Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtveřici dlouholetých kamarádek pojí kromě pevného přátelství společná záliba v knihách. Pravidelně se scházejí ve svém dámském knižním klubu. Jednoho dne se ponoří do lechtivě erotického románu „Padesát odstínů šedi“. Tahle volba se ukáže jako více než inspirativní… Diane (Diane Keaton) totiž nedávno ovdověla po 40 letech manželství. Vivian (Jane Fonda) si užívá společnost mužů, ale závazkům se důsledně vyhýbá. Sharon (Candice Bergen) se i po desetiletích stále snaží vzpamatovat z rozvodu. A manželství Carol (Mary Steenburgen) spěje po 35 letech neodvratně ke konci. Vášnivý a živočišný svět pana Graye doslova obrátí jejich unavené životy vzhůru nohama. V dámách se opět naplno rozhoří touha po romantice a dobro-družství. Nová kapitola je nejen v knihách vždycky ta nejlepší… (Bioscop)

(více)

Recenze (147)

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Od dob It's Complicated jsem si přál vidět nenásilně vtipnou a přirozenou komedii. Už jsem ani nedoufal, že to někdy přijde. A ono to přišlo. Dámský klub je po všech stránkách dokonalý a vím, že se na něj podívám rád ještě mnohokrát. Mezi Diane Keaton a Andy Garciou to tak přirozeně jiskří, až má člověk strach, že chytne plátno. Jane Fonda jako by roli vyžilé, ale stále krásné sexbomby žila. U Candice Bergen jsem trochu doufal ve větší rozjezd, přece jen její první rande vás namlsá :D, ale nevadí. No a Mary Steenburgen se svým konečným stepovacím sólem, to je pastva pro bránici. Navíc je tam pár fakt skvělých vtipů, které bohužel vyzní pouze v originále (Moby Dick is nickname for Christian Grey.. atp.). Díky, opravdu díky za tak skvělý film. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Milý film o stárnoucích ženách, kterým se v rámci jejich čtenářského klubu dostane do rukou série Padesát odstínů, jež jim změní život. Perfektní. Prim tu hraje hlavně obsazení hlavních ženských rolí, kdy jsem každou z nich měla svým způsobem ráda. Dobře, možná Jane Fondu moc ne, ale tu obecně nemusím. Ale jinak to byla špica. Za mě nejlepší byla linka s Diane a pak soudkyně Sharon, která se stále vzpamatovává z rozvodu. Obě mi přišly nejvtipnější a tak nějak mě vtáhly nejvíc. Caroliny pokusy zachránit manželství mi přišly spíš jak labutí píseň toho vztahu, ale vlastně to zpětně taky funguje jako skvělý příběh. Je to rozhodně film, kterých bych pustila své mamce. Není vulgární, smála jsem se. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Tak ale proč ne. Herečky výborné, dobrý, i když předvídatelný humor a celkově příjemná podívaná. Do kina bych na to už teda nešla, ale když na to někdy narazím v televizi, ráda si zopakuji. 4* ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Skvělá čtveřice hereček, která baví. Pořád beru jako neuvěřitelné, že jako nejmladší z nich vypadá Jane Fonda, které je jako jediné přes 80 let. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Ze začátku viděno v češtině. Ženy tak přešťastně a falešně švitořily až mi z toho uši brněly, vůbec jsem nechápala zdejší nadšení. Pak mi napadlo dát si to pěkně od začátku v původním znění a ejhle úplně jiný kafe. Začala jsem se konečně bavit, Všichni zúčastnění mají můj obdiv jak skvěle vypadají a pořád jim to krásně ,,hraje". Jedná hvězda navíc za oslavu pouze heterosexualni orientace. Světě div se ! . Hurá ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddychovka s velmi dobrým obsazením, která snad někomu pomohla si uvědomit zajímavé věci sám o sobě. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Příjemný, nenásilně vtipný a milý film, který mě takhle navečer prostě potěšil. Herecké ženské obsazení fajn a někteří chlapi, no, radost pohledět. ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

Maybe it is time you did take a hike and try to reconnect with your own true self. Jak jedna kniha změnila životy rovnou čtyř žen. Každá je jiná, a přesto po jednom toužící – po pravé lásce, která přinese spokojenost, stálost, sílu. Skrze celý snímek měla jsem úsměv od ucha k uchu, ačkoli někdy do toho koutku úst dopadla trpká slza smutku. Zabalila jsem těm ženách jejich batohy na cestu, dala jim pusu na čelo a poslala je do světa, aby našly to své místo. Tak snad už ty věci z batůžku začaly vybalovat. PS: Andy Garcia má neskutečné charisma, Jane Fonda snad ani nestárne, na úsměv Candice Bergen bych se mohla koukat celý den, ale u mne na plné čáře vyhrála Diane Keaton v té své nejčistší, nejšílenější formě. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* I v seniorském věku mají lidi své potřeby a zdejší dámy se odvázaly a jejich jemně lechtivé vyprávění by před pár desítkami let braly jako dost necudné. Naštěstí to holkám stále sluší tak mají stále šanci si okořenit život. Ve své podstatě není tato romantická komedie špatná, jen nejsem ta správná cílovka a tak jsem se tolik nebavil. Proto jí musí stačit jen silnější dvě hvězdičky a určitě si své divačky najde, které jí podpoří víc. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

hodně příjemná komedie,která ukazuje,že co se vztahů týká řeší člověk stejné problémy ať je mu 20,40,nebo 70 a i v pokročilejším věku se dokáže chovat jako pako.Book club navíc působí nenuceně,přirozeně a jeho nálada je nakažlivá.Skoro jako by nevzniknul v dnešní době.Všechny hlavní hrdinky jsou sympaťandy a taková Diane Keaton vypadá snad lépe než zamalada.Nemluvě o Don Johnsonovi a Andy Garciovi,kteří by charsima mohli rozdávat...80% ()

Necron 

všechny recenze uživatele

Odpudivy film, jeste horsi nez Sex and the City, kdo by to cekal... Otresne dialogy, megatrapne sceny, hruzostrasny soundtrack, proc? ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Jane Fonda má už osmdesát let!? Neuvěřitelné. Jinak příjemná romantická komedie plná klišé, které zde ale nevadí, protože je vlastně vyžadujete. Celkem povedený nápad a dobré zpracování. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Opět jedna z mnoha dalších komedií na jedno pokoukání, nejlíp s drahou polovičkou, pač chlapík drsné akce by se tomu coby samotář divák měl vyhnout. Palec nahoru za Fondovou a taky za scénku Nelsona s viagrou, ta mě pobavila. Jinak co se týče Garcii, ten chlapík zraje jako víno a má pořád neuvěřitelný charisma! 55% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Takhle jsem se nepobavila už hodně dlouho. Ano, je to další z řady filmů, kde sledujeme partičku starších ženských, které si myslí, že svá léta mají za sebou a nakonec se v letadle zjeví božský Andy Garcia a ostatní chlapi a vyvedou je z omylu. Jenomže ne každý je jako tenhle film. Tady přátelství mezi Jane, Diane, Candice a Mary funguje na jedničku. Je to vtipné, dojemné, veselé a herecky naprosto dokonalé. Přesně tohle očekávám od americké komedie, že se zasměji, odpočinu a vypnu a tohle vám snímek dá - relax a smích a jako bonus získáte Andy Garcíu (ten chlap je čím dál tím hezčí). ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

No teda, cakala som priemernu komediu, ale toto bolo naozaj dobreeee. Fakt vtipne a aj ked sa dost preberal sex, nebolo tam nic vulgarne. Herecke obsadenie super. Skutocny vek Jane Fonda ma prekvapil, wow! Vyzera o 20 rokov mladsie. Samotna myslienka damskeho book clubu sa mi velmi paci, take nieco chcem aj ja o 20 rokov :-). Najviac zaujala Jane Fonda a Diane Keaton. Odporucam si film pozriet, skor zaujme zeny a to vobec nemusite byt fanusikmi 50 Shades (ja som to necitala)! Taka rozpravocka, velmi dobre sa to pozera, az mi je trochu luto, ze som to presvihla v kine...Moje hodnotenie: nad 80% dodatok - Ale sa tam popilo vina! ()

carly 

všechny recenze uživatele

Taký príjemný film. s absolútne famóznymi hereckými výkonmi. A utiekol ako voda. Páčilo sa mi, že bol o láske v mnohých jej podobách. Rodičovskej. Manželskej. Priateľskej. Novej. Nečakanej. Prvej. A bol tak milo zábavný. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Pohodou nasáklý soundtrack se do značné míry podílí na utváření oné příjemné atmosféry, jež celý děj provází. Rozhodně nepatřím k těm, koho by rajcovala četba „Padesáti odstínů čehokoliv”, nicméně především díky hudbě, sympatickému hereckému obsazení a občasným záchvěvům lehce stravitelného situačního humoru mi tahle komedie docela sedla. Nutno však podotknout, že snímek zaujme zejména ženy ve zralém věku, které se snaží žít naplno a s chutí. (60%) ()

Copacabana 

všechny recenze uživatele

Panebože!🙏Čo to bolo?!😳Sex v meste po 30-tich rokoch?😂Nie!nie!nie!Viac už nechcem vidieť vo filme partu nadržaných babičiek🙈. Navyše ešte jednu z nich bozkávať sa s Andym Garciom! To bol vrchol velebnosti...🤢Jedna vec je, že láska sa áno dá prežívať v každom veku ale...Moj názor je, že na plátne funguje jedine keď mladí herci prežívajú svoje lovestories, prenechajme to prosím výhradne im. ()

Související novinky

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Reklama

Reklama