustála vybrnkávaná melódie na tej ich kokotine, čo raz budem decku púšťať, aby skôr zaspalo. Jediné fajn boli súbojé, resp technika prevedenia a vychytávky ako ambrela z nožíkov a šmýkanie sa po uliciach. 2 z 5 ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

V tom aby se prase vyznalo. Tak mi poraďte. Hlavní postava je Jing, jsou tam města Jan, Pej a asi Jing, a postavy jako generál Jang a jeho syn Ping. Celé je to stylizované do černé a bílé a motá se tam symbolika jin a jang, což má možná taky mít nějaký význam. Velitel slouží pod králem, ale není to pravý velitel. Je to stínový velitel, kterého má nějakým způsobem v moci pravý velitel. Ve skutečnosti je velitel nepřítel krále. Král asi nechce dobýt město Jing, ale chce to velitel. V Jingu vládne Jang a Ping a velitel nebo král s nimi chcou bojovat nebo provdat sestru. Král propustí kohosi, komu pravý velitel slíbí funkci nového velitele, až se sám stane králem. Dál už se mi to nechce psát, protože jsem to stejně nepochopil. Pak ještě nějaké ty zrady, zradky, zradičky, vrazi, vraždy, vraždičky. A to není ten jediný mindfuck. Vím, že všichni asiaté NEvypadají stejně, ale je těžké se v nich často orientovat, když si dají přilbu nebo klobouk nebo nějak změní vizáž. Paradoxně dva, které jsem vždy rozeznal, byl pravý velitel a jeho stín, o kterých se tam říkalo, že jsou si až neuvěřitelně podobní, chch? Až teď jsem zjistil, že to vlastně byla dvojrole - úlet! Řekněme, že ta stylizace byla poměrně ucházející... ale když se zjistí, že ženské pohyby mají schopnost porazit nepřítele (a použít síly jin/jang blablabla), objeví se na scéně mladí bojovníci neurčitého pohlaví a transgender komunita jásá! Když se tam objeví deštníčky, je to jako zbraň směšné a ještě to odkejvám, ale když si pak do nich lehnou, rozjedou se z kopečka a začnou v nich rotovat, střílejíce z kuší, válím se smíchy. Samozřejmě se nesmí zapomenout na to, že to je čínský film, takže lze zaručit jejich typické přehrávací grimasy, gesta, dramatizování a intonace. Vím, že Yimou Zhang má tyhlety filmy o čínských legendách v oblibě, ale zákonitě pak né všechny můžou být dobré. A tohle je přesně ten případ. Je to fakt strašné. ()

Brooks 

všechny recenze uživatele

Komornejšie poňatý,, vizuálne striedmejší, do atmosferickej šedi ponorený Zhang. Až na pár scén čisto interiérový. Scenár mi prišiel prekombinovaný, podanie ústredného komplotu veľmi naivné. Tradične tu nechýba množstvo spomalených, gravitáciou opovrhujúcich súbojov, ázijsky prehrotené herectvo a palácové intrigy, ale emocionálne film nestrhne. Nepatrí to k Zhangovým najlepším, ale je to osobitejšie a režijne zapálenejšie než jeho predchádzajúci, oveľa komerčnejší počin. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama