Reklama

Reklama

Velká filmová loupež

  • Slovensko Velká filmová loupež (více)
Československo, 1986, 77 min

Scénář:

Oldřich Lipský

Kamera:

Emil Sirotek

Hrají:

Oldřich Kaiser, Jiří Lábus, Jaroslav Moučka, Jiří Němeček, Karel Heřmánek, Ladislav Gerendáš, Zdeněk Srstka, Dagmar Havlová, Vladimír Hrabánek, Otakar Vávra (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Protagonisty jsou komici Oldřich Kaiser a Jiří Lábus, kteří mají na výstavě převzít cenu japonské televize. Současně se pětice gangsterů chce zmocnit převratného vynálezu profesora Suzukiho – superholografu, jímž je možné vyjmout kohokoliv z televizní obrazovky a přenést do reality, a také naopak. (Filmbox)

Recenze (150)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Humorná sonda do jedné velké filmové továrny jménem Barrandov a taková malá pocta československé kinematografii. Ožívají zde filmové postavy, které musíte všichni znát a je to taková opakovačka ze znalostí jmen československých herců. Barrandov jako fabrika a herci, režiséři, kameramani, scénáristé, no prostě všichni, co se točili kolem filmu byli zaměstnanci. ()

hero_bk 

všechny recenze uživatele

Zatímco první polovic byla vtipná a dobrá, plná výborných gagů (Fiat 500) atd, druhá polovina už tak nějak pokulhávala, neměla ten správný šmrnc a bylo to už dost vaření z vody, nehledě na to, že kdyby se takovýhle vynález začal vyrábět masově, brzo bude konec světa...Celkově jako celek ten film vyznívá docela trapně, ale za skvělou scénku s Helenou Růžičkovou, Dádou Patrasovou a dalšíma sto lidima ve Fiatu 500 dávám tři hvězdičky. ()

Reklama

majky19 

všechny recenze uživatele

Filmová komedie režisérů Zdeňka Podskalského a Oldřicha Lipského s Oldřichem Kaiserem a Jirkou Lábusem v ústředních rolích. Snímek, který dle mého soudu ani nenadchne, ani neurazí, zkrátka takový "oddechový" film, který však zdaleka nepatří do těch top filmů, které spolu ústřední dvojice vytvořila. Každopádně z úcty k nim, protože jejich humor mám jinak velmi rád, dávám filmu dvě hvězdičky. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Lipský během natáčení zemřel. Na filmu je ten šev velmi vidět. Lipský měl pravděpodobně velmi dobře promyšleno, co chce točit a jak - celý úvod a některé scény jsou toho dokonalým příkladem včetně výpravy a kamery, dokonce je poznat náznaky linie a děje, jaký měl Lipský původně v úmyslu. Jenže rutinér televizní zábavy, který nikdy nepřekročil stín revue, Zdeněk Podskalský, Jen dokázal, že na Lipského prostě neměl. Chytrou strukturu vyprávění a hlášek zcela rozbořil a udělal z toho to jediné, co uměl, a navíc nijak obzvlášť dobře - revue. Je to škoda - celý film skutečně mohl být dokonalou poctou českým hercům a herečkám se spoustou vtipných replik a hlášek, ale chtělo to prostě Režiséra, ne rutinéra TV zábavy. Tohle byla práce třeba pro Schulhoffa, v té době ještě dobrého Víta Olmera, Ladislava Smoljaka, Jiřího Menzela... škoda. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu jsou tu neopakovatelné scény snad se VŠEMI hvězdami našeho tehdejšího filmu a extrémně vydařené propojení s filmy jako Rozmarné léto, Jáchyme, hoď ho do stroje či Vrchní, prchni.... Na druhou stranu je tu to samé, jelikož scén těchto typů, kdy se na plátno dostávají postavy z jiných filmů, či se různě potkávají všemožné herecké hvězdy je opravdu mnoho a mnoho, a v podstatě zabraňují jakémukoliv ději či příběhu... Scénář v podstatě neexistuje, je to opravdu jen takový sled scén s filmovými hvězdami, a reálně to víc než film vypadá jako jedna ze scének Kaiser + Lábus z jejich TV pořadů... Těžko říct, jak by to dopadlo, kdyby režisér Lipský nezemřel v době natáčení, což je věc, která určitě musela znatelně poznamenat celý průběh tvorby. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (24)

  • Místo, na kterém se děj celého snímku odehrává, je Palác U Hybernů a jeho okolí. (Olík)
  • Film vznikl tak, že někoho z barrandovských soudruhů napadlo využít drahou filmovou výstavu v paláci U Hybernů jako kulisu k filmové komedii. Bohužel to bylo tak pozdě, že se scénář „spíchl horkou jehlou“, což se na jeho kvalitě výrazně projevilo. (Fenek001)

Reklama

Reklama