Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtveřici dlouholetých kamarádek pojí kromě pevného přátelství společná záliba v knihách. Pravidelně se scházejí ve svém dámském knižním klubu. Jednoho dne se ponoří do lechtivě erotického románu „Padesát odstínů šedi“. Tahle volba se ukáže jako více než inspirativní… Diane (Diane Keaton) totiž nedávno ovdověla po 40 letech manželství. Vivian (Jane Fonda) si užívá společnost mužů, ale závazkům se důsledně vyhýbá. Sharon (Candice Bergen) se i po desetiletích stále snaží vzpamatovat z rozvodu. A manželství Carol (Mary Steenburgen) spěje po 35 letech neodvratně ke konci. Vášnivý a živočišný svět pana Graye doslova obrátí jejich unavené životy vzhůru nohama. V dámách se opět naplno rozhoří touha po romantice a dobro-družství. Nová kapitola je nejen v knihách vždycky ta nejlepší… (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (147)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Book Club" hodnotím ako celkom v pohode film na pondelkový večer. Možno som od filmu čakal viac komédie. Najmä po prvej tretine mám pocit, že sa fóry vystrieľali a film začne byť veľmi vážny. Nemôžem poprieť, že je tu ešte pár vtipných momentiek. Najmä, keď si uvedomíme, že ich aj samotné aktérky začnú tak komentovať, že si uvedomíme, že vlastne je to aj veľmi vtipné. Lenže je to súčasne aj film o hľadaní niečoho, čo možno už niekoľko rokov v živote všetkých štyroch žien chýbalo. A vlastne im to všetko otvoria romány brakovej literatúry s názvom "Fifty Shades Of Grey". A nemám osobne tomu problém uveriť. V podstate je celý film veľmi uveriteľný, celkom prijemný a aj zaujímavý. Asi je viac určený ženskej diváckej základni, no ako muža ma to nijakým spôsobom neiritovalo a sledoval som 4 vskutku talentované herečky, na ktoré je fajn pozerať aj v súčasnom veku. Diane Keaton je vynikajúca ako vždy a Mary Stenburgen je rovnako skvelá. Čo sa týka mužov, tak sú tiež dobre spracovaní. Myslím si, že Andy Garcia je super a aj Don Johnson podal vynikajúci výkon, pričom jeho postava mala skvelú charizmu. Nemyslím si, že by film niekoho urazil. Má dobré momentky, má síce aj svoje nudné momentky, no minimálne to zachraňuje jeho srdce a dobré postavy. Ak ste na to naladení, čeknite si ho. Hodnotenie: B- ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Jestli budu v padesáti vypadat jako Andy Garcia v dvaašedesáti, budu spokojený. Jeho linka s Diane Keaton je s přehledem nejsympatičtější a nejvtipnější. Ostatní kamarádky jsou naštěstí jen vedlejší a ani se jim nedostává tolik prostoru, jako právě těmhle dvěma. V rámci romantických komedií to sice nevybočí ani o metr, ale nevadilo mi to. Je to natočené s chutí, oddychově, pohodově, že i při sledování máte dobrý pocit na duši. A Jane Fonda vypadá v osmdesáti neuvěřitelně. V závěru se to dostane od klasické komedie na vážnější drama, jak už tomu bývá, ale závěr je světe div se ten happy end, který od toho očekáváte a vlastně i chcete. ()

Reklama

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Tohle mě upřímně štve. Je to jako z továrny na film, který neurazí nenadchne. Neriskuje. Už snad 15-20 let recykluje herečky v rolích, ve kterých se cítí bezpečně. Diane Keaton? Viděli jste ji za poslední dobu jinak, než jako klasickou, spořádanou ženu, která se obětuje pro dobro rodiny a všech na úkor sebe. A pak tu náhle přijde zvrat a ona si vzpomene, že je vlastně žena a bla bla bla. To stejné zbylé dámy. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

No teda, cakala som priemernu komediu, ale toto bolo naozaj dobreeee. Fakt vtipne a aj ked sa dost preberal sex, nebolo tam nic vulgarne. Herecke obsadenie super. Skutocny vek Jane Fonda ma prekvapil, wow! Vyzera o 20 rokov mladsie. Samotna myslienka damskeho book clubu sa mi velmi paci, take nieco chcem aj ja o 20 rokov :-). Najviac zaujala Jane Fonda a Diane Keaton. Odporucam si film pozriet, skor zaujme zeny a to vobec nemusite byt fanusikmi 50 Shades (ja som to necitala)! Taka rozpravocka, velmi dobre sa to pozera, az mi je trochu luto, ze som to presvihla v kine...Moje hodnotenie: nad 80% dodatok - Ale sa tam popilo vina! ()

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle říkám komedie. :D I když se zde prolínaly čtyři příběhy, každý jiný a něčím specifický, byl tento film opravdu povedený. Líbilo se mi, jak tvůrci dokázali využít motiv padesáti odstínů, i když to o nich až tak úplně nebylo. Ale copak jste nečetli tu knihu? Je to o láce, o kompromisu a o schopnosti se změnit, přizpůsobit se. Každá z členek klubu začala úplně jinde a kde skončily? Přesně tam, kde měly! Nejde napsat, co se mi nelíbilo, asi proto, že nic takového nebylo. Všechno do sebe zapadalo, dokonce i sám život. Film rozhodně doporučuji, určitě se u něj alespoň jednou zasmějete. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (13)

  • Candice Bergen hrala váženú právničku v súdnom procese v Bostonské zločiny (od r. 2004), kde spomenula, že možno raz chce byť federálnou sudkyňou práve takou, akou je Bergenovej postava v tomto filme. (Arsenal83)
  • Postavy sa niekoľkokrát odvolávajú na „vnútornú bohyňu“, vtipnú, uvedomelú postavu, o ktorej Anastasia Steele, ktorú hrá Dakota Johnson, hovorí v knihách "50 odtieňov sivej", ale vo filmoch 50 odtieňov bola vynechaná. (Arsenal83)

Související novinky

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Reklama

Reklama