Reklama

Reklama

Recenze (11)

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Ashram" ma nakoniec celkom príjemne prekvapil. Začalo to trošku nudne a nie veľmi zaujímavo. Je to o chlapíkovi, ktorý hľadá svoju stratenú priateľku Sophie v Indii, kde sa dostala do nejakej náboženskej komunity, alebo niečoho podobného. Postupne sa to však začínalo zdvíhať. Začíname spoznávať postavy, vidíme do tejto komunity, ich zvyky, ich ľudí a podobne. Plus to má aj nejaké tie zázraky. Osobne poviem, že väčšinou ma film dokázal do toho vtiahnuť. Osobne okrem úvodu mám s filmom len 2 závažnejšie problémy. Myslím si, že chceli z toho urobiť thriller, no výsledne je to viac dráma. A keby sa to rozhodne ísť touto cestou, kde by sme viac spoznávali kultúru, myšlienky a príbehy ľudí z komunity, tak si myslím, že by to bolo lepšie. Výsledne je tu však aj zloduch, ktorého sme s tónom, ktorý si film zvolil vôbec nepotrebovali. Dokonca si myslím, že bez toho by to bolo lepšie. Myšlienka astrálneho cestovania už bola nakusnutá aj inde, no páči sa mi, že to môže pomáhať k tomu, aby človek dokázal zložiť svoje bremeno a byť voľný. A podobne k tomu príde aj náš hlavný hrdina. Herecké výkony sú dobré a dokážu ma do toho dosať. Celkovo som si film užil a mám pocit, že v jadre tam sú dobré scénky. Druhý väčší problém je ešte pre mňa posledných 10 sekúnd filmu. To si tvorcovia mohli odpustiť. Nič to reálne nepridáva. Neviem či je to film pre každého, no ja som si ho užil a nebránil by som sa k nemu vrátiť. Jeho kultúra ma držala a rovnako aj tá komunita je veľmi zaujímavá. Pre mňa dobrý film, no chápem všetkých, čo mu tu dali odpad. Hodnotenie: B+ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Maník se vydá do Indie, aby našel svojí dívku, která tu zmizela. Během pátrání se dostane do odloučené komunity, skamarádí se s místním guru dědkem a kromě duchovní cesty tu najde i stopy ke vé milované. Jenže je tu jedna ochechule, která na jeho přátelství s šéfem žárlí. Thriller ne a fantasy nevim. Mě to nejvíc přišlo jako hinduisticko-buddhistická (nebo co to je) agitka. Ale koukat se na to dalo. Prostředí bylo líbivé, herci celkem v pohodě a spirituální výlety se odehrávaly v intencích charakteristických pro daný region, což bylo docela fajn. Nic převratného, ale pokud tíhnete k Indii a tamním naukám, líbit se vám to určitě bude. Já to vidím jako lepší průměr. 60% ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se tvůrcům daří budovat vcelku zajímavou mysteriozní atmosféru s nádechem thrilleru a celkový dobrý pocit podtrhuje i pěkná hudba s celkem zvládnutou kamerou, ovšem zatím co jsem očekával pořádnou gradaci a nějaký thought-provoking závěr ohledně duchovna, tak se vše zvrhne v docela generickou kravinu, která se sice snaží předat nějaké to duchovní poselství, ovšem dosti neumětelským způsobem bez špetky originality. Navíc si nemohu odpustit poznámku vůči herectví Hery Hilmar. Takovou hereckou tragédii jsem už dlouho neviděl a celý film jde ještě o kus níž pokaždé, když je před kamerou. ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrý, leč provední značně pokulhávalo. Kor ta koprodukce z USA byla jasně dominantnější, než upozaděný filmařský um a cítění indické. Je to jakýsi „duchovní hamburger“ vytvořený lidmi a pro lidi, kteří nechtějí moc myslet, nic se dozvědět, nenechat se poučit, či nasměrovat. Jednoduše nějaké to čarování a bludy a diváku žasni si. Zajímavé a pseudoduchovní, úkol splněn a jde se zase o dům dál. I tak je dobře vidět, že podobná duchovní společenství mnohdy vedou osoby duchovnu velmi vzdálené, až nepřátelské. Samozřejmě pod rouškou vznešené ctnosti. Je velmi důležité umět správně rozlišovat. Ne vše, co/kdo se tváří jako duchovní, jím ve skutečnosti je. Tací lidé se v zájmu svého sobeckého blaha neštítí zhola ničeho. Klamat se mohou jak chtějí, svoji karmu ale ošidit nedokáží, tam je jim vychytralost ega k ničemu. Skutečnou hodnotu a vnitřní sílu sdělení opravdu nehledejte, to je marný a zbytečný úkol. Když není přítomno nic k nalezení, nemůže se logicky ani nic najít. Pokud se na to podívám, jako na velmi povrchní příběh o „nějakém“ hledání naší cesty a záchrany lásky, tak dobrá, jsem schopen to už přijmout lépe. Nepopírám, že jsem nalezl i pár zajímavých a příjemných momentů, které celek posouvaly k lepším a zajímavějších výšinám, leč ne na dlouho. Dočkal jsem se, i když jen v několika scénách, mé oblíbené herečky Radhiky Apte, jinak mě z herců celkově nikdo nad průměr příliš neuchvátil. Hodnotím silnější trojhvězdou. Obohacující poselství se na závěr žel nekonalo. Ani jsem ho příliš neočekával. A ano, pár míst zajímavých bylo a oslovily mě, ale zároveň musím poznamenat, že kdybych posuzoval i hloubku sdělení a jiné podivnosti v příběhu, musel bych jednu hvězdu nekompromisně ubrat. Rozhodl jsem se to příliš neřešit a nechat to být. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Ač se nejedná o vyloženě můj šálek, dokázal jsem to s chutí vysát až do dna. Jak tam tak ťapká a hledá tu krávu pitomou mě moc nebralo, grády to nabralo v pionýrským táboře když se rozjíždí magie, taje, kouzla, a ta vyjebaná protivná stará svině se marně snaží dostat na vrchol hory poznání. Nu a nakonec.. Hepáč jako prase. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Absolútne nezaujímavý príbeh, pointou možno óda na hinduistické učenie. Od začiatku som mal pocit amatérskeho filmu, postrádam akékoľvek napätie a tak že "thriller", o tom nemôže byť reč. Podľa mňa zbytočná strata času. ()

ariari 

všechny recenze uživatele

ale bože zas sa javíme ako šupáci? prečo zaradenie thriller? všetko iránske, pakistánske od výborného Majid Mahdiho je rovnako idiotsky zaradené. Kto je tak bezducho xenofóbne nabubralý, že si chce pozrieť hindu thriller? to je akoby ste si chceli pozrieť vianočný horor s čerty nejsou žerty. zujímavé, pomerne vysoko je film hodnotený trebárs v Dánsku, a inde v Európe , potom stojí za zamyslenie, akých balíkov negramotných a netolerantných naša spoločnosť produkuje. ()

mahatma 

všechny recenze uživatele

Nevím co to je za pokus o zfilmované prolínání materiálního s "transcendentálním", navíc tak jaksi po americku arogantním způsobem, s americkým love klišé pro adolescenty a té vyvrcholující dramatické chvilky znovuzhmotnění se v té naší materiální žumpě zvané planeta Země, jako kdyby to snad byla ta kýžená výhra všech živých bytostí, přičemž v urputně napjaté snaze děje filmu nalézat jakýsi druhý břeh. Jenže jakoby ve špatném snu, když už ho teda z pomocí Gurudžího naleznu, nemohu si pomoci a musím zpět do toho svýho podělanýho homecity v californii chovat ty svoje děti, jelikož je family ta nejvyšší hodnota (páč jsem přiblblý a skalně oddaný potomek otců ústavy a vlajky), byť dětí obdařených reinkarnací Vyšší Osoby a jako kdyby to homecity mělo být to nejsvrchovanější místo v celém vesmíru a navíc s chladným ksichtem konstatovat, že zázraky se dějí a tenisák v hlavě zmizel páč mi to řekl můj "renomé tituly ověnčený dáktr harvard" a to pak třikrát neutrálně, hlavně bez úšklebku, jako správný cool praktikant z yogaášramu v Rišikéši, zvolejme "ZÁZRAK" !! ... no prostě, buďto je to cíleně, šíleně psychedelické, nebo jsem to prostě nepochopil. Navíc kombinace kultury Indie + USA je prostě jako mlíko s octem a to by člověk nevymyslel, jak ti zápaďáci dokáží řádně pokurvit Poselství Indické kultury a dokonce to zfilmovat. To Doctor Strange, ze kterého se podle mne trochu i kradlo, je úplně jinde a to nejsem zrovna fanda. Běžte se s tím vysrat debilové! ()

Reklama

Reklama