Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Co se stane, když se vedení poklidného městečka Bezdružice chopí místní rodák a reklamní mág Karel Gottwald? Pomohou mu jeho věrní – policista, kněz, ředitelka školy, lékař a hostinský? Potopí je zhrzená exstarostka? Nový komediální seriál je zasazen do malebného městečka, které si až doposud žilo klidným životem. Do míru a jakéhosi bezvětří vstupují prosté volby starosty. Ale zatímco všichni obyvatelé očekávali, že na městském úřadu se žádných změn nedočkají a vše půjde v poklidu dále, obec je náhle zaplavena plakáty a billboardy, které hlásají „Vlastní družice pro Bezdružice a satelit do každé rodiny. To vám slibuje Karel Gottwald". Právě lákavá nabídka nakonec vynese navrátivšího rodáka Bezdružic, Karla Gottwalda, do čela městského úřadu. A zde začíná celý příběh... (TV Barrandov)

(více)

Recenze (135)

ForGump odpad!

všechny recenze uživatele

Absolutní dno českého seriálu. Řekněme, že žádné jiné televizi jsem to absolutní dno nepřál víc než Barrandovu, který produkuje samé rádoby vtipné taškařice přesně pro jejich cílovou skupinu 65+. Těmto lidem se to zdá jako ohromná švanda. Ostatní si mohou jen povzdechnout nad tím, co za paskvily jsou u nás tvůrci schopni natočit. Režisér Michal Vajdička (mimochodem umělecký ředitel Dejvického divadla!!!!!!!!) nepochopim, kde se tu vzal. Scénáristé nějací slovenští neznámí se nechali inspirovat tím nejhorším z Kameňaku a Babovřesek. Plus k tomu přimíchali vnější monology postav, aby jsme věděli, co si ,,chytrého,, myslí, vypravěče spíš zbytečného a všechno dotváří kamera, která je sice cool, ale spíš v Kanclu, kam se hodí a má smysl, ale tady rozhodně ne. Skutečně už ani není potřeba se rozmlouvat o hercích. Tam je to na bodu mrazu. Mrzí mě, že v tom hraje Carda, který je skutečně dobrým hercem, ale tady mrhá talentem. Asi si chtěl připomenout roli z jiné legrandy z přelomu století od Olmera, jinak si to nedovedu vysvětlit. Jediné plus bych viděl v tom, že se zatím v tomhle Kameň.. pardon Bezdružicích nevyskytuje žadnej Cibulka a Brožová. Ale na Barrandově člověk nikdy neví a kupodivu to celé nemá pod taktovkou Magnusek. ()

pan_Bily odpad!

všechny recenze uživatele

Nejsem zastáncem předčasných a unáhlených soudů, ale na tohle mi stačil necelý jeden díl. Na ten jsem se podíval jen ze zvědavosti, jestli je to opravdu taková tragédie, jak se všude píše. Již z upoutávek mi bylo jasné, že jde o seriál alá Kameňák. I když tedy nevím, jestli to bylo záměrem přenést Kameňák do seriálu, nebo je to z umělcovi fantazie a podobnost je čistě náhodná. Nejsem žádný příznivec Kameňáku(ů), ale zlatý Kameňák. Tohle je ještě o třídu horší. A patřičně vyšperkovené takovými perlami jako je komentování situací "vypravěčem", myšlenkové promlouvání Václava Vydry do kamery (aspoň doufám tedy, že to má vyjadřovat jeho momentální myšlenku, jinak by to byl úlet ještě větší) nebo role a výkon Dády Patrasové. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Seriál pro málo vytížené herce, herečky a Ornellu. Tenhle seriál má jednu obrovskou výhodu. A ani o ní neví. Je totiž cílen na kategorii diváků zvanou Sázkař. Jestli jste se s tímto termínem doposud nesetkali, hned jej objasním. Sázkař je typ diváka, který se u seriálů rád sází. A zde jsou obrovské možnosti, jak se během seriálu, v němž na kvalitní vtip nenarazíte, báječně zabavit. Zde je několik příkladů sázek: natočí Václav Vydra někdy ještě něco normálního, nebo zůstane jeho uměleckým vrcholem za poslední dobu reklama na auta z "Áček", shodí Dáda půl kila a bude zase sexy saxofonem ve Slováčkových očích, nebo zůstane naklíčenou dýní, objeví se Daniel Rous v silvestrovské estrádě na Barrandově, nebo je to jeho umělecká smrt, najde se pro Josefa Cardu jiná role než policista, nebo raději oživí kariéru u Genzera se Suchánkem, bude Alice Bendová i po čtyřicítce nadále brána za sex symbol, nebo už uzrál čas na jinou Štiku. Možnosti sázek jsou neomezené. Můžete se sázet až do omrzení. A pamatujte si, že tenhle seriál vás vidí. Zoomuje jak smyslů zbavený. Na to netradiční snímání seriálu si (možná) zvyknete. Každý divák přece ví, co od Barrandova čekat - podružnou kvalitu hodnou černých čísel. Jo, a kdo najde na Barrandově pořad/film/seriál, co neskončil v černých číslech, je nekorunovaný Král sázkařů, nebo korunovaný Vůl. 20% ()

Michi88 odpad!

všechny recenze uživatele

Všechny na Barrandově by měli zavřít za klamavou reklamu. Nejvtipnější komediální seriál? Ani náhodou. Možná tak nejtrapnější seriál. Nevím, jaký smysl pro humor mají pánové a dámy na Barrandově, ale jestli jim tohle přijde vtipný, tak by se měli nechat dojít vyšetřit. Když jsem viděl ukázku, tak jsem si myslel, že je to na nový Kameňák, protože stejné vtipy, které už zná chronicky snad každý, se vyskytovaly ve čtvrtém díle a navíc tam byli i stejní herci. Ale zmýlil jsem se. Vydra a Boušková na tom asi musí být oba finančně dost špatně, když pořád berou role v podobných koninách a ten zbytek asi taky. Původně jsem myslel, že Barrandov klesl na samotné dno se Soudkyní Barbarou, ale není tomu tak. Tohle je samotné dno. ()

Jum 

všechny recenze uživatele

Nejprve bych rád podotknul že všem co se někdy líbil Kameňák a teď dali tomuto seriálu - ODPAD! Tak jsou POKRYTCI!!! Tento seriál je natočen na stejném principu... a prostě kdo chce sledovat jiný žánr, tak ať se na tuto srandu nedívá... Hodnotil bych tak 3 hvězdami, ale bylo tady tolik neadekvátních hodnocení, že to musím trošku vyrovnat. Mrzi ma to, ako mrzi ma to... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (2)

  • Styl kamery byl záměrný. Měl za úkol udržet mladé lidi u obrazovky, což se povedlo. Starší publikum ale styl odradil. Lze si všimnout, jak se kamera při akčních scénách hýbe více a v klidných minimálně. (lexarek)
  • Seriál se natáčel ve Strančicích. (max21)

Reklama

Reklama