Reklama

Reklama

Přístav

(seriál)
Česko, (2015–2017), 104 h 26 min (Minutáž: 55–63 min)

Hrají:

Martin Dejdar, Filip Blažek, Vanda Hybnerová, Jitka Schneiderová, Martin Zounar, Petr Čtvrtníček, Pavel Řezníček, Sandra Černodrinská, Norbert Lichý (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(106)

Obsahy(1)

Marek Skála odešel od manželky a na hausbótu připluje do Zátoky. Tady si společně s Romanem Marešem pronajmou hospodu s příznačným jménem Přístav. Tereza Skálová, Markova manželka, ovšem netuší, že její muž se jen tak vrátit domů nehodlá, že nejde jen o jeden z jeho „výletů". Domů se ale z Anglie vrací jejich dcera Johana. V Zátoce zatím Marek a Roman poznávají místní obyvatele – manžele Krupičkovy, místního samozvaného hlídače Pátka, jeho přítelkyni Milenu i operní pěvkyni Lily a její dceru Ivanu. Doma má o Marka zatím strach především jeho dcera, které nebere telefon... (TV Prima)

(více)

Recenze (126)

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

V seriálech na jedno použití se televize předhánějí. Jestli by nebylo rozumnější zahodit scénář, kameru a všechno, co s tímhle výplodem souvisí. Nepříčetní tvůrci, to je vůbec to nejhorší. Mám pocit, že tenhle seriál byl stižen tímto jevem v plném rozsahu. Do očí diváka praští příšerná kamera, profesionální herci předvádějí pokleslou úroveň herectví, scénář sepisován ve stádiu tvůrčího rozpadu, režie smontovala pár scén, které nemají ani žádný tmel, pokud hledáte poutavý děj, můžete tvůrce obvinit z toho, že si z diváků utahují. Slibovali návrat k seriálové kvalitě, ale z jejich přístavu vyplula hodně děravá loď, nad jejímž nemožně dementním obsahem si každý správný námořník u televize nalije rum, aby se nemohl podezřívat, že ani za střízliva to nedávalo smysl. Ano, tohle zoufale natočené cosi nemá se seriálem nic společného. Je to něco tak mizerně podřadného, že nebohého diváka může spasit jen pirátská loď na obzoru. Piráti seriál uloupí a tvůrce zabijí. Jedině tak se lze toho výkvětu úspěšně zbavit. Trávit s ním večery znamená hloupnout. Televize si diváků neváží a svými výtvory vážně poškozují jejich duševní zdraví. Hodnotit po prvním dílu lze, protože zlepšení se nikdy nedostaví. 0% ()

Tosim odpad!

všechny recenze uživatele

To opravdu musí skoro v každém seriálu, připomínajícím "život," a vypadajícím, jako kdyby ho vařili z po několikáté použitého lógru, hrát opět Filip Blažek, Jitka Schneiderová, Vanda Hybnerová nebo Pavel Řezníček?? PROSÍM VÁS, UŽ NÁS NEMUČTE!!! ()

Radek99 odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle primácký seriálový paskvil ani nemá cenu komentovat, snad jen posmutnělý povzdech nad hereckou účastí Petra Čtvrtníčka, jenž tak jde zřejmě ve stopách herců Divadla Sklep, kteří svůj humor a poetiku postavili kdysi na tom, že parodovali mainstreamový brak a pokleslou televizní kulturu...aby nakonec všichni (čest světlé výjimce Davida Vávry) skončili v tenatech mainstreamové televizní žumpy... ()

Ainy

všechny recenze uživatele

Omylem zůstala telka zapnutá na Primě, aniž bych si uvědomila, co právě začalo. Dořešili jsme doma poslední detaily ohledně školy a hned na to mě zaujala scéna, kde Martin Zounar pronásleduje Jitku Schneiderovou a nadává jí, že nebude do hospody nosit žádné kytky. Já jsem ho celou dobu jeho hereckého výlevu a honičky po hřbitově pozorně sledovala jak mu ve tváři téměř neznatelně a neustále škube. Nevím na kolikátou klapku tohle natočili, ale já být jím, tak nedokážu skrýt smích. Holt, nejsem hérečka ... ani masérka. Každopádně nebudu hodnotit podle jednoho dílu, neb není v mém úmyslu pustit se do sledování. ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Hyperaktívny Martin Dejdar chytil druhý dych. V poslednom čase je všade. Keď občas surfujem televíznymi kanálmi, tak vždycky niekde na neho natrafím. Bohužiaľ sa jedná o samé odpadové produkty. Teraz si opäť strihol jednu z hlavných postáv v úbohom seriály "Přístav". Dejdar bere každý kšeft. Zrejme ešte nesplatil dlhy, ktoré si narobil, keď chcel rozbehnúť svoju hollywoodsku karieru. Extravagantný Petr Čtvrtníček sa tam doslova strapňuje. Nikdy z neho nebude seriálový herec. No a ešte musím spomenúť Martina Zounara. To je kapitola sama o sebe. V čom sa objaví tento mimoriadne netalentovaný herec a odporne slizký chlap to takmer vždy skončí ako odpad! ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Na podobný novodobý český seriálový výplod bych se nikdy sám nedíval, jenže na to zírá moje milá, takže občas není úniku. Co si budem povídat, dějově je to úplně stejně o ničem jako podobný kousky, ale občas se tam najdou celkem slušný hlody (Čtvrtníček, Klepl), Zounar je skvěle tragickej a Hromdohrachovcová neuvěřitělně výborně tupá. Jen ten malej antitalent Pivodův synek mi tam pije krev. Možná se dá říct, že je to až tak blbý, až je to vlastně vtipný, takže já se toho zastanu a dám 4 hvězdy, i když je to samozřejmě ve skutečnosti úplně jinde. ()

InJo odpad!

všechny recenze uživatele

Půl hvězdičky za Petra Čtvrtníčka. Jinak klasický primácký seriálový shit s ultra nudným dějem a ultra dementními postavami. ()

eileen odpad!

všechny recenze uživatele

Napadá mě tady akorát jedna věta: Kam to lidstvo spěje? Jestli se někdo dívá na seriál typu tohoto, je to opravdu už hodné zamyšlení. Kingik mi tady mluví z duše, nebudu tedy psát podruhé to, co tu už je. Ale je pravda, že před pár lety bych nevěřila, že napíšu, že např. Nemocnice po 20 letech je celkem koukatelný seriál s uvěřitelným dějem, obstojným scénářem a dialogy. Nekoukám na něj sice ani teď, ale když jsem viděla, co naše televize produkují za novinky, schválně mě napadlo se na jednu reprízu dílu mrknout, jen tak pro srovnání. A je opravdu smutné sledovat, kam jsme se to propadli. Nemocnice je proti tomuto a Rudymu z čt1 naprostá bomba! Co se to děje s naším národem? To na to opravdu lidi koukají? ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Scenáristka Lucie Konečná (tímto se omlouvám Lucii Konášové, kterou jsem zde neprávem a svou chybou zmiňoval původně) seriál pojala komerčně opět špatně. Jasně, za blbý střih a mizernou kameru, která sice umí celky, ale absolutně nezvládá detaily, za to holka nemůže. Že je rejža flink, za to taky ne. Ale napsat - opět - všechny ty postavy jako rádoby vtipné a bodré vesničany, kteří se chovají minimálně jako pitomci, a ne jako normální lidé, za to už může. Asi tak zněla komerční objednávka, ale o to smutnější celá situace je. Každý si potřebuje vydělat, scenáristé za co nejvíc scénář nejlépe seriálů, rejžové a herci nemlich to samé. Ale do prčič, nejde to nějak uvěřitelněji a přitažlivěji? Proč se musí Hrachovcová pořád chovat jako debil, proč Čtvrtníčka má charakterizovat mánie v používání dalekohledů, proč Zounar pronáší tak trapné repliky po x letech manželství, proč se nakonec i Dejdar s Blažkem chovají jako dementi (protože si dali dvě piva? A kde je kurnik koupili, když tam chcíp pes a krám je zavřený?!)? Jiráček zase hraje svoji škatulku. Jediná postava snad nemá nějaké potrhlé vlastnosti, a jen samotná lokace, za niž je hvězdička, nestačí, fakt ne, lumpové jedni televizní, vychcaní. Jo, a úvodní znělku jste ukradli Beatles. ()

Kamca_ odpad!

všechny recenze uživatele

Škoda slov pro tenhle seriál. Myslím, že je vážně zbytečný takový cajdáky točit. Škoda peněz a síly. Odpad! ()

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvním díle se tu vyrojilo hodnocení jak uprchlíků v Německu... Hodnocení píši až po třetím díle. Úvodní díl nás seznámil s postavičkami jako od Hrabala a naznačil, že se pojede krom komediální i na trochu dramatickou nótu. Když v dalším díle dostaly větší prostor komické postavičky skvěle ztvárněné Čtvrtníčkem a Hrachovcovou, byla to povedená taškařice. Holt ta zábava stojí především na nich (a Zounarovi) a pokud nejsou na scéně, upadá to do průměrné televizní zábavy. V tuto chvíli bych hodnotil lepšími dvěmi nebo třemi hvězdami a budu se dívat dál... (8.9.2015=19%/275 hodnotících) edit: Sice se děj posouvá od nikud nikam, ale hlavně kvůli sem tam nějaké té "čtvrtníčkovině" se dívám dál. 19 dílů... 2* edit: ...ze Zounara udělali takřka hlavní dementní postavičku... +Ctvrtníčka už to snad ani také nebaví...a ze seriálu se stává větší a větší břečka, že už mi ani není jasné proč se na to (už jen občas) dívám.... Po 47.díle jedna hvězda z milosti. edit: Ještě jsem zahlédl něco z dílů s pořadovým číslem kolem sedmdesátky. Kdo se ještě pořád i na tohle pravidelně dívá, měl se zamyslet nad svým duševním zdravím. Herci mají zřejmě tak nevýhodné smlouvy ze kterých nelze vycouvat a nebo jinou obživu nenalézají, jinak si nedovedu vysvětlit, že proč v tom balastu, jehož scénář si snad vymýšlejí až když jede kamera, ještě hrají... ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Po dvou prvním viděném díle a zároveň úvodním celého seriálu jsem si říkal,že to je alespoň změna co se týče prostředí,kde je to dnes v těch nekonečných sra... samý doktor a plastové prostředí (ateliér).No u druhého už jsem viděl ty hloupé dialogy a stále stejné tváře co ani pořádně hrát neumí.No nic.Za mě maximálně 17% a jedna hvězda. ()

k4n9ur

všechny recenze uživatele

Tento seriál má (jako řada podobných) jednu výhodu, když se na to někdo náhodou budete koukat a vypne se vám televize, vy si toho stoprocentně ani nevšimnete a nic vám neuteče. To je prostě nic. Škaredý mluvicí ksichti. To tam pusťte radši teleshopping. Koho timhle krmíte? Kolik ještě takových kobilinců vznikne než někdo pochopí že to nemá smysl? Je to ostuda! Zamyslete se už! Vždyť je to absurdní. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Ale jo je to o ničem. Přístav mi připomíná něco jako seriál Letiště, ale u vody. Jenže mě někdy baví (hlavně díky tomu, že pracuji s lidma a musím někdy vypnout) podívat se na podobný nesmysl kde hraje spousta našich velice často obsazovaných a oblíbených herců. Bod k dobru ode mě má i seriál za závěrečnou písničku od Petra Lexy - skupiny Slzy. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se těšila, že TV Prima dokáže přijít s něčím novým. Nestalo se tak. Opět tu máme klasické - kdo, s kým, proč a za kolik. Případně to několikrát proházíme nebo necháme řádně uležet a šoupneme do atraktivního prostředí. Stále vaříme z vody, protože nic nového nelze vykoumat. Jednu hvězdičku dávám pouze za prostředí, kde se seriál odehrává. Nicméně Posázaví nelze zaměňovat s Berounkou, zvlášť, když vím, kde se to točilo.Mám ta místa prošlapaná pěšky a na kole. Jsou to dvě naprosto odlišné řeky a každá z nich má své nezaměnitelné kouzlo. ()

Rakosnicek77 odpad!

všechny recenze uživatele

V tomto přístavu kotvila loď s kompletním tvůrčím i hereckým ansáblem na palubě a nejenom, že se zvládli dostat sami ke dnu, oni se taky rozhodli utopit všechny svoje případné diváky. ()

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama