Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtveřici dlouholetých kamarádek pojí kromě pevného přátelství společná záliba v knihách. Pravidelně se scházejí ve svém dámském knižním klubu. Jednoho dne se ponoří do lechtivě erotického románu „Padesát odstínů šedi“. Tahle volba se ukáže jako více než inspirativní… Diane (Diane Keaton) totiž nedávno ovdověla po 40 letech manželství. Vivian (Jane Fonda) si užívá společnost mužů, ale závazkům se důsledně vyhýbá. Sharon (Candice Bergen) se i po desetiletích stále snaží vzpamatovat z rozvodu. A manželství Carol (Mary Steenburgen) spěje po 35 letech neodvratně ke konci. Vášnivý a živočišný svět pana Graye doslova obrátí jejich unavené životy vzhůru nohama. V dámách se opět naplno rozhoří touha po romantice a dobro-družství. Nová kapitola je nejen v knihách vždycky ta nejlepší… (Bioscop)

(více)

Recenze (147)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $68,566,296Tržby Celosvetovo $94,849,000Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Až nečakane pikantné, či perverzné na to že tu máme klub dôchodkín a hlavný chod sú ich odtieňové pochody erotických fantázii. Miestami to má celkom dobru šťavu a stále šikovnú skoro nestárnúcu žabu Jane Fondovú. /60%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,AŤ SE O ŽENÁCH NAŠEHO VĚKU ŘÍKÁ COKOLIV, SEX NESMÍ PŘIJÍT ZKRÁTKA.…“ /// Osamělý život starších žen…teda aspoň těhle čtyř, není tak strašnej. Krom toho, že mají svojí „povinnou“ četbu, maj taky starosti, přátele, rodinu… ale stejně řešej hlavně chlapy. Takže spíš film pro holky (nebo báby?). Randěj, oživujou vztah… prostě prožívaj dobrodružství, na který už dávno zapomněly. Máte to podobně? (nebo nemáte, ale chtěly byste?) Film pro vás. My ostatní aspoň můžeme zjistit, jak to holky máte… Seniorská romanťárna… na kterou jsem ještě (snad!) mladej. (nebo málo ženská) Ale důležitý je, že nikdy není pozdě! Pro nikoho a na nic. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vod prdele se držím dál. Smrdí hovnama. 2.) Čekal jsem, kdy a koho napadne dát závěrečný titulky na začátek, úvodní doprostřed…. 3.) Thx za titule „samo133“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Od začátku je jasné, kam to všechno bude směřovat a já měla jen obavy, aby se to nezvrtlo něčím trapným, co bych neunesla a šel by celý klub do kopru. Ne nestalo se tak, bavila jsem se téměř celou dobu až na pár hlušších místeček, ale ať....Na každé dvojce bylo něco šmrcovního, ale asi nejvíc jsem přilnula k Dianě a Andymu. Těm to slušelo nejvíc a Andy tady byl super štramák. Nevím jestli to osloví …..nácky, asi ne, ale pro mě to byl příjemný relax. Ta labuť neměla chybu. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Možná byla chyba podívat se s rodinou na film kde postarší ženy ze sebe chrlí slova jako sex a vagína. V žádném případě to nebyl film pro mě, ale když pominu určité dojmykazící trapnosti, tak to vlastně nebyl nejhorší film a v jistých ohledech fungoval vskutku solidně. 45% ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Od Grace and Frankie mám ten problém, že bych chtěl vidět hrát Jane Fondu už jenom s Lily Tomlin. Nicméně Book Club jí našel tři staronové důstojné spoluhráčky a nutno říct, že je to zábava na úrovni. Klidně bych si dal hned pokračování. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Na to, jak je to špatný film, jsem si na něj překvapivě uchovala jen dobré vzpomínky. Slavné herečky v seniorském věku společně čtou Padesát odstínů šedi. Co může být banálnější? Přesto to má svoje relaxační kouzlo a nostalgickou hodnotu v podobě vzpomínky na ty včera i dnes báječné ženské. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Book Club" hodnotím ako celkom v pohode film na pondelkový večer. Možno som od filmu čakal viac komédie. Najmä po prvej tretine mám pocit, že sa fóry vystrieľali a film začne byť veľmi vážny. Nemôžem poprieť, že je tu ešte pár vtipných momentiek. Najmä, keď si uvedomíme, že ich aj samotné aktérky začnú tak komentovať, že si uvedomíme, že vlastne je to aj veľmi vtipné. Lenže je to súčasne aj film o hľadaní niečoho, čo možno už niekoľko rokov v živote všetkých štyroch žien chýbalo. A vlastne im to všetko otvoria romány brakovej literatúry s názvom "Fifty Shades Of Grey". A nemám osobne tomu problém uveriť. V podstate je celý film veľmi uveriteľný, celkom prijemný a aj zaujímavý. Asi je viac určený ženskej diváckej základni, no ako muža ma to nijakým spôsobom neiritovalo a sledoval som 4 vskutku talentované herečky, na ktoré je fajn pozerať aj v súčasnom veku. Diane Keaton je vynikajúca ako vždy a Mary Stenburgen je rovnako skvelá. Čo sa týka mužov, tak sú tiež dobre spracovaní. Myslím si, že Andy Garcia je super a aj Don Johnson podal vynikajúci výkon, pričom jeho postava mala skvelú charizmu. Nemyslím si, že by film niekoho urazil. Má dobré momentky, má síce aj svoje nudné momentky, no minimálne to zachraňuje jeho srdce a dobré postavy. Ak ste na to naladení, čeknite si ho. Hodnotenie: B- ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Jasne dané charaktery postáv a tiež jednoduchý príbeh, ktorý vieme kam bude smerovať .. ale moja vnútorná bohyňa mi hovorí, že tie dámy (aj páni) dali Knižnému klubu eleganciu, gráciu a úroveň. Súhlasím s emmou 53, že Andy bol super štramák. 3,5* ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dámsky klub je naozaj len pre ženy. Aj to asi divácka vzorka nadšencov tohto filmu siaha hlboko nad 50 rokov života. Jane Fonda vyzerá naozaj neuveriteľne na 80 rokov, to je jediné pozitívum tohto filmu. U chlapov veľmi tieto ženské nepochodia. Jedine u romantických fanúšikov Granny porna. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Parta seniorek pořádá každý měsíc čajový dýchánek, při kterém probírají knížku, kterou všechny ten měsíc četli. Jako další je čeká 50 odstínů šedi a všem to změní život. Čekáte peklo? Také jsem ho čekal a o to víc jsem byl překvapený z toho, jak film funguje a baví. Je to neskutečně příjemný, občas i vtipný a sympaticky zahraný film, (překvapivě mě ty bábrle neiritovali) který překvapivě po celou dobu nesklouzává k trapnosti, ačkoliv by se to dalo od daného námětu očekávat. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Emocionální a osobní cesta životem čtyř amerických žen (Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen a Mary Steenburgen) a amerického způsobu života pro zralé publikum. Dvě hodiny sledujeme typ konverzace při večeři. Obyčejný příběh. Být ve dvou v kině, modifikuji nejčastější hollywoodskou větu "Musíme odtud vypadnout" na "Padáme. Zůstaň tu s babičkama". Hvězdičku navíc nad průměr 50% dávám za pěknou retro hudbu a za několik hlášek, které mě pobavily. Diane Keatonová hraje čerstvou vdovu, již dcery zahrnují přepjatou péčí. Hrdinka Jane Fondové úspěšně podniká, ale citům se brání, dokud se nevynoří její dávný milý. Federální soudkyně, kterou hraje Candice Bergenová, se vrhne na internetovou seznamku. A postava Mary Steenburgenové zkusí vnést vzrušení do svého letitého manželství. Občas Dámský klub nastolí trefné drobné situace: příliš praktické dárky k výročí svatby, samotářská oddanost kočce, trapasy kvůli strachu z létání. Také dialogy občas zazvoní milým sarkasmem - „poslední rande měla za prezidenta Nixona“. Na druhou stranu však charakterům hrdinek neodpovídají dětinsky lechtivé dvojsmysly jako „zvadlá číča“ a pohledných, nezadaných, bohatých princů s prošedivělými skráněmi v čele s Andym Garcíou je i na pohádku moc.Celkově to je bez jiskry a akce, hrdinky se chovají pubertálně, mají plno moudrých pouček o lásce jako že dává víc než sex a je tu plno plačtivých osobních zpovědí a ženského tlachání, vhodného poslouchat tak o deštivém večeru. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale bolo to neuveriteľne zábavné. Štvorica starších dám si vytvorila knižný klub, kde preberajú prečítanú knihu, ale hlavne rozoberajú svoj život a problémy. Herecké obsadenie je na úrovni aj vo vedľajších úlohách. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Trošku plytký scénář, který se o svoje veteránské obsazení nejen opírá, ale používá je jako invalidní vozík pro celý film. Je vážně škoda, že komedie s takovým epickým obsazením nemá lepší scénář, ale co se dá dělat. Člověk se nad tím pousměje, ale bohužel předvídatelné vtípky i vývoj. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Mám filmy o stáří hodně rád. Tenhle má velmi slušné obsazení. Pro Diane Keaton má prostě slabost a Mary Steenburgen mi byla vždycky sympatická. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Babky se sešli a jako vázně natočily nezkutečnou blbost co to mělo jako být, ta hudba ty scény to není možné jak to bylo trapné a hloupé prostě hnus a to nemluvím o jejich sračkách co jím lezly z konzerv bože. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zenska obdoba tych chlapskych filmov so starymi pardalmi, ktori si aj vo vyssom veku chcu trochu uzit alebo konecne najst stastie. Je dobre ze take filmy vznikaju aj pre zeny a tento si bez nejakeho utrpenia bez problemov uziju aj chlapi. Ja som sa niekolkokrat aj dobre zasmial. Najviac sa mi pacilo, ze humor nie je infantilny, ale skôr decentny a aj ked padne nejake to sprostejsie slovo alebo sa vtip toci okolo sexu, tak to nepôsobi nechutne. Pribeh sa toci okolo styroch zien a ich muzov, z ktorych ma najviac bavila dvojica Diane Keaton a Andy Garcia. S miernym odstupom Mary Steenburgen a Craig T. Nelson, Jane Fonda (ktora aj ked je najstarsia, tak prekvapivo vyzera najzachovalejsie) a Don Johnson (ten v poslednych rokoch toci same dobre filmy). Najmenej ma bavila Candice Bergen a jej kocur? Ha,ha. Nejake rande tiez absolvuje. Vysledkom je prijemna komedia ktorej davam silne 3*, ale keby som bol o 40 rokov starsia zena, tak pravdepodobne dam plny pocet. 7/10. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Tohle mě upřímně štve. Je to jako z továrny na film, který neurazí nenadchne. Neriskuje. Už snad 15-20 let recykluje herečky v rolích, ve kterých se cítí bezpečně. Diane Keaton? Viděli jste ji za poslední dobu jinak, než jako klasickou, spořádanou ženu, která se obětuje pro dobro rodiny a všech na úkor sebe. A pak tu náhle přijde zvrat a ona si vzpomene, že je vlastně žena a bla bla bla. To stejné zbylé dámy. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Film jednoznačně pro dámy. Samozřejmě, že už podle názvu je to evidentní, ale čekal jsem, že si přijdou na své i muži. Takhle je to čistě o čtveřici vitálních babkách, které si chtějí dokázat, že i v hodně pokročilém věku je zábavu mluvit, ba i dokonce provozovat, sex. Nejpříjemnější postavou byl pro mě Andy Garcia. 60% (with J.) ()

Související novinky

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Reklama

Reklama